Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
15 000 SEK / Pris
Adress
Hemfjällsbyn 9, Högfjället, Sälen, Sälen
Typ
Andelsrätt
KVM
50 kvm
Avgift
0 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Andelsveckor i Brf Hemfjällsbyn, Högfjället!

När lugnet lagt sig och hetsen är över, finns det i Hemfjällsbyn en möjlighet att komma bort från alla måsten en vecka eller tre per år i mysiga timmerstugor!

Hemfjällsbyn är en bostadsrättsförening på Högfjället som med 27 parstugor, innehållande 54 andelslägenheter, varsamt ligger placerad intill fjällnatur mellan Östra Kalven, Storfjället och Köarskärfjället. Inte alls långt från Kungsleden finns nu alltså andelar i vecka 17, 46 & 47 till salu i ett aktivt kraftdrag för att motivera människor att ta sig till fjällen även under lågsäsongsveckorna men där friskluft och naturen är hälsosam och stärkande som aldrig förr!

Ombyte förnöjer och även fast det inte är högsäsongsveckor som erbjuds så finns här chansen att för en billig peng få miljöombyte tre gånger per år. Mys framför brasan en vecka, jobba på distans, utforska naturen eller läs den där boken du alltid sagt att du ska läsa. Har du tur, så kan du på vårvinter-säsongen också åka längdskidor eller gå med snöskor. Senare år när snön legat kvar länge har man i Sälen kunnat åka längdskidor enda in i maj och förhoppningsvis är soltimmarna många! Under höst/vinterveckorna står advent i fokus och även om inte pisterna öppnat så är detta ett exemplariskt tillfälle att låta kroppen komma hemifrån en tid och ladda inför en lång vinter.

Husen om 50 kvadratmeter har två sovrum, totalt fyra bäddar och en storstuga med öppen planlösning till kök, matplats och soffdel. Från storstugan finns utgång till en större altan som hela tiden ligger i riktning med utsikt över Högfjället. Inne i husen finns klassiska furugolv från 1980, träluckor i köket och en bastant braskamin vars öppna utformning gör att det sprakar och knastrar när man eldar. Perfekt inför mysiga höstdagar och så långt från 2020-talets ultramoderna och kala hem man kan komma.

MISSA INTE den förinspelade videovisningen med Ronja! Även 3D-rundvandring med mätfunktion finns.

Totalt 10 andelar, 15.000kr/styck i köpeskilling.
En årlig avgift på 1 499kr/vecka tillkommer men som täcker den totala utgiften och driftkostnaden för huset.
Husdjur är delvis tillåtna, se stadgar.
Observera att husen kan skiljas något från varandra.

Till salu:
Vecka 17, 46 & 47 i hus:
5B
6A
6B Såld
8A
9B Såld
13A
14B
23B
24A Såld
26B

För mer information, nesök föreningens välarbetade hemsida: https://www.brfhemfjallsbyn.se/ och se information under ''dokument''.

Rumsbeskrivning

Entré

Plastmatta på golv, målad väv på väggar och skivor i tak. Kapp- & skohylla. Garderob.

Storstuga

Storstuga med kök, matplats för 4+2 personer samt soffdel och TV. Utgång till uteplats. Braskamin.

Furugolv, målad väv på väggarna och träpanel i tak.

Kök

Kök med skåpluckor i trä, rostfri bänk, laminatbänkskiva och stänkskydd ovan bänk. Fullt utrustat med husgeråd. Diskmaskin, spis/ugn , kyl/frys, mikrovågsugn.

Badrum

Våtrumsmatta och våtrumstapet, skivor i tak. Dusch, WC, handfatskommod med spegel, varmvattenberedare och torkskåp.

Sovrum 1

Plastmatta på golv, målad väv på väggar och skivor i tak. 3 garderober och dubbelsäng.

Sovrum 2

Plastmatta på golv, målad väv på väggar och skivor i tak. Våningssäng och garderob.

Dokument (pdf)

Protokoll Konstituerande möte Brf Hemfjällsbyn 20210706[3447] Ordningsregler Hemfjällsbyn Registreringsbevis 716413-0853[2236] Karta_stugbyar_Hogfjallet[3506] Årsredovining 2020 Stadgar-Brf-Hemfjällsbyn

Länkar

Film

Allmän information

Pris

15 000 SEK (Pris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

50 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Hemfjällsbyn 9

Ort

Sälen

Kommun

Malung-Sälen

Beskrivning av förråd m.m.

Förråd intill entré

Våningsplan

1 av 1

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Fritidshus

Uteplatser

Uteplats i altan, söderläge.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Hemfjällsbyn (Andelsrätt)

Organisationsnummer

716413-0853

Allmän information

Sammanfattning uttalande kring Årsredovisning från föreningen själva: Fastigheterna är bra avskrivna och således bara upptagna till 5 miljoner. Trots detta uppgår soliditeten till goda 59 %. Låneskulderna uppgår till låga 700 tkr som amorteras på 10 år, 259kr/kvm. Den ekonomiska ställningen är således stark och med fortsatt förbättrat kassaflöde/resultat är utrymmet för framtida underhåll och investeringar gott.

I BRF Hemfjällsbyn finns 54 lägenheter.

Brf bildades

1985

Juridisk person kan accepteras

Nej

Uppvärmning och ventilation

Direktverkande el.

Byggnadskommentar

Parhus i 1-plan.

Utförda renoveringar

2020/2021
Översyn och justering av vattenavstängningsventiler.
Installerade diskmaskiner.
Takrenovering- & rengöring/borttagning av påväxt samt kemisk ytbehandling har gjorts på samtliga hus.

Kommande renoveringar

Badrummen i föreningen renoveras kontinuerligt.

Övriga utrymmen i föreningen

Vallabod

Byggnader

Byggår

1980

Ekonomi

Kommentar

Andelarna är fördelade på 2- eller 3-veckorsandelar. Varje andel har en årsavgift (år 2021) på 1 499kr per vecka, vilket inkluderar värme, vatten, el, inre och yttre underhåll, byte av defekta vitvaror eller möbler samt stugservice. Föreningen följer en underhållsplan och behov av underhåll uppdateras årligen efter besiktning av husen.

Brf Hemfjällsbyn har en styrelse som ansvarar för föreningens ekonomi, underhåll av hus. Föreningen ingår i en samfällighet med gemensamt ansvar för vägar, vatten och avlopp, TV samt längdskidspår.

Ankomstdag: lördagar 11:00-17:00

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkeringsplats intill huset.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration behövs ej

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta