Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 6 000 000 SEK

Visningar

sön 28 nov 13:30 - 14:15
Öppen visning - Välkomna!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 595 000 SEK / Utgångspris
Adress
Franzéngatan 74, Kungsholmen - Hornsbergs Strand, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
68 kvm
Avgift
3 424 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Toppskick - Stor balkong - Sjöutsikt

Varmt välkommen till denna välplanerade trea med balkong mot gård och Ulvsundasjön. Här bor ni en i en genomgående bostad med fullt utrustade kök och badrum, två sovrum, varav ett med klädkammare, samt ett generöst vardagsrum varifrån ni når ut till bostadens stora balkong.

Bostaden är del i brf Jublet vilket är en stabil och välskött förening där månadsavgiften sänktes med 15 % våren 2020. Läs gärna mer på föreningens hemsida: https://www.brfjublet.se/

Här bor ni centralt samtidigt som ni har vatten och natur som nära granne. Det bästa av två världar! Lägenheten ligger intill strandpromenaden med badbryggor, soldäck samt fantastisk utsikt mot Ulvsundasjöns glittrande vatten med Pampas Marina på andra sidan. I närområdet finns allt att önska sig såsom flera butiker, restauranger, caféer, gym, närservice och goda kommunikationer. Med en superkortpromenad når ni Stockholms innerstads största matbutik ICA Maxi i Lindhagens galleria där ni även har Systembolaget, gym och apotek för att nämna några. Ni har även nära till tunnelbanestationerna Stadshagen (blå linje) och Thorildsplan (grön linje) samt även buss 50 mot Centralen med hållplats på Moa Martinssons Torg vilket ligger tvärs över gatan från bostaden.

Rumsbeskrivning

HALL
Öppen hall med plats för klädavhängning, extra förvaringsutrymme finns i garderob. Målade väggar och klinker.

KÖK
Fullt utrustat kök med gott om såväl skåpförvaring som bänkytor. Kökets utrustning består av kyl/frys, diskmaskin, ugn, induktionshäll, mikro samt fläkt. Här finns även städskåp.

SOVRUM
Från köket når ni detta sovrum som även fungerar utmärkt som kontor. Stort ljusinsläpp.

SOVRUM
Stort sovrum som erbjuder mycket goda möbleringsmöjligheter. Här finns stort ljusinsläpp och tillgång till lägenhetens mycket rymliga förråd/ klädkammare.

BADRUM
Rymligt, helkaklat och fullt utrustat badrum. Här finns dusch, golvvärme, wc, kommod med dubbla tvättställ, stor spegel samt tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och väggskåp ovan.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum i öppen planlösning som erbjuder stora ljusinsläpp, mycket goda möbleringsmöjligheter och utgång till balkongen.

BALKONG
Stor balkong med gott om plats för möbler, växter och grill. Här kan du på sommaren njuta av den fina utsikten mot vattnet och de helt underbara solnedgångarna.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Årsredovisning 2020 Energideklaration

Länkar

Film Föreningens hemsida

Allmän information

Pris

5 595 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

68 kvm

Boareabeskrivning

2 rok enl. föreningen.

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Franzéngatan 74

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer

0217

Våningsplan

2 av 8

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Jublet

Organisationsnummer

769619-1662

Allmän information

Byggnadsprojektet genomfördes som totalentreprenad av Skanska Sverige AB 2011-2013.

Brf Jublet är en äkta bostadsrättsförening som äger marken och består av 240 st bostadsrätter i storlekarna 1-5 rok samt nio hyresrättslokaler. Alla nio lokaler är uthyrda med en löptid på minst tre år. Delat ägande accepteras. Inget särskilt krav finns på andelsstorlek.

Föreningens adresser är:
- Franzéngatan 72-82
- Hornsbergs Strand 83-89
- Lars Forssells Gata 26-34
- Lindhagensgatan 141-151

Föreningens ekonomi är för närvarande mycket god och avgifterna sänktes med 15 % i april 2020. Under 2018 har föreningen amorterat 14 mkr på lånen, i januari 2019 amorterades ytterligare 12,5 mkr, 2020 amorterades 10,25 mkr och nu i januari amorterades 9,25 mkr. Detta innebär att föreningen har amorterat hela 46 mkr på lånen sedan starten och är nu nere på en låneskuld på 10 600 kr/kvm.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-tv och bredband levereras via Ownit (250/250 Mbit/s). Det går att uppgradera till 1000/1000 Mbps mot en avgift.

Utförda renoveringar

2020 - Uppfräschning av entréer, optimering av uppvärmning.
2019 - Fyra hjärtstartare har installerats.
2017 - OVK-besiktning som godkändes.
2016 - Installation av fyra laddplatser i garaget.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar eller underhåll finns planerade, fastigheterna är i mycket gott skick med fina trapphus och stora moderna hissar.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har flertalet barnvagnsrum, två cykelförråd samt cykelställ på gården där det också finns bord och bänkar. Lekplats med gungor, studsmatta och sandlåda. Soprummet har sortering och insamling av mindre grovsopor, små-elektronik, ljuskällor och batterier. Gemensam tvättstuga finns ej.

Byggnader

Byggår

2013

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 424 SEK/månad. I avgiften ingår värme. Det tillkommer en obligatorisk avgift om 180 kr/mån för kabel-tv och bredband. El och vatten debiteras efter faktisk förbrukning.

Andelstal

0,35

Kommentar

Huset har mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning. Varje lägenhet har en individuell mätare och varje bostadsrättsinnehavare betalar bara för den el som faktiskt används. El och vatten är upphandlat av föreningen och faktureras utefter förbrukning i efterhand. Varje lägenhet har inloggningsuppgifter till ett avläsnings system som redovisar statistik för förbrukningen.

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Det finns 4 MC-platser och 126 bilplatser, varav 12 st är dubbelplatser, 5 el- och 5 handikapplatser. Garaget är beläget under huset, och nås enkelt via hissen eller trappuppgången. Avgift för garageplats är ca 1 914 kr. För närvarande är det ca ett års kö. Kan dock finnas möjlighet att få en "dubbelplats" eller en plats i huset mitt emot något snabbare.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta