Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
565 000 SEK / Utgångspris
Adress
Dalgatan 16B, Duvedal, Motala
Typ
Bostadsrätt
KVM
38 kvm
Avgift
3 635 SEK / mån
Rum
1 rum

Totalrenoverad etta i lummigt kvarter

Smakfullt renoverad lägenhet i lugnt och lummigt område med gångavstånd till centrum, affärer och natur.

Lägenheten totaltrenoverades år 2016 med nytt helkaklat duschrum, kök, samtliga ytskikt, jordad el och förändring i planlösningen för att få en mer öppen atmosfär samt för att bilda en sovalkov. Fönstren byttes i föreningens regi 2020. Fasadrenovering inkl tilläggsisolering pågår.

Planlösningen består av ett ljust och fräscht allrum, där det på en sidan finns en sovalkov med plats för dubbelsäng, och i andra delen av lägenheten finns ett ett fullutrustat kök med öppen planlösning mot rummet. I anslutning till kök och allrum ges utrymme för både soffgrupp och matplats. I sovalkoven finns plats för t.ex. skrivbord. Vidare finns helkaklat duschrum samt hall med en rejäl garderob som slukar gott om förvaring. Lägenheten är belägen utan insyn på våning 2 av 2 med fönster som vetter mot den gemensamma innergården. Till bostaden hör även dubbla förråd i källaren. I angränsande fastighet finns gemensam tvättstuga.

Här bor ni i Riksbyggen-förening i trivsamma Duvedal med närhet till verkstadstorget med mataffärer och konditori, Platengymnasiet, elljusspåren i Bondebacka, promenadstråk längs Göta kanal, busshållplats, sim- och sporthall, centralstation med mera.

Välkomna att boka in er på visning.

Rumsbeskrivning

Allmänt

Lägenheten totalrenoverades 2016 med målade ytskikt, el, kök, duschrum, golv mm.

Hall

Välkomnande hall som är inredd med ljust laminatgolv och vitmålade väggar. I hallen finns även en stor, praktisk skjudörrsgarderob med spegeldörrar.

Duschrum

Direkt till vänster om hallen finns det helkaklade duschrummet med vitt kakel på vägg och svart klinker på golv. Här finns dusch med vikbara duschväggar, handfat med kommodskåp, spegelskåp och wc. Förberett med el för tvättmaskin.

Kök

Mycket fint och välutrustat kök med öppen planlösning mot allrum. Köket är från IKEA och består av vita skåpsluckor, mörk laminatbänkskiva och vitt stilrent kakel ovanför arbetsbänk. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin till höger om diskhon, integrerad kyl/frys, spishäll, ugn, köksfläkt och inbyggd micro.

Allrum

Allrum i anslutning till kök där ni har plats för soffa, tv och matbord etc. Även här ljust laminatgolv och vitmålade väggar.

Sovalkov

Då planlösningen mellan kök och allrum öppnades upp sattes en vägg upp i andra delen av lägenheten för att bilda en sovalkov. Utrymme finns för en stor säng samt t.ex. skrivbord eller byrå. Enhetligt val av ljust laminatgolv och vitmålade väggar.

Dokument (pdf)

Planlösningar Frågelista lgh 11 Dalgatan 16b RBF_Duvedalshus-Årsredovisning-2020 Stadgar Duvdedalshus Energideklaration brf Duvedalshus 2018

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

565 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

1

Boarea (BOA)

38 kvm

Areauppgift enligt

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Dalgatan 16B

Ort

Motala

Kommun

Motala

Lägenhetsnummer

11

Våningsplan

2 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggen BRF Duvedalshus

Organisationsnummer

724000-0286

Allmän information

Föreningen bildades år 1946 och äger fastigheten Danserskan 8. På fastigheten finns 3 st byggnader med 31 st lägenheter uppförda år 1945. Fastigheternas adress är Dalgatan 16 A-D och 18 A-B i Motala.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Tv och internet 100/100 via fiber ingår i avgiften.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme
Typ av ventilation: Mekanisk ventilation

Byggnadskommentar

Fönster: 2-glasfönster
Fasad: Puts, skall renoveras

Utförda renoveringar

Stambyte 1994. Fjärrvärme 2012. Byte av dräneringspump 2014. Garage och p-plats 2015-2017. Fiber 2019. Fönsterbyte till 3-glasfönster 2020, i samband med detta byttes även portarna, takavvattningen, skorstenar målades och det blev spaltventiler på fönstren för ventilation.

Kommande renoveringar

Fasadrenovering och tilläggsisolering är påbörjat nov 2021. Avgiften är höjd tidigare under 2021 pga detta.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns gemensam tvättstuga i källlaren på hus 16C-D med tvättmaskin och torktumlare. Gemensam gårdsplats med gräsyta. Till varje lgh hör två källarförråd.

Antal lägenheter

31

Byggnader

Byggår

1945

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 635 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten, tv och internet via fiber,

Andelstal

2,27273%

Andelstal insats

2,24165 %

Andel av månadsavgift

2,43289 %

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

117 SEK/månad

Försäkringskostnad

149 SEK/månad

Summa driftkostnad

266 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkeringsplats och garage finns att hyra enligt separat kösystem. Möjlighet att parkera på närliggande gator.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

139 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta