Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 550 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Helsingborgsgatan 14, Möllevången, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
71 kvm
Avgift
3 475 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad cityvåning in mot gården med egen uteplats!

Varmt välkomna till den välplanerad cityvåning med egen uteplats in mot grönskande trädgård. Här lever man i en egen oas på innergården. Hallen är rymligt och luftig med god förvaring. Badrummet är rymligt och erbjuder tvätt facilitet för extra komfort i vardagen. Master bedroom in mot gården ger utrymme både för dubbelsäng och plats för skrivbord. Här hittar vi även mängder med förvaring med skjutdörrsparti, perfekt för personen som älskar kläder. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bidrar till mycket sociala ytor. Uteplatsen, som ligger i anslutning till vardagsrummet, kan möbleras med loungegrupp. Förening varav ekonomin har sänkts med 15% och varit oförändrad sedan 2014. Ledig garageplats och p-plats finns till en prisvärd kostnad.

På Folkets Park & S:t Knut finns ett av Malmös rikaste utbud av näringsverksamhet såsom, Coop matbutik, gymmet, familjepark, och caféer bl.a Spoonery och Söderberg & Sara. Lugnt och behagligt område för den som vill bo centralt! Regionbussar går från Spångatan, citytunneln ett stenkast bort!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning : HALL
Rymlig och välkomnande hall med ekparkett som är genomgående för hela lägenheten samt släta väggar i vitt. Avhängningsmöjligheter i skjutdörrsgarderob och gott om plats för möblemang.

BADRUM
I anslutning till hallen finns det stilrena badrummet med mörk klinker på golv och vitkaklade väggar. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens med mörk bänkskiva ovanför samt vita överskåp för extra förvaring. Badrummet är även utrustat med stor duschhörna med glasväggar, handdukstork, vask med kommod och toalett.

SOVRUM
Stort och ljust sovrum i anslutning till vardagsrummet, ekparkett och släta vita väggar. Plats för stor dubbelsäng och möblemang. Garderober med skjutdörrsparti.

KÖK
Fräscht Vedum kök med under- och överskåp i vitt samt mörk laminatskiva och stänkskydd i vit nyans, diskho i rostfritt. Kombinerad kyl och frys från Siemens, vit diskmaskin från Siemens, inbyggnadsugn, spishäll samt fläkt i rostfritt ovanför. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

VARDAGSRUM
Väggar är vita samt ekparkett på golv. Här ryms både matplats och större soffgrupp, även bokhyllor eller annan förvaring. Stort fönsterparti samt utgången till den stora uteplatsen.

UTEPLATS
Från vardagsrummet nås uteplatsen som kan möbleras med loungedel för socialt umgänge. Härifrån har man direkt utgång till grönytor.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Bageriet 2 Energideklaration Brf Bageriet 2 Stadgar Brf Bageriet 2 Årsredovisning 2020

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

2 550 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Max antal sovrum

1

Boarea (BOA)

71 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Helsingborgsgatan 14

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer

C18

Våningsplan

1,5 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Bageriet 2

Organisationsnummer

769618-4477

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Bageriet 2 är en äkta förening som äger marken för Oket 23. Föreningen bildades 2008 och 2013 förvärvades fastigheten. Föreningen består av 75 lägenheter fördelade på två hus, 40 garageplatser och 11 parkeringsplatser. Föreningens adresser är Helsingborgsgatan 12 och 14 samt Monbijougatan 18 och 20.

EKONOMI
BoNea sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (476 kr år 2021).
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, säljaren betalar denna avgift (1190 kr år 2021).

Ingen planerad avgiftshöjning.
Senaste avgiftsförändringen innebar en sänkning med 5% inför 2020.

Föreningen har kollektivt upphandlad el. Den fasta kostnaden för abonnemangsavgift ingår i månadsavgiften, den rörliga kostnaden läses av och debiteras var tredje månad.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Genomförda renoveringar:
2016 Genomfördes 2 års besiktning av lägenheterna, fastigheten i övrigt samt föreningen utemiljö. Under året har man åtgärdat belysning och målning.
2016 Markerades vägen för utkörning från parkeringen Helsingborgsgatan och två speglar monterades upp för att förbättra synfältet.
2016 I cykelkällare och barnvagnsrum har dörrstängningsfördröjare installerats.
2017-2018 Glasade föreningen in balkonger till vissa lägenheter vilket bekostades av berörda medlemmar.
2019 LED belysning trapphus - byte till mer energisnåla och miljövänliga ljuskällor

Kommande renoveringar:
2022 Entréer/trapphus - tvätt, målning och reparation efter behov
2024 Mark - översyn och förnyelse av miljöhus, gårdar och lekplatser
2024 Pumpar/ledningar - översyn och underhåll av pumpar, spolning av dagvattenledning
2026 Fönster - översyn och underhåll av fönster och fönsterdörrar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2036.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Samtliga lägenheter i föreningen har ett tillhörande källarförråd. Cykelförråd och barnvagnsrum finns i källaren, i anslutning till hissen.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Telia levererar bredband (100/10 mbit/s), kabel-tv basutbud med 22 kanaler samt IP-telefoni. 208 kr/mån tillkommer som en obligatorisk kostnad.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har 40 garageplatser i källaren för 1000 kr/mån. Garaget ligger under huset och nås enkelt med hiss.
Föreningen har även 11 numrerade parkeringsplatser för 700 kr/mån samt MC-plats för 400 kr/mån. Till parkering- och garageplatser är det separat kö vilken administreras av styrelsen. För närvarande finns inga lediga platser i garage, men ej heller någon i kö . Ledig parkeringsplats utomhus finns.
Aimo-park tillhandahåller utomhusplatser (ej numrerade) under tak, dessa kostar 500 kr/månad.
Både föreningens utomhusplatser samt Aimo-parks p-platser finns på gårdsplanen innanför grindarna på Helsingborgsgatan 14/16.
I övrigt råder kommunal boendeparkering genom Malmö Stad i området.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår.

KONTAKT
www.bageriet2.se
styrelsen@bageriet2.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

BYGGNADSÅR
2013

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV: Telia
Internet: Telia

Uppvärmning och ventilation

UPPVÄRMNING
Fjärrvärme

VENTILATION
Typ av ventilation: Mekanisk frånluft

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 75

Antal lägenheter

75

Byggnader

Byggår

2014

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Från markplan

Ekonomi

Månadsavgift

3 475 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår: värme, vatten och bostadsrättstillägg.
Obligatoriskt tillägg om 208 kr/mån avseende bredband, tv och telefoni.

Andelstal

1,286%

Andel av månadsavgift

0,01286

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

77 kWh/m²

Energiklass

D

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl