Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Drottninggatan 65, Helsingborg, Norr, Helsingborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
71 kvm
Avgift
3 760 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Bo med hotell- och SPA-känsla i ditt eget hem

Välkommen till Drottninggatan 65

Söker du den perfekta lägenheten med stil och charm då har du den här. En totalrenoverad 2 rok på hela 71 kvm som har allt du kan önska dig.

Ligger perfekt med Margaretaplatsen på ena sidan och havet på andra sidan. En oerhörd charmig lägenhet som man har renoverat med hjärta.
Du tar dig in från Drottninggatan och möts direkt av ett underbart trapphus som är renoverat nyligen för att bevara husets ursprung. En våning upp finner du denna vackra lägenhet. Direkt när du öppnar dörren möts du av stil och omsorg. På golvet ligger en ekplanksklinker (ser ut som ekplank) med vattenburen golvvärme som smälter in tillsammans med den klassiska fiskbensparketten som finns i sovrum och vardagsrum.

Köket är charmigt och har många fina finesser. Vita luckor i äldre stil och en vacker massiv ekbänkskiva. Mycket bänkyta och vackra vitrinskåp och självklart spotlights i tak och belysning under skåp. Vinkyl finns till ditt vin, både rött och vitt funkar då den har två temperaturzoner. Vill man ta sitt morgonkaffe i köket finns ett perfekt vikbord på vägg mot hallen.

Sovrum och vardagsrum ligger i fil och har stuckatur i taket och längst med väggarna. Sovrummet har allt du kan önska dig. Stor och stilfull garderob med spotts som belyser dörrarna och som passar in i hela lägenhetens karaktär. Här har man nyttjat hela takhöjden och är helt perfekt för dig som vill ha ordning och reda. Vill man stänga om sig finns vackra spegeldörrar ut mot vardagsrummet.

Vardagsrummet är stort och rymligt och det finns plats både för soffgrupp och ett stort matbord. Som pricken över "i:et" finns en öppen spis med ingjuten brasa. Utanför vardagsrummet finner du lägenhetens balkong som är stor och rymlig med stora inglasningspartier. Här är platsen du njuter och kopplar av på medan du blickar ut över Gröningen och Öresund. En perfekt plats där du kan njuta av solen och de vackra solnedgångarna.

Badrummet, som ligger till höger, när du kommer in i bostaden, är som ett riktigt SPA. Här finns kakel och klinker på både vägg och golv som är transporterat från Provence i Frankrike. Ett inbyggt badkar, vacker kommod och spegelskåp som verkligen ger en riktigt myskänsla och självklart har du spotlights i tak. Ett badrum med mycket detaljer och som ger en härlig känsla.

Denna bostad är perfekt för dig som vill ha ett hem som du bara kan flytta direkt in i och som är minutiöst renoverat med massor av charmiga och smakfulla detaljer. Perfekt promenadavstånd till Helsingborgs citykärna och med både hav och skog i din närhet.

Välkommen till en helt underbar lägenhet som har det där lilla extra.

Rumsbeskrivning

Från trapphuset, en våning upp, kommer du in i hallen som har träplankliknande klinker på golvet med vattenburen golvvärme. Ser ut som parkett men är klinker. Till höger kan du hänga av dina kläder och i hörnan mellan vardagsrum och badrum finns en perfekt förvaring med spegel som kommer finnas kvar. I taket finns infällda spotlights.

Köket ligger separat till vänster och har en rundad vägg mot trapphuset. På denna vägg finns en stilfull tapet. Köket är totalrenoverat och klart januari 2021. Vita luckor med känsla av äldre stil, vitrinskåp och en stor härlig massiv ekbänkskiva. Mycket skåp och bänkyta och mellan skåp och bänkskåp finns vitt kakel med fasad kant. Många detaljer såsom två pop-up el-uttag, vinkyl med 2 temperaturzoner, avfallsskåp med push, spotlights i tak och belysning under väggskåp. Ugn, induktionshäll och fläkt (kolfilter) från Ikea samt helintegrerad diskmaskin och mikrovågsugn. Ett oerhört charmigt kök som man har nyttjat till fullo och fällt in kyl/frys i vägg samt speceriskåp.

Från hallen når du sovrum och vardagsrum. Sovrummet har vackra spegeldörrar i glas. Ett stort rymligt sovrum med klassisk fiskbensparkett på golvet som är slipat under renoveringen. På vägg mot köket har man monterat garderober från golv till tak med både lådor och dörrar och massor av funktioner samt spotts som belyser dörrarna. En perfekt garderob för dig som ställer krav. För att göra det ännu bättre, finns det ytterligare en garderob till höger om sängen, som du kan placera dina skor i. Finns bara ett ord - PERFEKT för dig som har många skor. Tavlan ovan sängen ingår i köpet och tillhör lägenheten. Mellan sovrum och vardagsrum finns också förvaring på båda sidor i väggarna. Här har säljaren nyttjat garderoberna till fullo och har installerat en skrivare i en av dem.

Vardagsrummet är stort och rymligt och har även den klassiska fiskbensparketten på golvet. I taket finns stuckatur och runt väggarna som ger lägenheten sin charm. Ett mycket trevligt rum som har plats både för soffgrupp och ett stort matsalsbord med plats för många gäster. I den öppna spisen har man gjutit in en brasa som tänds med spisbränsle. Observera även de vackra figurerna i spisens sidor. Ett härligt rum med mycket ljusinsläpp men även grönskan från både Margaretaplatsen och från den fina väggen vid uteplatsen gör sig påmind i lägenheten och skapar en behaglig känsla. Ett mycket trevligt rum som är lika vackert på sommaren som på vintern.

Utanför vardagsrummet finns lägenhetens stora inglasade balkong. Den vänstra delen har man förhöjt för att få bättre utsikt över sundet och för att nyttja ytan maximal finns förvaringsmöjlighet under den förhöjda delen. På golvet är det trätrall med matta ovanpå. En stor balkong som nästan är insynsskyddad då du har en vägg till vänster och nedanför är föreningarnas garage. Nyligen installerade föreningen grindar in till parkeringen/garagen och nu är det endast de boende som har tillgång till området.

Badrummet har en SPA-känsla. Ett supertrevligt badrum med kakel och klinker som har transporteras från Provence i Frankrike. Säljaren älskar sitt badkar med den perfekta hopvikbara duschväggen. Skulle du inte vilja ha detta har man tänkt till när man renoverade och det finns ett kuvertmönstrat utrymme för dusch under badkaret vilket innebär att det går att ta bort och göra om till dusch om så önskas. Ett superläckert badrum med komfortvärme på golvet och en vattenburen handdukstork på vägg. Snygg kommod och spegelskåp och spotlights i taket för att få den rätta känslan. En plats du kan komma hem och njuta i.

Här finns hemmet för dig som bara vill njuta och leva livet. Lägenheten är oerhört trevligt renoverad och har det mesta du kan önska dig. Du bor fantastiskt bra med nära till city, skog, bad och natur. Restauranger och affärer finns i din närhet.

Välkommen till ditt drömboende.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Brf Viadukten1 Årsredovisning BRF Viadukten 1 2020 Energideklaration

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

71 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Drottninggatan 65, Helsingborg

Ort

Helsingborg

Kommun

Helsingborg

Beskrivning av förråd m.m.

Finns en trappa ner under lägenheten och är på ca 4 kvm

Lägenhetsnummer

02101

Våningsplan

1 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Viadukten 1

Organisationsnummer

769615-1542

Allmän information

Bostadsrättsföreningen bildades 2006-10-06 då även nuvarande stadgar registrerades hos Bolagsverket.
Bostadsrättsföreningen har inte bedrivit någon ekonomisk verksamhet före oktober 2017 vilket bör beaktas i jämförelse mellan åren.
Den ekonomiska planen registrerades 2017-09-21. Föreningen förvärvades 2017-10-01 fastigheten Viadukten 8, Drottninggatan 65-67 i Helsingborg.

Brf bildades

2017

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-tv Comhem

Byggnadskommentar

Fastigheten byggdes 1938 och består av 33 lägenheter, varav 28 är bostadsrätter och 4 upplåts med hyresrätt.
Total yta uppgår till 2711kvm varav bostadsyta 2 391 kvm och lokalyta 320 kvm

Utförda renoveringar

Under gånga året (2020) har föreningen gjort stora investeringar i entréer och trapphus avseende målning och ny golvbeläggning. Material och färgsättning anknyter till husets ursprung och har tagits fram av arktitekten SAR Viktoria Buskqvist.

Entrédörrar har bytts ut som är bättre säkerhetsanpassade och ger huset ytterligare högre kvalitet och vackrare utseende.

Tillsammans med grannföreningen har man uppfört grindar till gårdsinfarten.

Kommande renoveringar

Vid köpstämman i oktober 2017 godkändes enhälligt underhålls- och ekonomiska plan. Underlag för underhållsplan är den noggranna besiktning som gjordes i samband med förvärvet. Till renoveringar och förbättringar påverkar naturligtvis rörelseresultatet negativt vissa år.

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstugan ligger en trappa ned och det finns två tvättmaskiner, torktumlare och ett torkskåp samt en mangel.

Antal hyresrätter

4

Antal lägenheter

28

Total årsavgift i BRF

371 964

Lån i BRF

32

Lån i BRF per kvm

13 472

Byggnader

Byggår

1938

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 760 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Bostadsrättstillägg
Fast avgift 3 678 kr + kabel-tv 82 kr = 3 760 kr

Beskrivning månadsavgift

Ingår värme och vatten och kabel-tv

Avgiftsförändringar

Inga kända

Andelstal

2,9539

Andel av månadsavgift

2,9539

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkering finns att hyra bakom fastigheten - separat kö. Det går att hyra p-plats eller garage. Två alternativ finns gällande garage, varm eller kallgarage.
Vill du inte hyra finns det möjlighet att parkera längst närliggande gator. Helsingborgs Kommun har även parkering som går att hyra under viadukten sidan om huset Böljan.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är beställd

Specifik energianvändning

99 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

109 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Ida Arvidsson, Öresundskraft

Kommentar

Energideklarations-ID: 1010151
Energiprestanda, primärenergital: 109 kWh/m² och år
Specifik energianvändning (tidigare energiprestanda): 99 kWh/m² och år
Radonmätning: Inte utförd
Ventilationskontroll (OVK): Inte utförd
Energideklarationen i sin helhet finns hos: Byggnadsägare
Energideklarationen utförd: 2019-11-06

Beskrivning

Service och kommunikationer

Stadsbussar går utanför på Drottninggatan. Promenadavstånd till Helsingborg C där tåg till bla Malmö och Lund går.

Områdesbeskrivning

I området kring Drottninggatan 65 bor många i flerbostadshus och villor som för det mesta är byggda på 1930- och 1960-talet. Ut mot Drottninggatan ligger Margaretaplatsen som skapades till minne av kronprinsessan Margareta. Hon kom till Sverige från England 1905 och gifte sig med svenska kronprinsen Carl VI Adolf . Kronprinsessan var även hertiginna av Skåne och tillbringande somrarna på Sofiero Slott.

Gröningen som är belägen på husets baksida och är ett stort grönområde med närhet till hela strandpromenaden. Ett underbart promenadstråk längst med havet. På Gröningen når du trevliga badplatser, lekplats och restauranger.

Från Gröningen promenerar du in till Norra Hamnen som har ett stort utbud av olika typer av restauranger och en småbåtshamn.

Ica Hamilton ligger ett par minuter från bostaden och vill du hellre handla i city är du där på ca 5-7 min gångväg. För dig som gillar att motionera finns hela Pålsjö skog till ditt förfogande. Längst med strandpromenaden mot Pålsjö Krog och bad tar det ca 7-8 min.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy