Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 300 000 SEK

Visningar

tis 30 nov 18:00 - 18:30
Anmälan krävs. Välkomna!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
450 000 SEK / Utgångspris
Adress
Husbyvägen 21, Borensberg, Borensberg
Typ
Bostadsrätt
KVM
37.5 kvm
Avgift
1 944 SEK / mån
Rum
1 rum

Etta med terrass på bottenplan

Välkomna till ett bekvämt boende i denna markplanslägenhet på Husbyvägen 21. Här bor ni till en låg månadskostnad i ett rum och kök med terrass i bra solläge. Planlösningen består av rum, kök/kokvrå, klädkammare, kaklat badrum och en hall med garderober.

Bostadsrättsföreningen är välskött och har en trevlig innergård med gemensamma utemöbler samt tvättstuga i markplan, cykelförråd, gym och två förråd per lägenhet. Här har ni närhet till service i form av mataffärer, apotek, restauranger, turism, frisör med mera. För dig som pendlar med buss finns det goda kommunikationer till bland annat Linköping och Motala med några minuters promenadavstånd från bostaden. I Borensbergs finns förskolor och skola upp till årskurs 9. Sommartid är boendet i Borensberg ett kapitel för sig där Ni kan njuta av ynnesten av att ha närhet till Göta kanal och sjön Boren, flertalet glasskiosker, badplats och lekplatser.

Rumsbeskrivning

Hall

Hall med plastmatta, tapetserade väggar och garderober.

Rum

Rum med parkettgolv och tapetserade väggar. Utgång till terrass.

Kök/kokvrå

Vit skåpsinredning, vitt kakel ovan arbetsbänk, vitt kakel, plastmatta på golv. Kyl, spis, ugn, köksfläkt. Skafferiskåp.

Badrum

Badrum med halvkaklade väggar, klinker på golv, badkar, wc, handfat.

Klädkammare/förråd

Praktiskt förvaringsutrymme i lägenheten. Till bostaden hör också ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Hällsättersleden Husbyvägen Stadgar 2014-11-08 Borensbergshus nr 2 Borensbergshus nr 2 År 2019 - 2020 Frågelista Husbyvägen 21 lgh 13

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

450 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

1

Boarea (BOA)

37.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Husbyvägen 21

Ort

Borensberg

Kommun

Motala

Lägenhetsnummer

13

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Terrass

Terrass med utgång från allrum.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Borensbergshus nr 2

Organisationsnummer

724000-1029

Allmän information

Bostadsrättsföreningen registrerades år 1963. Föreningen äger fastigheten Brunneby-Hälla 1:258. Byggnaden är uppförd 1964-1965 och inflyttning skedde år 1965. Det finns totalt 16 st bostadslägenheter: 3 st ettor, 4 st tvåor och 9 st treor. Det finns en lokal som används som föreningskontor. Föreningen har installerat solpanel på taken och har ett gemensamt abonnemang för el där de boende betalar en schablonavgift som ett tillägg på avgiftsavin beroende på antal personer boende i bostadsrätten och storlek på lägenhet enligt följande:

Ett rum och kök, en person boende 104 kr/mån, två personer boende 139 kr/mån.
Två rum och kök, en person boende 174 kr/mån, två personer boende 209 kr/mån.
Tre rum och kök, en person boende 243 kr/mån, två personer boende 278 kr/mån, tre personer boende 313 kr/mån.

Fastigheten förvaltas av föreningen, och medlemmarna hjälps i dagsläget åt med vissa sysslor tex trädgårdsskötsel och snöskottning vid portarna. Trappstädning och snöskottning vid parkerinsplatserna sköts av företag och gräsytan mellan gårdshusen klipps med robotgräsklippare.

TV/internet

Borenet

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk frånluft

Byggnadskommentar

Det finns förråd och matkällarförråd som tillhör lägenheten. Ny tvättstuga i markplan färdigställd 2017. Cykelförråd.

Utförda renoveringar

Tilläggsisolering och fasadbeklädnad 1984. Fönsterbyte till energiglas 2002. Fjärrvärme 2003. Nya balkongdörrar samt energiglas balkongfönstren 2012. Relining avloppsrör 2013. Byte av tak, hängrännor och stuprör 2014. Installation av solpanel 2014. Asfaltering av gångar på innergård 2015. Byggnation gårdsterass 2015. Ny tvättstuga i markplan 2017. Byte av belysning carport & parkering 2019. Gym i källaren 2019. Säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter + byte av låssystem 2021. Byte kallvattenledning markplan 2021. Målning trapphus 2021.

Kommande renoveringar

Byte kallvattenledning markplan 2021. Målning trapphus 2021. Dessa åtgärder är planerade att utföras i början av 2021.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en gemensam innergård med uteplats för de boende. Det finns även gemensam tvättstuga (ingång på markplan) där det finns tvättmedel och sköljmedel att tillgå, gym, cykelförråd samt lägenhetsförråd och matkällarförråd tillhörande lägenheterna.

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

16

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

1 944 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I månadsavgiften ingår vatten, värme, bostadsrättstillägg, en parkeringsplats, förråd. El tillkommer enligt schablon (se info under Bostadsrättsförening).

Avgiftsförändringar

Inga beslutade avgiftsförändringar (2021-01-18).

Andelstal

3,8429

Överlåtelseavgift

900 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

104 SEK/månad

Försäkringskostnad

91 SEK/månad

Summa driftkostnad

195 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Det ingår en parkeringsplats till varje lägenhet. Carport kostar 250 kr/mån (kö).

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

120 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta