Länk kopierad!

Visningar

mån 3 okt
Bokad visning, kontakta mäklaren för visningstid!
sön 9 okt
Bokad visning, kontakta mäklaren för visningstid!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 795 000 SEK / Utgångspris
Adress
Merkurigränd 4, Prästgårdsmarken, Upplands Väsby
Typ
Bostadsrätt
KVM
51 kvm
Avgift
3 992 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ny lägre avgift!

Avgiftssänkning med 5% från och med 1 oktober.
Fin bostadsrätt på markplan med äkta radhuskänsla. Här bor du i en genomgående fräsch bostadsrätt där du har kök med matplats, ett stort vardagsrum, sovrum och badrum. Från vardagsrum kommer man ut till ett av områdets bästa uteplatser med både altan och gräsmatta och gott om sol under sommar månaderna. Prästhagen ligger nära till Edssjön, naturområden samt en kort promenad till både Hemköp, Väsbu centrum och pendeltågsstation. Varmt välkommen!

Rumsbeskrivning

Hall

En hall med avhägning av ytterkläder i garderob. Klinkers och ekparkett på golv samt tapet på väggar

Förråd

Ett förråd bredvid hall med gott om förvaringsmöjligheter.

Kök

Ett kök med köksinredning i vitt och kakel ovan arbetsbänk i laminat. Vitvaror bestående av kyl/frys, diskmaskin, fläkt, ugn och spishäll. Matplats intill fönsterpartiet som vetter mot entrésidan.

Vardagsrum

Ett vardagsrum med utgång till altan och gräsmatta på baksidan. Vardagsrummet har plats för soffgrupp, TV-möbel och ytterligare skåp. Ekparkett på golv och målade väggar kombinerat med fondtapet.

Sovrum

Ett sovrum med ekparkett på golv och tapet. Fönster vetter mot baksida av hus.

Badrum

Ett badrum med klinkers på golv och kaklade väggar. Duschhörna med draperi, WC, kommod med tillhörande spegelskåp och en tvättmaskin som kommer att lämnas kvar.

Dokument (pdf)

Planlösningar ÅR 2020 Stadgar ÅR 2021

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 795 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Januari eller enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

51 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Merkurigränd 4

Ort

Upplands Väsby

Kommun

Upplands Väsby

Lägenhetsnummer BRF

61-3020-1-31-2

Våningsplan

1 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Uteplats

Fin uteplats med gott om solchanser. Relativt nybyggd träaltan med grind. Här finns även en gräsmatta.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Prästhagen

Organisationsnummer

716422-0449

Allmän information

Föreningen består av 156 st bostadsrätter fördelat på 102 radhus och 54 lägenheter i låghus. I området finns ett antal mindre lekplatser fördelat på de små innergårdarna. Centralt i området finns ett större grönområde med bla en stor lekpark. Från området är det gångavstånd till en välsorterad mataffär, promenadvägar till Runby skola (F-9) och bra bussförbindelser till p-tåg och Väsby centrum. Närmsta förskola heter Ringblomman (ca 300 m). Området är naturskönt beläget intill Edssjön med bland annat brygga varifrån man kan ro ut med småbåt alternativt snöra på sig skridskorna vintertid. Längs med området går en gångväg där man kan njuta av vyn ner över vattnet och Eds kyrka. På den populära udden finns möjlighet att fiska (fiskekort krävs) samt grilla om säsongen tillåter. Intill området ligger ett levande jordbruk där man i hagarna kan se hästar, kor och får.

Gå gärna in på föreningens hemsida www.brf-prasthagen.se för vidare information.

Ansluten till kabelnät och bredband via gemensamt avtal för hela föreningen. Leverantör: Com-Hem. Obligatorisk kostnad för detta ligger på 140 kr/mån.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns ett kallförråd i nära anslutning till bostaden, ca 3,5 kvm på markplan. Inom föreningen finns det fem separata byggnader med såväl tvättstuga och soprum, ett med grovtvättmaskin.

Antal lägenheter

156

Byggnader

Byggår

1995

Ekonomi

Månadsavgift

3 992 SEK/månad. I avgiften ingår inkl. parkeringsplats och vatten. Kabel -TV samt internet via ComHem för 140 kr/månad och är inräknat i avgiften.

Avgiftsförändringar

Från 1 oktober 2022 sänks avgiften med 5% enligt styrelsebeslut.

Andelstal

0,45755

Kommentar

Uppvärmning avser även hushållsel.

Överlåtelseavgift

1203 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Uppvärmning

1 200 SEK/månad

Summa driftkostnad

1 200 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Det finns boendeparkering och gästparkering. Varje bostad har 1 st p-plats. Till alla platser tillämpas separat kösystem.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta