Länk kopierad!

Visningar

sön 5 dec 13:00 - 13:45
Öppen visning! Anmäl gärna intresse inför visningen. Varmt välkommen!
mån 6 dec 17:45 - 18:15
Öppen visning! Anmäl gärna intresse inför visningen. Varmt välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 795 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Arvodesvägen 4, Hägerstensåsen/Telefonplan, Hägersten
Typ
Bostadsrätt
KVM
50 kvm
Avgift
3 441 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Insynsskyddat gavelläge, högst upp i huset & härlig balkong!

Varmt välkommen till en ljus gavellägenhet med insynsskyddat läge, belägen högst upp i huset och en balkong för extra härlig avkoppling! Här bor du i en bostad som har alla rätt och som dessutom ligger med ett lugnt läge utan högt trafikerad gata utanför. Då lägenheten ligger med ett gavelläge så har man fönster i tre olika väderstreck som i kombination med en tilltagen takhöjd skapar en extra ljus och luftig känsla. Bostaden erbjuder en möblerbar hall med förvaring, välutrustat kök med goda förvaringsutrymmen och plats för matgrupp, sovrum med plats för dubbelsäng samt arbetsplats, stambytt och helkaklat badrum samt ett rymligt vardagsrum. Stabil förening med egna parkeringsplatser och som i år sänkte avgifterna med 10%. Under 2020 och 2021 har föreningen gjort extra amorteringar på sammanlagt ca 1 400 000 kr.

På kort gångavstånd finner du både Hägerstensåsens och Telefonplans T-bana samt buss 147 som tar dig till Liljeholmen. På en kort promenad nås även flera trevliga restauranger, mysiga caféer och annan närlivs man vill ha nära. Detta är en bostad för dig som vill bo lugnt och trivsamt men med stadens puls och liv en kort promenad bort!

Rumsbeskrivning

Hall:
En välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt. Direkt innanför entrén finns plats för avhängning av ytterkläder samt skoförvaring. Det finns också två rymliga garderober i original som rymmer gott om klädförvaring och annan förvaring efter önskemål. Mörkt klinker på golvet och vitmålade väggar.

Badrum:
Badrummet ligger rakt fram från hallen och är mycket bra planerat. Då stambytet skedde år 2012 så är det fortfarande i ett fint skick med fräsch inredning och vitkaklade väggar samt mörkare klinkergolv. Inredningen består av en kommod med tillhörande tvättställ, spegelskåp med belysning, handdukstork, wc samt dusch.

Kök:
Köket ligger precis till vänster om entrén och har goda arbetsytor och förvaringsutrymmen. Intill det generösa fönsterpartiet finns plats för en matgrupp som rymmer ca 4-6 sittande gäster. Utrustningen består av en spishäll, ugn, spisfläkt, mikrovågsugn, diskmaskin samt en kyl/frys. På golvet ligger ligger en mörk klinker och väggarna är vitmålade.

Sovrum:
Sovrummet ligger till vänster om hallen och ligger med ett lugnt och lummigt läge. Här finns gott om plats för en dubbelsäng, sängbord, arbetsplats och/eller annan inredning efter behov. Fint trägolv som bryter av på ett trevligt sätt mot de vitmålade väggarna.

Vardagsrum med balkong:
Vardagsrummet ligger på höger sida om hallen och upplevs både ljust och rymligt med lättmöblerade och stora ytor. I detta rum blir hörnläget extra påtagligt då man har fönster i två olika väderstreck där utsikten både är lummig och insynsskyddad från andra lägenheter runtomkring. I vardagsrummet ryms både en större soffgrupp, tv-möbel, arbetsplats och/eller övrig inredning. Ljust trägolv och vitmålade väggar.
Balkongen nås även från detta rum och blir en trevlig förlängning av bostaden under sommarhalvåret. Här ute ryms både balkongmöbler samt planteringar och man kan på ett enkelt sätt skapa en mysig plats att nyttja under stora delar av året.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar A?rsredovisning 2020 Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 795 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

50 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Arvodesvägen 4

Ort

Hägersten

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett förråd.

Lägenhetsnummer

08

Våningsplan

3 av 3

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Arvodet 2

Organisationsnummer

769616-4826

Allmän information

Allmänt om föreningen:
Fastigheten byggdes år 1944. Föreningen förvärvade fastigheten 2010. Det står 1 hus på föreningens mark med 28 bostadsrätter. Lägenheterna är fördelade 9 st 1 rok och 19 st 2 rok Du kan läsa om föreningen på deras hemsida: http://www.svenskbrf.se/arvodet2. Föreningen äger marken.

Genomförda renoveringar:
2021: Genomförd OVK med godkänt resultat.
2017-2019: Lokalomvandling av lokal i port 4 som byggts om till två bostadsrätter.
2017: Reparation av värmeanläggning.
2016-2017: OVK.
2016-2017: Balkongrenovering.
2016: Byte av varmvattencirkulationspump.
2016: Service av bergvärmepump.
2014: Radonmätning.
2014: Byte av varmvattenberedare.
2014: Omläggning yttertak.
2013: Sänkning av innertak.
2012: Stambyte.
2012: Byte av elstigar.

Kommande renoveringar:
Våren/sommaren 2022: Fönster- och fasadrenovering. Uppskattad total kostnad exkl moms: 3 746 600 SEK. Renoveringen ska finansieras med hjälp av banklån. En uppskattad kostnad för renovering av
fönster och fasad var medräknad i den ekonomiska analys som låg till grund för avgiftssänkningen den 1 januari 2021. Så länge den faktiska kostnaden för renoveringen inte överskrider uppskattningen alltför mycket så ska renoveringen inte medföra någon avgiftshöjning, men det är heller inget som styrelsen i nuläget kan garantera.

Bredband
Telenor levererar bredband, telefoni och TV, det är ett gruppavtal. Det är ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften på 264 kr/mån.

Bilplats
Det finns 8 st parkeringsplatser i föreningen. Det är för närvarande kö. Kostnaden för en parkeringsplats är 375 kr/mån.

Gemensamma utrymmen
- Cykel- och barnvagnsrum,
- Tvättstuga och torkrum
- Uteplats.
Föreningen har 2 stycken gemensamma städdagar per år.

Antal lägenheter i förening
28

Ägande i föreningen:
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras.

Uppvärmning:
Bergvärme

Brf bildades

2007

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 441 SEK/månad. I avgiften ingår Inkl. Värme & vatten (ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 264 kr/mån för bredband).

Andelstal kommentar

Andelstal: 3,95308%
Bostadsrättsandel: 0,03953 (3,95308% i föreningen)

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

114 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

183 kWh/m²

Energiklass

F

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Allmänt om Hägerstenshamnen:
Hägerstensåsen är precis som det låter till största delen belägen uppe på en ås. Som högst är man 67 m. över havet med härlig utsikt över kringliggande natur, vatten och takåsar. Husen på åsen började byggas under 30 -och 40-talet vilket är väldigt karaktäristiskt och ger kvarteren stor charm. Här finns idag mysiga caféer, konditorier, restauranger och livsmedelsaffär. Mycket populärt område för både unga, barnfamiljer och äldre!

Natur:
Här bor man mitt bland magisk natur omringad av Mälarens vatten, klippor och skog. Man behöver inte ta sig långt för att ha en underbar utflykt bland glittrigt vatten, gömda badplatser och snåriga skogsstigar. finns i närområdet. I närheten ligger också Vintervikens stora parkområde med promenadvägar och joggingspår. I Vinterviken finns en sporthall, utegym och här finns även både tennis- och padelbanor utomhus att nyttja. Förutom skog och flertalet parker finns även en 4H-gård med djur och aktiviteter för barn en kort promenad bort.

Kommunikation:
Hägerstensåsen har en egen tunnelbanestation, men beroende på vart på "Åsen" man bor kan man ha närmre till Axelsberg, Telefonplan eller Aspuddens tunnelbana, ca 5 minuters promenad. Med tunnelbanan är man på ca 5 minuter i Liljeholmen där ni hittar kompletterande bussar, tvärbana och pendel. Busslinje 141, 147 och 152 tar dig hit. Tunnelbanan tar er in till Stockholm City på ca 15 minuter. Fina cykelvägar till Liljeholmen och vidare mot Södermalm. E4:an nås smidigt för er som har bil

Nöje och service:
Här har du nära till det mesta; i närområdet finns shopping och fritidsaktiviteter som Västertorpsbadet. Sveriges största klättercenter, gym, bangolf och fotbollsplaner ligger också i närheten. Man har även nära till Liljeholmens galleria (eller 8 minuter med buss), med nästan 90 butiker och flera restauranger. I Axelsbergs centrum som ligger på promenadavstånd från bostaden finner ni all tänkbar service så som ICA, restauranger, vårdcentral, apotek mm. I närbelägna Aspudden finns välsorterad ICA, caféer, restauranger, blomsteraffär, cykelaffär, kemtvätt, skräddare, frisör och annan service.

Skola och förskola:
Runt omkring finns flera bra dagis och skolor. Här finns flera skolor att välja på från F-9 samt gymnasieskola.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta