Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 2 950 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 950 000 SEK / Utgångspris
Adress
Björkstigen 9A, Falsterbo, Falsterbo
Typ
Bostadsrätt
KVM
78.5 kvm
Avgift
4 965 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Äntligen till salu! På lugn återvändsgata nära bussförbindelser och Skanörs centrum finns denna populära lägenhet på första våningen med tillhörande vinterträdgård. När du kliver över tröskeln och in i denna tvåa möts du av en ljus lägenhet som är charmig och hemtrevlig. Det märks att planlösningen är noga genomtänkt - här nyttjas varje vrå. Alla rum är rymliga och det finns bra med förvaringsmöjligheter. Välskött förening med mycket gemensamma grönområden. Varmt välkomna på visning av denna väldisponerade tvåa med hög trivselfaktor!

Rumsbeskrivning

Vardagsrum

Vardagsrum i vinkel med parkettgolv. Stort ljusinsläpp från många fönster. Utgång till vinterträdgård från vardagsrummet. Vid matplatsens två fönster finns markis.

Hall

Hall med klinkergolv, städskåp och garderob.

Kök

Kök med klinkergolv och golvvärme. Kyl, frys, spis, ugn och diskmaskin.

Sovrum

Rymligt sovrum med parkettgolv och flera garderober. Utgång till vinterträdgård.

Badrum

Stort och ljust helkaklat badrum med VVB, tvättpelare, dusch, wc, tvättställ samt handdukstork. Golvvärme.

Vinterträdgård

Härlig vinterträdgård med klinkers och golvvärme. Skjutdörrar ut till uteplatsen.

Uteplats

Härlig uteplast med elmarkis. Ägaren av lägenheten ansvarar för underhåll av uteplatsen.

Dokument (pdf)

Stadgar Årsredovisning 2020 Energideklaration

Länkar

Film Film

Allmän information

Pris

2 950 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

78.5 kvm

Boareabeskrivning

Lägenhetens vinterträdgård ingår i boaren.

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Björkstigen 9A

Ort

Falsterbo

Kommun

Vellinge

Beskrivning av förråd m.m.

Ett förråd i annan byggnad tillhör lägenheten.

Lägenhetsnummer

21-2301-1-3-3

Våningsplan

1 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Gläntan

Organisationsnummer

769606-7417

Allmän information

Föreningen består av 16 st bostadsrätter. 4 st 2 rok, 8 st 3 rok, 4 st 4 rok. Parkeringsplatser 16 st. Nya klinkerplattor i samtliga trappuppgångar. Nya hissar 2018 Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Man måste vara medlem i HSB för att man ska kunna bli medlem i HSB Brf Gläntan, det kostar 500 kr per person. HSB tar ut en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet som köparen ska betala. De tar även ut en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet.

Brf bildades

2001

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband finns indraget och i avgiften ingår bredband 200/200 via Telia samt TV bas.

Uppvärmning och ventilation

Föreningen har installerat solceller så alla lägenheterna använder delvis sin egen el därför blir priset per kwH betydligt lägre. Föreningen har service av värmepannan en gång vart annat år och står för kostnader för både service och reparation.

Byggnader

Byggår

2002

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 965 SEK/månad. I avgiften ingår VA, förråd, p-plats i carport, bredband 200/200 via Telia samt tv bas via bredbandet.

Andelstal insats

5,26385

Andel av månadsavgift

5,26385

Kommentar

Föreningen har låtit installera solceller och producerar egen el. Därav låg kostnad för elen, just nu ca 1,30 kr/kwH. Elen faktureras på avgiftsavin.

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Årlig elförbrukning

8 000 kWh/år

Hushållsel

1 000 SEK/månad

Summa driftkostnad

1 000 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

En p-plats i carport tillhör lägenheten.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

61 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

112 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Sveriges sydvästra spets är ett område som präglas av havet och historiens vingslag. Falsterbo blev ett rikt samhälle under medeltiden och än idag är det ett av landets mest välmående områden. I söder ligger de stora paradvillorna vid lugna gator och stora trädgårdar. Men övriga Falsterbo har också ett vackert arkitektoniskt uttryck med villor och gatuhus ur olika tidsepoker.

Stranden i både väster och söder ramar in Falsterbo med sin vita sand och gör att havet alltid känns nära. Här finns vackra dyner med färgglada badhytter och längst ner i sydväst naturskyddsområdet Måkläppen. Det har ett fantastiskt fågelliv och är en plats som sälar gärna vistas i. För golfspelaren finns både Flommens golfklubb och Falsterbo golfklubb att roa sig på.
Falsterbo är ett levande samhälle med butiker, kultur, restauranger, och all annan tänkbar service. För barnen finns förskola och skola upp till årskurs nio. Allt inom gångavstånd inne i samhället.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta