Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 795 000 SEK / Utgångspris
Adress
Klorvägen 4A, Bohus, Bohus
Typ
Bostadsrätt
KVM
54.5 kvm
Avgift
3 709 SEK / mån
Rum
2 rum

Högst upp i huset med renoverat kök!

Varmt välkomna till denna toppentvåa med påkostat Marbodal-kök från 2020. Här bor ni högst upp i huset med möblerbar balkong i västerläge, njut av eftermiddag och kvällssolen i goda vänners lag. Rymligt vardagsrum med plats för både soffa och matsalsbord. Sovrummet rymmer med enkelhet dubbelsängen med tillhörande nattduksbord. Fina förvaringsmöjligheter i klädkammare. Badrum med duschsväggar i glas. I månadsavgiften ingår bredband och det finns goda parkeringsmöjligheter.

Här bor ni i stor och stabil Riksbyggenförening med riktigt bra ekonomi. På promenadavstånd finns Bohus Centrum med pendelstation. Härifrån tar du dig snabbt och lätt till och från Göteborg på ca 15 minuter. Perfekt för dig som arbetar i stan och behöver pendla. Närhet till både förskola och skola. Här finns mataffär, café, apotek, pizzeria etc. För den shoppingsugne finns även Kongahälla center i Kungälv som ni når via Jordfallsbron.

Rumsbeskrivning

Hall

Fungerar som bostadens nav och härifrån når du samtliga rum i bostaden. Ytterkläderna hängs av på hatthyllan just innanför dörren och ytterligare förvaring finns i platsbyggda garderober och klädkammare. Ljusa väggar.

Kök

Fantastiskt fint och nyrenoverat kök (2020) från välrenommerade Marbodal. Välutrustat med en gedigen maskinpark bestående av ugn som har både micro och grillfunktion (Husqvarna), induktionshäll (Whirpool), fläkt (Thermex), integrerad diskmaskin (Grundig) samt kombinerad kyl och frys (Cylinda). De vita snickerierna bryts snyggt av mot den mörka bänkskivan. Naturlig plats för matbord invid fönsterpartiet.

Vardagsrum

Rymligt med plats för både soffa och matsalsbord för den som önskar. På golvet ligger en fin ek-parkett och väggarna är ljusa. Det tilltagna fönsterpartiet bidrar till den luftiga känslan. Från vardagsrummet når ni balkongen med platsbyggd soffa i västerläge med tillhörande eftermiddag och kvällssol.

Sovrum

Högt och ostört läge med plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. De ljusa väggarna bryts av mot en snygg fondtapet.

Badrum

Ljust med delvis kaklade väggar. Snyggt och praktiskt med vikbara duschväggar i glas. Övrig utrustning: Dusch, spegelskåp, handfat och fristående kommod.

Välkommen hem.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar - Brf Solbacken Årsredovisning-2020 Frågelista

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 795 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

54.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Klorvägen 4A

Ort

Bohus

Kommun

Ale

Beskrivning av förråd m.m.

Källarförråd. om ca 6 m².

Lägenhetsnummer

139

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Väster.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggen Brf Solbacken

Organisationsnummer

757201-7452

Allmän information

Brf Solbacken bildades 1959 och är belägen på Alkalievägen 3 - 21, Byvägen 14-22 och Klorvägen 2-10 i Bohus. Föreningen förvaltas av Riksbyggen. Detta är den största bostadsrättsföreningen i Ale kommun.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Folksam.

Lågt belånad förening med en skuld/m² på 3 173 kr (Årsredovisning 2020).

Föreningen har Riksbyggens försäkringskollektiv som är ett gemensamt bostadsrättstillägg. Det innebär att boende inte behöver komplettera hemförsäkringen med bostadsrättstillägg. Bostadsrättstillägget ersätter skador på egendom i lägenheten som du är ersättningsskyldig till, enligt Bostadsrättslagen och föreningens stadgar, samt skador på egen fast inredning i din bostadsrätt.

Brf bildades

1959

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband via fiber. Kabel-TV levereras analogt av företaget Sappa. 2012 anpassade föreningen det analoga utbudet och lade till ett digitalt. För de digitala kanalerna krävs dock att TV:n har en inbyggd digital mottagare (DVB-C), annars kompletterar man själv med en digitalbox.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme. Frånluft.

Byggnadskommentar

Föreningens fastighet består av flerbostadshus om 3 och 4 våningar.

Utförda renoveringar

1990: Fasadbeklädnad,
1996-1997: Stambyte och toalett renovering,
2001-2002: Säkerhetsdörrar.
2003: Bredbands installation med fiber hela vägen upp i bostaden.
2008: Påbörjades stora renoveringar på gårdarna efter dränering och underliggande markarbeten.
2009: Uppgraderades belysningen i uppgångarna så den blir rörelseaktiverad.
2013: Ny takpapp på alla hus.
2013: Flertal nya tvättmaskiner installerades i föreningens tvättstugor.
2013: Ombyggnation av tre olika lokaler där två blir nya bostadsrätter
2016 - 2019 Nya entréportar med porttelefon
2017 - 2020 Byte av belysningsarmaturer i källare och i entréerna
2021: Målning av källargångar och tvättstugor.

Se vidare info i underhållsplanen alt årsredovisningen för föreningen.

Kommande renoveringar

2021-2022: Ombyggnad av fem lokaler till lägenheter.
2022: Ny asfalt stora parkeringen.

Övriga utrymmen i föreningen

En tvättstuga finns per gård. I tvättstugan finns 3 tvättrum med 2 tvättmaskiner, en torktumlare och ofta 1 centrifug och ett torkrum. Finns även mattvätt och mangel.

Föreningens expedition finns på Alkalievägen 9C. Öppettider är vardagar kl. 09:30-10:00. Telefonnummer: 031-98 28 02 och där finns även möjlighet att tala in meddelande.

Förråd för cyklar, barnvagnar finns i de flesta entréerna.

En föreningslokal finns för max 30 personer finns att låna. Aktivitet fram till kl 22:00.

Sopor slängs i sopstationerna som finns alternativt i någon av de två stationerna som finns för återvinning tidningar, kartong, glas plast mm.

Antal lägenheter

454

Byggnader

Byggår

1960-64

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 709 SEK/månad. I avgiften ingår ingår värme, vatten, kabel-TV & bredband.

Andelstal

0.19908 %

Andel av månadsavgift

0.19913 %

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

290 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

440 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I anslutning till föreningen finns 10 garage (750 kr/mån), 396 stycken p-platser (230 kr/mån) varav 32 p-platser med eluttag (350 kr/mån) samt 15 besöks p-platser. För ansökan om parkering ringer man Riksbyggen tel 0771-860 860. Det brukar finnas en plats att tillgå i samband med överlåtelse, men köparen måste alltid själv ansöka om detta hos Riksbyggen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy