Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Karolingatan 28, Vita Höja, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
85 kvm
Avgift
4 218 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoverad trea i Vita Höjas populära höghus!

Med fantastiska milsvida vyer över hela Malmö, havet och Lund bor man i en renoverad 85 välplanerade m² fördelade på tre rum och kök samt ett helkaklat badrum och en toalett. Som om Vita Höjas redan höga läge inte var nog så kommer vi dessutom upp på nionde våningen med hiss från markplan där man är högst upp och utsikterna från den inglasade balkongen som allra bäst. Man slås omedelbart av en fräsch känsla när man stiger in i bostadens långa och inbjudande hall med ny vitpigmenterad ekparkett som är golvtemat i hela lägenheten samt släta, vitmålade väggar genomgående. Planlösningen bjuder på ett generöst och öppet vardagsrum med spotlights, ett nytt och stilrent kök i passande vitt med en fin matplats, ett stort och helkaklat badrum med plats för tvättmaskin, en extra toalett samt två gedigna sovrum med plats för en större säng och flertalet garderober. Lägenheten ligger i husets gavel vilket ger ett mäktigt ljusinsläpp genomgående i planlösningen.

Här bor du i en populär förening med välskötta innergårdar nära Höja Centrum, grönområden och kommunikationer. Kort promenad till buss mot city samt praktiskt att nå både inre- och yttre ringvägen på bara några minuter!

Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

HALL
Den funktionella och inbjudande hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar med släta vita väggar och tak samt nylagd vitpigmenterad ekparkett som löper genom hela lägenheten. Här finns det ordentligt med svängrum, garderober med skjutdörrar och hatthylla. En robust säkerhetsdörr med elektroniskt titthål tystar även ned tunga trappsteg och ljud i trapphuset.

KÖK
Bostaden har ett sprillans nytt och läckert IKEA kök i vitt utförande med en naturlig matplats för 4-6 sittande. Inredningen består av mattvita skåpsluckor med beslag i borstat stål, arbetsbänkar laminat samt vita kakelplattor ovan arbetsytorna som stänkskydd. Ovan arbetsbänkar finns även led belysning som förenklar matlagningen. Här vill man stå och briljera!

Utrustningen består av induktionshäll, diskmaskin, fläkt, kombinerad frys och kyl samt integrerad varmluftsugn och mikrovågsugn.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är bostadens givna samlingspunkt - ett socialt, stilrent och rymligt rum med ekparkettgolv, ljusa väggar och väldigt speciell glittrig fondvägg. Här erbjuds mycket dagsljus och rejält med plats för soffa och matgrupp. Spotlights är installerade runt innertaket i vardagsrummet. I den inbyggda belysningsarmaturen finns ledfunktion i olika stämningsfulla kulörer. Fönsterfärg leder till den inglasade balkongen.

SOVRUM 1
Från vardagsrummet nås lägenhetens huvudsovrum - ett stort och harmoniskt rum med parkettgolv och vita väggar samt en klädkammare. Rummet har gott om plats för dubbelsäng med nattduksbord och flertalet garderober på rad med skjutdörrar. Vackra utsikter över västra Malmö.

SOVRUM 2
Från hallen, intill entrén, nås det andra sovrummet som har gott om plats för säng och skrivbord. Rummet är inrett parkettgolv, vita väggar och tak samt en garderob med skjutdörrar.

BADRUM
Helkaklat badrum med beigea kakel- och klinkerval. Inredningen består av duschhörna, tvättmaskin, badrumsskåp och tvättställ med underskåp. Ett öppningsbart fönster vädrar och ljussätter badrummet.

GÄST-WC
Den rymliga toaletten är inredd med wc, tvättställ och spegelskåp.

BALKONG
Rymlig inglasad balkong i hörnläge som vetter mot sydost med milsvida utsikter över östra Malmö. Faktum är att man till och med ser Svedalavägen från balkongen. Balkongen är inredd med klinkergolv och har gott om plats för möblemang.

Dokument (pdf)

Planlösningar Vita Höja Årsredovisning 2020 Vita Höja ED Karloingatan 28 Vita Höja Stadgar

Allmän information

Pris

1 995 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3

Boarea (BOA)

85 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Karolingatan 28

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

52

Våningsplan

9

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggens Brf Vita Höja

Organisationsnummer

746000-8118

Allmän information

Brf Vita Höja är en äkta förening som bildades 1968. Föreningen äger fastigheten Knekten 1 i Malmö kommun. På fastigheterna finns 6 st 9-våningshus med 324 lägenheter samt ett butikscentrum uppförda. Byggnaderna är uppförda 1969.

EKONOMI
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen.
Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, säljaren betalar (1 190 kr år 2021).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant (476 kr år 2021).

Senaste avgiftshöjningen gjordes 2020 med 2%. I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar (kontrollerat 2021-08-26).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
- Utförda renoveringar
2014 Sett över upprustning och modernisering av värmecentral samt inreglering av värmen i lägenheterna.
2015 Bytt lås på samtliga hissdörrar.
2016/17 Nytt tappvattensystem, fläktsystemen byttes ut, belysningen i trapp hus, vindar och källare byttes till närvarostyrd LED-belysning.
2017/18 Relining av avloppsstammar.
2019 Bytt ut all belysning till LED.
2020 Breddat parkeringsplatserna.

-Planerade renoveringar:
Takomläggning, gemensam el samt gemensamt bredband.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I varje hus finns det en tvättstuga med två tvättmaskiner och torktumlare samt tillhörande torkrum och mangelrum.
På gården finns många uteplatser, lekplatser samt möjligheter till boulespel, grillning och fotboll.
Föreningen har ett eget välutrustat gym och ett välsorterat bibliotek. Både gym och bibliotek är kostnadsfritt för medlemmarna att använda. I föreningen finns även gemensamhetslokal och hobbyrum. I huset på Karolingatan 28-30 finns i källaren en festlokal som medlemmar kan boka kostnadsfritt. Cykelställen vid entréerna och i källaren.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV levereras via ComHem och ingår i avgiften. Lägenhetsinnehavaren tecknar och bekostar bredband individuellt.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har idag 120 garageplatser och kostnaden är ca 120 kr/månad, kösystem tillämpas. Gratis gästparkering med p-skiva på 6 h. En parkeringsplats utomhus ingår för varje medlem kostnadsfritt.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

KONTAKT
Hemsida: www.vitahoja.se
E-post: styrelsen@vitahoja.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsökningar.

Brf bildades

1968

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

5

Antal lägenheter

324

Byggnader

Byggår

1969

Ekonomi

Månadsavgift

4 218 SEK/månad. I avgiften ingår Kabel-TV, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Ingår i avgiften: bredband, kabel-TV, bostadsrättstillägg, parkeringsplats utomhus
Obligatoriskt tillägg för värme och vatten: 694 kr/mån

Andelstal

0,31921%

Andelstal insats

0,31921%

Andel av månadsavgift

0,32008%

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

473 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

142 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy