Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Tegelbruksvägen 8C, Hägersten
Typ
Bostadsrätt
KVM
32 kvm
Avgift
1 406 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Minitvåa i gårdshus i Gamla Midsommarkransen!

Välkommen till Midsommarkransen. Här bor du i en av kransens mysigaste lägenheter i ett gårdshus på den lummiga och privata innergården med lugnet utanför fönstren. Knappt ett ljud hörs från de livfulla kvarteren runtikring. Den här bostaden, en hörnlägenhet på 32 kvadrat, är mycket välplanerad och passar utmärkt för både en och två personer i hushållet. Tack vare att lägenheten är i hörnläge har man ljusinsläpp i flera väderstreck och de stora fönstren skapar ett underbart dagsljus som gör att lägenheten upplevs rymlig och trivsam året om!

Här bor du i en bostad med spegeldörrar i original och vackra trägolv. Genomgående fint bevarad med originaldetaljer samtidigt som man renoverat kök och badrum till toppskick! I sovrummet ryms en dubbelsäng och en inbyggd garderobsvägg. Här är man i höjd med trädtopparna och lugnet som råder på gården gör att man gärna sover med öppet fönster. Även om det är många stora fönsterpartier upplever man ingen insyn i lägenheten.

Köket och vardagsrummet ligger i öppen planlösning. Här kan man umgås, laga mat och ha middagar med vänner och familj! Tack vare den öppna planlösningen är kvadratmetrarna optimalt planerade och gör att det inte upplevs trångt. Idag är vardagsrum och kök möblerat med matbord för 4-6 personer, soffa, soffbord, tv och bokhyllor. Köket är ett komplett utrustat med bra förvaringsmöbler, utmärkta arbetsytor, kyl/frys, micro och diskmaskin.

Föreningen har mycket god ekonomi med låg belåning (under1000kr/kvm) och låga avgifter där både tv och bredband ingår. Dessutom äger föreningen sin mark vilket innebär att ingen tomträttsavgäld förekommer. Totalt består föreningen av 2 hyreslokaler + 18 lägenheter varav 1 är hyresrätt som ska beaktas som en dold tillgång för framtiden. Om denna hyresrätt säljs inbringar den kapital till föreningens kassa och fram tills dess är det en hyresintäkt.

Midsommarkransen är dessutom en fantastisk förstad. Här har man nära till både härlig natur och badplatser. Gångavstånd på 4 minuter till Midsommarkransens T-bana. Väljer man att bo här har man lika nära till Mälarens strand-och klippbad och undangömda smultronställen att upptäcka som till restauranger, bagerier, caféer och nattliv. I närheten ligger även Winterviken med sin park, utegym, padelbanor samt restaurang. Man tar sig enkelt runt via fina promenadstråk och cykelvägar. Med cykel kommer man till Södermalm på ca 10 minuter via fina cykelvägar. Med T-banan når du centrala Stockholm på samma tid. På ett tunnelbanestopp är man i Liljeholmen med stor och modern galleria med 90 butiker och restauranger. Här kan man även resa vidare med tvärbana, flygbuss och flertalet busslinjer.

Missa inte denna pärla!

Dokument (pdf)

Planlösningar

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

32 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Tegelbruksvägen 8C

Ort

Hägersten

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Förråd finns

Lägenhetsnummer

057

Våningsplan

2 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Nässlan 3

Organisationsnummer

769608-6540

Allmän information

Brf Nässlan 3 är en mycket stabil förening som ligger belägen i Gamla Midsommarkransen. Föreningen består av ett gatuhus och ett gårdshus samt en gemensam innergård som kopplar samman de två. Föreningen har mycket god ekonomi med en belåning på under 1000kr/kvm. Dessutom äger föreningen sin mark (ingen tomträttsavgäld förekommer) och man är en äkta förening. Totalt består Brf Nässlan 3 av 18 lägenheter och 2 hyreslokaler. Det finns 1 hyresrätt kvar i föreningen som ska beaktas som en dold tillgång för framtiden. När denna hyresrätt säljs inbringar det kapital till föreningens kassa och fram tills dess är det en hyresintäkt. Föreningen godkänner delat ägande. Trappstädning sköts av städfirma.

Brf bildades

2002

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Ej privatbostadsföretag (oäkta)

TV/internet

Föreningen är ansluten till fiber via Stockholms/sappas stadsnät. I månadsavgiften har man lagt in ett obligatoriskt tillägg om 189kr/mån och får då leverans av kabel-tv och bredband.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme och frånluftsventilation

Utförda renoveringar

2021- Renovering av en hyreslokal
2020- Radonmätning, OVK, renovering av takfönster på gatuhus
2019 - Fönsterrenovering
2017 - Spolning avloppsstammar
2016 - Byte radiatorventiler och upprättande underhållsplan
2015 - Installation fiber
2015 - Besiktning av byggnaden
2014 - OVK
2012 - Omläggning av tak och stamspolning
2011 - Nya portar
2007 - Renovering av tvättstuga
1986 - Stambyte i kök och badrum

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar planerade för tillfället. Föreningen följer underhållsplan.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns det en gemensam tvättstuga, cykelförråd och en mycket trevlig innergård. Här finns plats för fika, grillmiddagar eller en avkopplade stund i solen. Gården ligger mellan föreningens gatuhus och gårdshus, det blir en väldigt lummig och trivsam miljö att vistas i.

Antal lokaler

2

Antal hyresrätter

1

Antal lägenheter

18

Byggnader

Byggår

1936

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

1 406 SEK/månad

Avgiftsförändringar

Inga planerade avgiftsförändringar.

Andelstal

3.19003 %

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

75 SEK/månad

Försäkringskostnad

120 SEK/månad

Summa driftkostnad

195 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

155 kWh/m²

Energiklass

F

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Midsommarkransen är en av de äldre stadsdelarna som ligger söder om stan. Midsommarkransen växte fram under tidigt 1900-tal då man främst byggde arbetarbostäder som karaktäriseras av den gula fasaden och det röda taket. Man byggde fram ett område med 30 kvarter en kyrka och ett kommunalhus. Idag är Midsommarkransen väldigt mycket mer än så, men har behållit sitt kulturella värde och charmen som kommer med de gamla och oregelbundna kvarteren. Idag är stadsdelen väldigt populär för både unga som gamla!

Natur och närområde:
Kvarteren i Midsommarkransen är väldigt levande med fina byggnader och charmiga omgivningar.
Svandammsparken har nyligen renoverats och är ett omtyckt ställe och en mittpunkt av området. Här finns lekplats, plaskdamm, öppna gräsytor att hänga på och skugga platser under träden. Man har nära till Mälarens vatten och flera andra parker och skogsdungar runt om kring.

Kommunikation:
Bra kommunikationer kommunalt via bussar och tunnelbana. Även cykelvägarna är ett bra alternativ om man snabbt och enkelt vill ta sig innanför tullarna. Med cykel är man på Södermalm på 10 minuter!

Nöje och service:
Man har allt man behöver i sin vardagen runt omkring i närheten så som matbutiker, apotek, gym caféer, restauranger, blomsterbutik, osv. Här finns också kvartersbiografen Biocafé Tellus som är en av kvarterets stoltheter.

Skola och förskola:
I Midsommarkransen finns flera förskolor, grundskolor och även gymnasium.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy