Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 295 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Spångatan 16F, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
87.5 kvm
Avgift
5 404 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Etagelägenhet på bästa cityläge!

På klockren city-adress ligger denna charmiga etagelägenheten med balkong mot innergården! Här råder en väldisponerad genomgående planlösning med sällskapsytorna på bottenplan och det privata på övre plan och som trots det centrala läget infinner dig i en tyst och lugn atmosfär.

De sociala ytorna på nedre plan består av ett smakfullt kök i vit inredning med gott om plats för hela familjen, ett rymligt vardagsrum med fint ljusinsläpp och med utgång till bostadens härliga balkong. I den öppna hallen tar man sig sedan upp för den vitmålade trappan för att möta bostadens samtliga sovrum. Två badrum hör dessutom inte till det vanliga och här finner vi ett på vardera plan.

Bo på ett av Malmös bästa cityläge och möt pulsen utanför dörren eller njut av lugnet på föreningens vackra innergård. Här finns allt man behöver enbart ett stenkast iväg, såsom Triangelns köpcenter, matbutiker, Stadsteater, konserthus, caféer, gym, busskommunikationer samt citytunneln som snabbt tar dig till den "konglige byen".

Rumsbeskrivning

HALL
Via hissen eller trapphuset når vi loftgången som leder oss fram till lägenheten.
Hallen är rymlig och ljus med avhängningsmöjligheter. Vitmålade väggar och ekparkett på golv, vilken fortsätter bort mot och i vardagsrummet. Trappan, som leder upp till hallen på ovanvåningen, är vitmålad och räcket byttes ut till ett mer modernt under 2020.

KÖK
I halvöppen planlösning med hallen finner vi det smakfulla köket från IKEA från 2010. Inredningen går i vita skåpsluckor, bänkskiva i mörkbrun laminat samt ett marrakech-kakel baktill. Här finns utrymme för matplats med en platsbyggd sittbänk med inbyggd förvaring. Köket är utrustat med varmluftsugn, induktionshäll, mikrovågsugn, integrerad kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Diskmaskinen är från 2020, varmluftsugnen från 2021 och övriga maskiner från 2010.

BADRUM
I hallen finns ett av bostadens två badrum, vilket renoverades 2015. Badrummet är helkaklat med mörkgrå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel, duschhörna med infällbara glasdörrar samt tvättmaskin (2015) och torktumlare (2015).

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är väl tilltaget och erbjuder flera möbleringsalternativ med gott om plats för både soffgrupp och matgrupp. Golvet pryds av parkettgolv, vita samt gråa väggar och stora fönsterpartier som skänker rummet rikligt med ljus. Härifrån når vi utgång till bostadens balkong.

BALKONG
Rymlig balkong i österläge belägen mot den lugna innergården. Här finns plats för utemöblemang och grill samt planteringar för den som önskar. Här finns även ett förråd för extra förvaring.

Övre plan:

SOVRUM
Till vänster från trappan når vi bostadens första sovrum som har plats för dubbelsäng och nattduksbord. Här finns förvaring i garderob. På golvet ligger ekparkett och väggarna är grönmålade.

BADRUM
Bostadens andra helkaklade badrum med marmorliknande kakelplattor och klinker. Utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp, duschhörna med infällbara glasdörrar och spotlights. WC, duschväggar samt blandare byttes ut 2015.

SOVRUM
Bostadens andra sovrum disponeras idag som barnrum och kan disponeras och möbleras efter behov. Här finns förvaring i en rymlig klädkammare. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i grått.

FÖRRÅD
Lägenheten disponerar utöver förrådet på balkongen ett förråd med placering i källare i samma hus.

Dokument (pdf)

Planlösningar Örnen Årsredovisning 2019 Energideklaration Brf-Örnen-Stadgar

Allmän information

Pris

3 295 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3

Boarea (BOA)

87.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Spångatan 16F

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer

105

Våningsplan

3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Örnen

Organisationsnummer

716407-0406

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Örnen är en äkta förening som bildades 1988-1989 och äger marken. Det finns 167 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt och en lokal. Byggnaden färdigställdes 1988-91.

EKONOMI
Örehus Fastighetsförvaltning AB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1190 kr år 2021).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (476 kr år 2021).

Avgiften höjdes senast 2017-01-01, då med 2%. Föreningen planerar inte i dagsläget att höja avgiften. (Kontrollerat 2021-10-01).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
- Utförda renoveringar:
2020 Föreningen har bytt ut några tvättmaskiner och torktumlare.
2019 Uppgradering av portsystem samt renovering av utemiljö.
2018 Ny ledbelysning och fasadskyltar ut mot gator och trottoarer. Låssystem uppgraderades och nytt nätverk mellan undercentralen för säkrare drift skapades. Rörelsevakter monterades i samtliga tvättstugor. Under vinter renoverades den av föreningen ägda bostadsrättslägenheten som kom ut till försäljning 2019. Målningsarbeten utfördes av de vita detaljerna på balkongerna på husen mot Föreningsgatan och en modernisering av fjärrvärmecentralen. Ett av de två målade brandväggarna inne på föreningens gårdar, den så kallade Änglaväggen restaureras också.
2016 OVK genomfördes i byggnaderna, Den sista av de 3 målningsetapperna, samt grunder.
2014 Målningsarbete på plåttaken, därutöver har endast mindre åtgärder och avhjälpande underhåll utförts.
2013 Ombyggnation av tornhuset på gården till lägenheter.
2012 Nya lekmiljöer, övernattningslägenhet färdigrenoverad.
2011 Ny grind mot Spångatan, nya fönster i tvättstuga, injustering ventilationsanläggning, målning av två trapphus, renovering av duschrum i övernattningslägenhet.
2010 Renovering delar av fasad, delar av fönsterbleck bytta, rensning av imkanaler.
2009 Brandskyddsarbete, ombyggnad ventilationsrum, efter ombyggnad fastighetsnät erbjöds fritt bredband.
2008 Takrenovering.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att byta ut hissarna. Föreningen kommer även att investera i solpaneler under kommande år.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns tre cykelutrymmen i källarplan. Det går också att ställa barnvagnar där. Föreningen har 11 tvättstugor samt 1 mattvättstuga. I varje tvättstuga finns 2 tvättmaskiner, och vardera 1 torktumlare, torkskåp och elmangel. Föreningen har 14 miljörum. Övernattningslägenhet finns att tillgå 300:- per natt. (Max 3 nätter kan bokas vid ett och samma tillfälle)

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV levereras via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften. Bredband via Telenor 250/100 MBit/s ingår i månadsavgiften. Det finns möjlighet att mot extra månadskostnad teckna ett tilläggsavtal med Telenor med hastighet på 1Gbit, kontakta Telenor för mer information.

GARAGE OCH PARKERING
I området råder boendeparkering, för mer information besök Malmö Stads hemsida www.malmo.se.

ÖVRIGT
Samtliga lägenheter i Brf Örnen har tillgång till ett lägenhetsförråd belägna i källarplan.

KONTAKT
Hemsida: www.ornen.nu
Email: brfornenmalmo@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

167

Byggnader

Byggår

1988-1991

Ekonomi

Månadsavgift

5 404 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet

Andelstal

0,6251%

Andelstal insats

0,6251%

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

153 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Rådmansvången är beläget mitt i city mellan Pildamsmvägen och Bergsgatan. Det är ett levande med ändå lugnt område med allt som kan tänkas behövas inom räckhåll. Här finns hela Malmö Citys utbud och vimmel utanför dörren, med både shopping, trevliga restauranger och närservice. Här bor du även nära köpcentrat Triangeln och Möllan, med dess trevliga utbud av restauranger och uteserveringar finner du bara en kort promenad bort. Trots cityläget ligger här också flera parker i närheten. Här erbjuds goda kommunikationer med både buss och tåg från Triangeln och Citytunneln, vilket gör detta till ett perfekt område för dig som pendlare. Här har du även närhet till både skolor och förskolor och mycket där till!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy