Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Falugatan 18, 1 tr, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
36 kvm
Avgift
2 325 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fint tjugotal i absolut toppskick med stora naturligt ljusa ytor på populära Falugatan

Varmt välkommen till Falugatan 18 och denna mycket tilltalande tjugotalsbostad i absolut toppskick som även besitter fina detaljer från byggåret, stora ljusa och luftiga ytor, samt mycket förvaring.
Lägenheten är nyligen helrenoverad med materialval av hög kvalité.
Här på populära Falugatan är det lugnt och tyst utanför fönstren och föreningens innergård är trivsamt grönskande med flera olika sittplatser och grill.

Föreningen är aktiv och mycket välskött. Ekonomin är god med låg belåning och marken innehas med äganderätt.

Falugatan ligger perfekt belägen i ett lugn rofyllt område mellan Birkastan och nypopulära Torsplan. Här har man nära till all sorts service, kommunikationer, gym med mera samtidigt som man inte har stadspulsen precis utanför fönstren.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

1

Boarea (BOA)

36 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Falugatan 18, 1 tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer

0010

Våningsplan

2 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Humleboet 17

Organisationsnummer

702000-9150

Allmän information

Brf Humleboet 17 bildades år 1925. Föreningen äger och förvaltar byggnaderna samt trädgårdsmarken inom fastigheten Humleboet 17.
Totalt finns 139 bostadsrätter på följande adresser: Falugatan 16 och 18, Hedemoratäppan 1 och 2, Rödabergsgatan 2 och 4 samt Rödabergsbrinken 10, 12, 14 och 16. Byggnaderna och de tio trapphusen är fördelade över två kvarter. De sammanbinds av en portik, genom vilken stadens gatumark går. Den totala bostadsytan är 5863 kvm.

Föreningen har en mycket god ekonomi samt låg belåning. Det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.
Brf Humleboet 17 är en bostadsrättsföreningen nära Vanadisplan med egna trädgårdar i Röda Bergen.

Tillåter föreningen delat ägande:
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV levereras via ComHem (grundutbud ingår i avgiften). Bredband levereras via Ownit (250/250 Mbps) genom kollektiv anslutning (79kr/månad).

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Byggnadskommentar

Röda Bergen planlades av Per-Olof Hallman 1907. Trädgårdsstaden som idé var förebild. Planen reviderades 1924 av arkitekten Sigurd Lewrentz och de två höjderna (idag Rödabergsbrinken och Solvändan) bebyggdes därefter, med framför allt bostadshus, mellan 1924-29. Ett stort antal mjölk- och matvarubutiker fanns i kvarteren. Vanadisplan var en knutpunkt av betydelse med Djurgårdsspårvagnen 7an:s vändstation.
Röda Bergen ingår idag i stadsdelen Vasastaden inom Norrmalm och innefattas i Norrmalms stadsdelsförvaltning.

Utförda renoveringar

1985-1993 Avloppsstammar inklusive anslutningar till våtrum och kök är bytta
2000 Del av fasader renoverades
2007 Byte av elstigare (3-fas anslutning i samtliga lägenheter)
2012-2013 Renovering av tak
2014 Fasaderna inkl utsida fönster mot Rödabergsbrinken, Rödabergsgatan och Falugatan
2018 Renovering av resterande fönsters utsida
2018 OVK
De har även utfört ombyggnationen av delar av vindarna som blev klart nu i somras.
Detta påverkar föreningens ekonomi positivt genom en halvering av den redan nu låga lånevolymen samt ökar avgiftsintäkterna.

Föreningen planerar trapphusrenovering som sker i etapper och planerar att komma igång efter årsskiftet för att fortsätta i omgångar under de närmaste två åren.

Elstigare har bytts 2007 och samtliga lägenheter har nu 3-fas anslutning. Föreningen köper elen kollektivt men med hjälp av system för mätning av individuell förbrukning debiteras elen kvartalsvis tillsammans med avgiften. Genom den kollektiva anslutningen är den totala elkostnaden för Humleboet 17s medlemmar lägre än för normala lägenheter. Detta då Humleboet 17s medlemmar slipper individuella abonnemangskostnader för elförbrukning och elnät, samt att Humleboet 17 med sin storlek kan förhandla sig till ett lägre elpris.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en trevlig trädgård med både grill och utemöbler.
2 förråd (källare & vind) tillhör lägenheten.
- 2 st tvättstugor
- Bastu
- Stor gemensamhetslokal
- Miljö/soprum
- 2 st cykelrum/barnvagnsrum

Antal lägenheter

139

Byggnader

Byggår

1925

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 325 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Inkl. värme, VA och kabel-TV
Obligatorisk bredbandskostnad 79 kr/ mån
Föreningen köper elen kollektivt men med hjälp av system för mätning av individuell förbrukning debiteras elen kvartalsvis tillsammans med avgiften. Genom den kollektiva anslutningen är den totala elkostnaden för Humleboet 17s medlemmar lägre än för normala lägenheter.

Andelstal

0,5839

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

350 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Boendeparkering tillämpas i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholm Stad, www.stockholm.se

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

169 kWh/m²

Energiklass

F

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Här bor man i en populär del av Vasastan, Röda Bergen, med Torsplan och Birkastans centra runt hörnet samt Odenplan ett par minuter ned längs med Karlbergsvägen. Utbud av service, livsmedelsbutiker, restauranger m.m finns precis utanför porten och runt hörnet.

KOMMUNIKATIONER
Ypperligt läge för goda kommunikationer. Flera innerstadsbussar samt Flygbussarna går på Sankt Eriksgatan och på Torsgatan, strax utanför porten.
Närmsta tunnelbanestation är Sankt Eriksplan som nås snabbt, uppgång/nedgång finns på Torsgatan. Odenplan med pendeltågstation nås på ett par minuters promenad, nedgång till pendeltåget finns även från Vanadisvägen.
Gula Linjen projekteras och planeras för invigning om några år, nedgång kommer finnas vid Torsplan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy