Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 495 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Fernissagatan 12, Limhamn, Limhamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
84 kvm
Avgift
4 593 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Gavelfyra på Limhamns Sjöstad med härlig havsutsikt!

Jag har nu nöjet att presentera denna fina gavelfyra på Limhamn Sjöstad som har en härlig utsikt över havet. Lägenheten har en genomgående stilren och enhetlig interiör med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp. Vidare bjuder lägenheten på helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare, tre trivsamma sovrum i fil med bra förvaringsmöjligheter och en gästtoalett. Från vardagsrummet når man balkongen som vetter mot havet där man njuter av eftermiddags- och kvällssolen. Ett härligt boende i ett trevligt och lugnt område med närhet till hav och grönområde. Limhamns utbud av matbutiker, shopping, restauranger, nöjen och caféer finns på bekvämt gångavstånd. Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hall
Inbjudande hall med ekparkett och vita väggar. Hallen har en dubbelgarderob och hatthylla för avhängning .

WC
I anslutning till hallen finns ett WC med mörkgrå klinker och vita väggar. Inredning med toalett, enkelvask med kommod och spegel.

Sovrum 1
Ekparkett med ljus tapet. Fönster mot söder samt en fast garderob.

Sovrum 2
Master bedroom har ekparkett med gråa väggar. Fönster mot söder samt en skjutdörrsgarderob.

Sovrum 3/Arbetsrum
Ekparkett med vita väggar. Fönster mot söder samt en dubbelgarderob.

Kök
Köket har en öppen planlösning mot vardagsrummet och går i en sobert grå ton. Köket som är från Ikea har uppgraderats med snygga läderhandtag och har all utrustning. All utrustning är från Ikea med integrerad diskmaskin, kyl och frys.

Vardagsrum
Vardagsrummet har stora fönsterpartier och utgång till balkongen med en härlig utsikt mot Öresund. Ekparkett parkett med vita vägar. Fönster mot söder och väster.

Badrum/Tvätt
Badrummet är helkaklat med vit kakel, grå klinker och har även en tvätt avdelning. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, vask med kommod och handdukstork. Vit bänkskiva med tvättmaskin och torktumlare samt två överskåp.

Balkong
Tilltalande balkong om som vetter mot sydväst där solen kan intas större delen av dagen. Balkongen inbjuder till umgänge och har en härlig utsikt över havet.

Dokument (pdf)

Planlösningar BRF Gjuta på Limhamn Ekonomisk plan BRF Gjuta på Limhamn Stadgar 2016 Brf Gjuta ED 2020 A?rsredovisning 2020

Länkar

Bostadsfilm Film

Allmän information

Pris

3 495 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

84 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Fernissagatan 12

Ort

Limhamn

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer

1302

Våningsplan

4 av 7

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Gjuta på Limhamn

Organisationsnummer

769632-8736

Allmän information

BRF Gjuta på Limhamn är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2016. Föreningen äger marken för Torrisen 1 med adresser Fernissagatan 8B, 10-16. Föreningen upplåter 73 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen innehar 54/100-delar i gemensamhetsanläggningen Malmö Torrisen GA:1. Bostäderna stod klara för inflyttning 2018.

EKONOMI
BoNea Förvaltning AB sköter den ekonomiska förvaltningen.
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (476 kr år 2021)
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, säljare ska betala denna avgift (1190 kr år 2021).

Senaste avgiftsförändringen skedde 2021-01-01, då med en höjning om 2 %. Föreningen följer en underhållningsplan och planerar att höja avgiften med ca 2% 2022.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Garantibesiktningar av bland annat ventilation, el, gemensamhetsanläggning med Torrisen 2 är utförda och anmärkningar är åtgärdade. En underhållningsplan är framtagen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
M bilpool finns i området.
Ett förråd ingår till varje lägenhet.
Cykel går att ställa i cykelställ på gården och i garaget.
Tillsammans med grannföreningen BRF Smida erbjuds en gästlägenhet, hyra 300 kr/dygn.

KABEL- TV OCH BREDBAND
Varje lägenhet har fiberanslutning via ComHem för TV, internet och telefoni. Detta är ett obligatoriskt tillägg till en kostnad av 183 kr/mån.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har tillgång till tre parkeringsplatser samt 45 garageplatser. Garageplats kostar 900:-/månad. Det råder kösystem för att få tillgång till parkeringsplats i garaget.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2016

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

73

Byggnader

Byggår

2019

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 593 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatorisk kostnad om 183 kr för TV, bredband och telefoni tillkommer.

Andelstal

1,77730

Andel av månadsavgift

1,78

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har tillgång till tre parkeringsplatser samt 45 garageplatser. Garageplats kostar 900:-/månad. Det råder kösystem för att få tillgång till parkeringsplats i garaget. Ca 3-4 personer i kö 2020-01-14.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

79 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

75 kWh/m²

Energiklass

C

Besiktningsman

Magnus Hedin, Greencon energi & miljö AB

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy