Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 695 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Möllegränden 15B, Centrum, Helsingborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
78 kvm
Avgift
4 279 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

City-trea med gångavstånd till allt! Välskött förening med låga avgifter!

På helt perfekt läge, bara några få meter från stadens shoppinggata och utbud, finner vi denna väldisponerade trea om 78 kvm med adress Möllegränden 15B. Här bor nästa köpare bekymmersfritt med alla centrums fördelar runt hörnet!

Invändigt finner vi en genomgående bostad med härligt ljusflöde från de stora fönsterpartierna. Du välkomnas in av en rymlig hall med goda avhägningsmöjligheter, hallen fungerar som bostadens centrum och tar oss till lägenhetens samtliga rum. Köket är nyrenoverat i stilfullt och tidlösa färger med full maskinell utrustning. Här finns gott om förvaringsutrymme och arbetsyta. Matbordet har sin naturliga plats längs med köksväggen och rymmer 4-6 personer.

Vardagsrummet är stort och här kan många fredagskvällar avnjutas och större sällskap kan samlas utan problem. Det går enkelt att möblera med större soffmodell och ytligare ett matbord om man så önskar. Vidare finner ni två väl rogivande sovrum mot innergården med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Badrummet är helkaklat och utrustningen består av wc, kommod med tillhörande spegelskåp samt duschhörna och tvättmaskin. Balkongen är mot västerläge och den lugna innergården.

Bostaden ligger med gångavstånd till hela Helsingborgs härliga utbud av aktiviteter vid hamnen, strandpromenaden, butiker, restauranger, Stadsteatern, Dunkers kulturhus och konserthuset för att nämna några. Pendlaren promenerar bara ett par 100 meter från bostaden, ner till Helsingborg C för att ta dig vidare till din destination med buss, tåg eller båt. Föreningen har en välskött och trevlig innergård som samtliga medlemmar får nyttja. Ekonomin i föreningen god, man har en genomtänkt underhållsplan.

Allmän information

Pris

2 695 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

ca 78 kvm

Boareabeskrivning

Viss avvikelse kan förekomma.

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Möllegränden 15B

Ort

Helsingborg

Kommun

Helsingborg

Lägenhetsnummer

0023

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Mariatorget

Organisationsnummer

769615-6921

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadrättsförening i centrala Helsingborg, med kvarteret
Bruksgatan, Möllegränd, Södra Storgatan, Södra Kyrkogatan
Föreningen äger fastigheten Tor 36 som bildades 2008 och består av 115 lägenheter och 26 lokaler. Lokalerna är organiserade i en egen ekonomisk förening, Tor 46 Ekonomisk förening, se bilagd årsredovisning. På föreningens hemsida framgår en hel del information. Vänligen besök www.http://mariatorget.org för att ta del av den. Köparen erlägger ca 160 kr för medlemskap i den ekonomiska förening som äger 3D-lokalfastigheten - Tor 46.Byggnaderna är uppförda mellan 1870-1984.
Se även föreningens hemsida www.mariatorget.org.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Se bilagd årsredovisning.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Levarantör: Comhem/Tele2

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme.

Byggnadskommentar

Flerfamiljehus.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 115
Antal lokaler: 26

Antal lägenheter

115

Byggnader

Byggår

1984

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 279 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Varmvatten, Kallvatten
värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägget för hemförsäkringen.

Andelstal

0,93870

Andel av månadsavgift

0,93870

Andelstal kommentar

Enligt mäklarbild.

Kommentar

Driftkostnaderna är framtagna enligt schablon och kan komma att överskridas eller underskridas beroende på hushållets förbrukning.

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

350 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

500 SEK/månad

Antal personer i hushållet

4

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

139 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

153 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Jörgen Persson, HSB Nordvästra Skåne

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta