Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Glanshammarsgatan 91, Ormkärr, Bandhagen
Typ
Bostadsrätt
KVM
75.5 kvm
Avgift
4 339 SEK / mån
Rum
4 rum

Hemtrevlig fyra i barnvänligt område nära tunnelbanan

Välkommen till denna ljusa och generösa familje-fyra på populära Glanshammarsgatan 91.

Här erbjuds ni en lägenheten i gott skick med tre bra sovrum, ett vardagsrummet som bjuder in till familjemys eller trevliga middagsbjudningar, renoverat och stilrent kök med gott om arbetsytor och förvaring. Stambytt badrum med bland annat handukstork och tvättmaskin. Bra förvaring med både klädkammare och garderober som kompletterar matkällaren och källarförrådet.

Stabil och omtyckt förening som idag är skuldfri. I föreningen finns det bastu samt motionsredskap för föreningsmedlemmar, 8st tvättstugor och en föreningslokal.

Populära Ormkärr är omringat av mysiga promenadstråk och grönska med närhet till barnomsorg, skolor, restauranger och all tänkbar service i Hagsätra C. För den som gillar natur så finns vackra Hagsätraskogen som ska bli till ett naturreservat till hösten. Lugnt och trivsamt område med närhet till bra kommunikationer med tunnelbana i Hagsätra, bussar som trafikerar Älvsjö-Högdalen via Hagsätra samt pendeltåg i Stuvsta.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hall:
Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Bra förvaring i form av klädkammare till vänster om entrédörren. Målade väggar och gråa stenplattor på golv som bryts av med parkett längre in.

Kök:
Stilrent kök med bra arbetsyta och förvararing. Vitt kakel ovan bänkskiva. Matplats för ca 4 personer. Köket är utrustat med kyl och frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn och mikro.

Vardagsrum:
Ljust och rymligt vardagsrum med stort fönsterparti och utgång till balkong. Plats för soffgrupp, matbord och tv-möbel. Ljusa väggar och parkettgolv.

Sovrum 1:
Trevligt sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Bra förvaring i form av inbyggdgarderob. Fönster med bra ljusinsläpp i fritt läge. Målade väggar och parkettgolv.

Sovrum 2:
Sovrum med gott om plats för säng och skrivbord. Bra förvaring med inbyggdgarderob. Även detta rum har ett stort fönster i fritt läge.

Sovrum 3:
Sovrum med plats för dubbelsäng och/eller önskat möblemang. Parkettgolv och målade väggar.

Badrum:
Helkaklat badrum med ljust klinkergolv och kaklade väggar. Badkar, wc, handfat, spegelskåp, handdukstork samt tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Energideklaration Årsredovisning 2021 Årsredovisning 2018 Stadgar Årsredovisning 2019

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

75.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Glanshammarsgatan 91

Ort

Bandhagen

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Källarförråd samt matkällare

Lägenhetsnummer BRF

272

Våningsplan

2 av 3

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB i Stockholm Brf Vårsådden

Organisationsnummer

702002-5594

Allmän information

Vårsådden är belägen mellan Hagsätra och Stuvsta i Stockholms kommun, Vantörs församling. Föreningen bildades 1958 och inflyttning skedde under 1960. Föreningen innehar tomträtterna till, samt äger och förvaltar byggnaderna på fastigheterna i kvarteret Rågaxet 1, Hövolmen 1, Höräfsan 1, Vårsådden 1 samt Rågåkern 1.
Området består av lamellhus av tegel med långsträckta huskroppar. (3 våningar ej hiss) Husen är genombrutna av gångtunnlar klädda i turkos mosaik.

Krävs individuellt medlemskap i HSB, i samband med det tillkommer en engångsavgift på 500kr. Sedan betalas en årlig avgift till HSB.

Brf bildades

1958

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV: Via Com Hem
Internet: Via Com Hem eller Bredbandsbolaget

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

- 2020 Byte av entrédörrar samt installation av port/brick system.
- 2019 Byte av takfläktar, OVK besiktigat
- 2018 Stamspolning stående stammar, OVK-besiktnig, bastu
- 2017 Reparationer av balkonger.
- 2016 Stamspolning
- 2016 Trädinventering
- 2016 Dränering av grund på Fjugestagränd 17
- 2013 Utbyte av alla värmecentraler i föreningen
- 2013 Utbyte av alla armaturer i trapphus och utebelysning
- 2008 Samtliga tvättstugor totalrenoverade.
- 2005 fick vi nya fasadfogar mellan huskropparna.
- 2003 har husen genomgått en omfattande renovering som innefattar bland annat ny takpapp, stuprör, fläktar (tryck- och temperaturstyrda) samt nya rökluckor som samtidigt är ljusinsläpp på översta våningsplanen.
- 1994 genomfördes stambyten.

Kommande renoveringar

Föreningen har planer på att byta fönster framöver.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 428
Antal lokaler: 13

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Bastu samt motionsredskap för föreningsmedlemmar finns på Fjugestagränd 17. Hobbylokal finns på Fjugestagränd 23. Föreningslokalen ligger vid hörnan Stjärnsundsgatan/Glanshammarsgatan. Inom området finns 8st tvättstugor. Tvättstugorna är belägna påföljande adresser: Fjugestagränd 11 och 17, Glanshammarsgatan 93 och Stjärnsundsgatan 11 och 27.

Antal lokaler

13

Antal lägenheter

428

Byggnader

Byggår

1960

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 339 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
I avgiften ingår värme, vatten, TV-Basutbud och BR-tilläggsförsäkring.

Avgiftsförändringar

Föreningen höjer i regel avgiften några procent per år just nu med hänsyn till att man vill spara inför kommande renoveringar (mellan 2-5 % har man höjt tidigare), kontrollerat 2021-09-28

Andelstal

0,26605

Överlåtelseavgift

1666 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

714 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

550 SEK/månad

Antal personer i hushållet

5

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I området finns 238 parkeringsplatser och 70 garageplatser. Separat kö.
Uthyrning hanteras av HSB Stockholm lägenhetsadmin.

Gratis parkering finns ute på gatan.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

E

Beskrivning

Service och kommunikationer

Buss 143 stannar på Stjärnsundsgatan som tar dig till antingen Älvsjö med pendel och ett flertal bussförbindelser och Liljeholmen med dess anknytning till tvärbanan eller till Högdalen där flera busslinjer och t-bana ansluter. Inom 5 minuters promenadavstånd ligger Hagsätras tunnelbanestation (gröna linjen) som tar dig till Slussen på 18 minuter och T-centralen inom 23 minuter. Gångavstånd till pendeltåg i Stuvsta.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy