Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Kungsklippan 14, Kungsholmen - Nedre Kungsholmen, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
38 kvm
Avgift
3 094 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Hörnlägenhet med stor balkong i söderläge!

- Ljus gaveltvå
- Stor balkong i söderläge
- Perfekt planerad
- Stilrent renoverad
- Centralt läge

Välkomna till denna yteffektiva gavellägenhet med fantastiskt ljusinsläpp, balkong i söderläge och centralt läge på nedre Kungsholmen. Luftigt vardagsrum med utgång till den härliga balkongen. Stilrent renoverat kök i öppen planlösning. Rymligt sovrum med bra förvaring. Snyggt helkaklat badrum samt hall med inbyggd garderob.

Brf Kungsklippan är en äkta förening som äger marken. En av Sveriges största föreningar med kapacitet att förhandla väldigt förmånliga avtal för sina 1031 lägenheter. Det finns ett flertal takterrasser att nyttja för föreningens medlemmar.

På Kungsklippan 14 bor du med ett ytterst centralt, attraktivt och lugnt läge på Kungsholmen. Kommunikationerna är oslagbara med Rådhusets tunnelbanenedgång precis utanför porten. City och T-centralen med tågförbindelser, citybussar, tunnelbana och Arlanda Express når du med cirka 5 minuters promenad. Du har nära till all tänkbar service och fantastiska kommunikationer. Med cirka 10 minuters promenad når du Åhléns City, Sergels torg och all shopping Stockholm innerstad har att erbjuda. Vackra promenadstråk längs vattnet och Norr Mälarstrand som tar dig runt Kungsholmen ligger strax intill och i närområdet finns matvarubutiker och flertalet populära restauranger. Här bor du med det bästa citynära läget på Kungsholmen och har direkt närhet till allt du kan tänkas behöva.

Varmt välkomna på visning!

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

38 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kungsklippan 14

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer

00125

Våningsplan

1 av 9

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Kungsklippan i Stockholm

Organisationsnummer

702001-2253

Allmän information

Brf Kungsklippan är Sveriges näst största bostadsrättsförening och bildades 1934. Föreningen består idag av 1 031 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 47 kommersiella lokaler.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Föreningen har ett löpande underhåll på fastigheten och följer en underhållsplan som sträcker sig till 2024.
Följande stora renoveringar har genomförts under senare år:
2020 - 2029 - Pågående stamrenovering, trapphusmålning och upprustning av hissar.
2019 - Stamrenovering påbörjas
2018 - Förberedande inventeringar inför stambyte
2017/2018 - Ombesörjning av grönytor på Kungsklippan
2017 - OVK-besiktning, översyn, besiktning och inventering av vattenledningsnät
2016/2017 - Värmeinjustering.
2016 - Samtliga nyckelbrickor har kodats om, nytt digitalt medlemsregister, nya schackpjäser till gården på Kungsbro Strand, stickprovsundersökningar av balkonger.
2015/2016 - Stamspolning samt staminventering genom filmning, renovering av ekpartier i entréplan.
2015 - Utbyte av alla belysningsarmaturer i trapphus till LED, avluftare installerad i värmesystemet.
2013 - 2014 - Nya elmätare i lägenheterna, åtgärder enligt OVK.
2009 - 2012 - Ventilbyten.
2008 - 2013 - Fasadrenovering.
2008 - Samtliga entréer och trapphus målades om.
2005 - Nya portar i entréerna.
2003 - Nytt låssystem installerades.
2003 - 2009 - Tvättstugorna moderniserades.
2000 - 2002 -Tak och terrasser reparerades. Hissar renoverades och hissmaskinerna byttes ut.
1998 - 2001 - Elsystemet i föreningen moderniserades.
1994 - Fönster och balkongdörrar byttes.
I slutet av 70-talet byttes avloppsstammarna etappvis.

Föreningen påbörjade 2019 ett stambyte där första etappen var Pipersgatan 16 - 18. Badrummen i Brf Kungsklippan kommer att stambytas och köksstammarna relinas/rörinfordras. Det innebär att badrummen kommer att renoveras i sin helhet, medan köksinredningen förhoppningsvis till största delen kan behållas. Man beräknar att det kommer att ta ca 13 veckor per lägenhet. Medlemmarna bor kvar under renoveringen och föreningen kommer att tillhandahålla tillfälliga duschar och WC i gemensamma utrymmen. Standarden blir god med kakel och klinker och komfortvärme i golv, insteg kommer att sänkas där det är aktuellt. Efter Pipersgatan kommer resterande fastigheter att stamrenoveras i tur och ordning. Kungsklippan 14 ska enligt planen stambytas år 2024.

EKONOMI
Månadsavgifterna höjdes 5 % under 2019, 4% under 2020 samt 2% 1/1 2021 för att ta höjd för kommande investeringar. Föreningen har inte höjt avgifterna på många år, men anpassar nu till kommande investeringar och kostnadshöjningar.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV levereras via ComHem där ett basutbud ingår i avgiften. Bredband levereras via Kungsklippans eget fiber-lan från Ownit 700/1000 Mb/s och debiteras på månadsavgiften med 51 kr/månad. Kostnaden är obligatorisk.

EL
Föreningen har ett gemensamt elavtal med individuell mätning av förbrukning som debiteras bostadsrättsinnehavaren varje kvartal.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
-En trevlig bonus för Kungsklippans medlemmar är de stora takterrasserna som finns på Kungsbro Strand 17, 19, 21 och 25 samt Kungsholmsgatan 11. Terrasserna behöver inte bokas i förväg.
- I föreningen finns även en gästlägenhet (700 kr/dygn) samt tre övernattningsrum (400 kr/dygn); ett av gästrummen ligger på Kungsklippan 14, de övriga övernattningslokalerna ligger på Kungsholmsgatan 13A. Övernattningslokalerna är moderna och stilrent inredda (se bilder på föreningens hemsida). Lägenheterna får föreningens medlemmar hyra upp till 7 dagar i följd.
- Det finns en större tvättstuga mellan husen på Kungsklippan 14 och 20 med flertalet separata tvättrum. En stor modern tvättstuga finns även på Kungsbro Strand 21. Det finns även två mindre varav den ena finns på Kungsholmsgatan 11 och den andra på Pipersgatan 16. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Bokningssystemet är datoriserat och det går bra att boka tvättid via internet.
-Hushållssopor kastas i sopnedkast i trapphusen. För mer skrymmande sopor eller återvinning finns det soprum på Kungsbro Strand 17 och 21, Kungsklippan 16-18 (bredvid tvättstugan) och Kungsholmsgatan 11.
- Flertalet cykelrum finns i föreningen.
På gården mellan Kungsbro Strand 19 och 21 finns möjlighet att spela boule eller schack och en grillplats för föreningens medlemmar finns. Även på tvättstugans tak på Kungsklippan finns en grillplats.

PARKERING
Föreningen förvaltar 12 parkeringsplatser (2000 kr/månad) samt 2 garageplatser (3500 kr/månad). För att ställa sig i kö till dessa får man kontakta Kungsklippans expedition.

ÖVRIGT
Juridisk person accepteras ej.
Delat ägande godkänns med minimum 25% i ägarandel.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Byggnader

Byggår

1934

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 094 SEK/månad

Andelstal

0,00097

Andel av månadsavgift

0,0009516

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

195 kWh/m²

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy