Länk kopierad!

Visningar

sön 31 okt 12:30 - 13:15
Föranmälan krävs för bästa service - Hjärtligt välkomna!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 595 000 SEK / Utgångspris
Adress
Vårbackavägen 3A, Vårby
Typ
Bostadsrätt
KVM
60 kvm
Avgift
4 531 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unik tvåa med sjöutsikt mot Vårbyfjärden

När du öppnar dörren till denna fina sekelskiftes-lägenhet behöver du inte tänka på något annat än att ställa in möblerna och börja bo. Denna tvåa erbjuder en yta om välplanerade 60 kvadratmeter att bo och trivas på med nylagd fiskbensparkett i ek. Det generösa ljusinsläppet gör gott för både dig och dina växter. En utmärkt chans att flytta in i en hörnlägenhet där du kan betrakta omgivningen från tre håll med vattnet som granne. Utsikten från vardagsrummet ger dig första parkett till att avnjuta underbara solnedgångar över Mälaren.

Rumsbeskrivning

Hall

Stor rymlig hall med fiskbensparkettgolv från 30-talet (originalgolv), klädhängare, ljusa väggar. Hallen har access till bostadens samtliga rum.

Sovrum

Stort, mysigt och rogivande sovrum med rymliga garderober och sjöutsikt. Goda förvaringsmöjligheter och gott om plats för dubbelsäng. Ljusa väggar och nylagt fiskbensparkett av ekstav.

Badrum

Helkaklat och fint badrum med infällda dimbara spotlights, grått klinkergolv med golvvärme, toalett, duschhörna, tvättmaskin (Samsung - 2012), torktumlare (Cylinda - 2012), handfat med spegel med inbyggsbelysning.

Vardagsrum

Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt med underbar utsikt mot trädtopparna och Mälaren. Ett rymligt, öppet och mysigt rum med nylagt fiskbensparkett av ekstav och ljusa väggar. Här erbjuds fönster i tre olika väderstreck med mycket dagsljus och vacker utsikt där man kan beakta den fantastiska solnedgången i det glittrande vattnet.

Kök

Ljust HTH- kök från 2010 med parkettgolv, mörkt kakel ovan arbetsytorna. Plats för matbord. Kyl/frys, spishäll, inbyggnadsugn i rostfritt stål, fläkt från Villavent samt mikrovågsugn. Fördraget för diskmaskin. (Samtliga vitvaror är från Siemens)

Trädgård

En stor härlig parkliknande trädgård med odlingsmöjligheter, gott om plats för både mer avskilda sittmöjligheter i olika sollägen samt trivsamma gemensamma ytor med plats för grillkvällar och kalas - närhet till stränder och ångbåtsbrygga med båtar som kan ta dig in till Stockholms stadshus eller Birka om så önskas.

Dokument (pdf)

Årsredovisning 2020 Stadgar brf Wårbyfjärden Energideklaration Planlösning

Länkar

Film Film

Allmän information

Pris

2 595 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

60 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Vårbackavägen 3A

Ort

Vårby

Kommun

Huddinge

Beskrivning av förråd m.m.

Varmförråd i källare

Lägenhetsnummer

1103

Våningsplan

2 av 3

Upplåten mark

Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Wårbyfjärden

Allmän information

Brf Vårbyfjärden
Bostadsrättsförening med 9 lägenheter belägen i en pampig herrgårdsvilla anno 1930 med sekelskiftescharm och rofylld sjöutsikt mot vårbyfjärden. Villan helrenoverades 2010 och bostadsrättsföreningen bildades samma år. Villan omges av en fin trädgård med bänkar och grillplats som sköts och nyttjas av medlemmarna gemensamt. I källarplanet på huset finns förråd tillhörande respektive lägenhet samt ett gemensamt förråd för cyklar, trädgårdsutrustning mm.
Varje lägenhet har möjlighet att hyra en parkeringsplats för endast 300 kr/månad. Det finns två gästparkeringsplatser (avgift). Det finns också ett gemensam soprum. Ett förråd beläget i källaren tillhör varje lägenhet.

Vid en bostadsrättsförsäljning betalar köparen en avgift till föreningen, överlåtelseavgift, som för år 2021 är 1 190 kr. Vid pantsättning är avgiften före registering av denna 476 kr, engångsavgift.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Utförda renoveringar

Totalrenoverade lägenheter etablerades i huset 2010 med nya stammar.
Taket byttes 2015 och huset målades om 2021. Det finns en aktiv underhållsplan som säkerställer att huset hålls i gott skick i linje med föreningens nuvarande ekonomiska plan. Föreningen välskött med ett trovärdigt ekonomiskt upplägg.

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 531 SEK/månad. I avgiften ingår Basutbud Tv, vatten och värme,

Andelstal

9.84000

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

D

Besiktningsman

Christoffer Gustafsson

Beskrivning

Övrigt

- Ett varmförråd ingår i källaren samt gemensamt utrymme för cyklar.
- Lägenheten är ansluten till fiber.
- Finns gemensamma trädgårdsredskap för den som önskar odla på tomten.
- Gemensamt sophus

Säljarens ord:
- Ett lugnt naturskönt område med många barnfamiljer och goda kommunikationer. Längs strandpromenaden nedanför föreningens trädgård finns två badplatser med flertalet nyupprättade grillplatser, lekparker, utegym, pingisbord, volleybollplan, kolonilotter samt café med generösa öppettider som serverar alltifrån glass till lyxiga nutella-våfflor. Ett stenkast från föreningens tomt ligger den gamla ångbåtsbryggan där Strömmabåtarna lägger till för avfärd mot Birka och Stockholm stadshus. Allt detta ryms inom ett större parkområde med utrymme för picknick och promenader - upplyst för möjlighet till trevliga promenader även efter mörkrets inbrott. Fastigheten ligger några få minuters promenad från Korpberget där man har milsvid utsikt över östra Mälaren, Vårbyfjärden, Slagsta och delar av Ekerö. Området är ett naturskyddat biotopområde där man kan göra trevliga promenader i den orörda naturen. För den som gillar längre promenader finns en gångväg längs vattnet som följer Mälaren hela vägen in till Stockholm city - längs vägen finns flertalet badplatser, caféer, herrgårdar och natursköna områden. Från lägenhetens fönster syns Ekerö-färjan glida förbi. När det är mörkt bildar ljusen från andra sidan Vårbyfjärden en spektakulär skyline, samt god utsikt mot Flottsbro skidanläggning. En gångväg genom ett familjetätt område leder på 7 minuter till tunnelbanan samt ICA-butik, apotek, badhus, bibliotek samt diverse restauranger. Med tunnelbanan är du på söder under 20 minuter. Från lägenheten tar det ca 5 minuter ner till busshållplatsen om du hellre tar bussen. Föreningen har även ledig parkering att hyra för endast 300 kronor i månaden, man kommer snabbt ut på E4an. År 2026 förväntas förbifart Stockholm invigas och infart söder till denna är 2 km bort. vilket kommer att förenkla eventuell pendling med bil. Närhet till Skärholmens köpcenter, Kungens kurva med IKEA och Heron city med biografer och andra nöjen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta