Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 145 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Krutmeijersgatan 8C, Fågelbacken / Hästhagen, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
50 kvm
Avgift
3 646 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus och lyxig tvåa med wow-faktor

Wow wow wow! Varmt välkomna till denna ljuvliga, genomgående tvåa belägen på lugna Krutmeijersgatan.
Fantastiskt mysig lägenhet med stora fönsterpartier, och djupa fönsternischer, i två väderstreck som skapar ett fantastiskt ljusinsläpp. Sannerligen smakfullt inredd lägenhet med materialval som skapar en känsla av lyx och bekvämligheter som både diskmaskin och tvättmaskin. Lägenhetens 50 kvadratmeter är ytterst väldisponerade och man har inte kompromissat med något. Spatiöst vardagsrum med gott om plats för både soffa och matplats, sovrum med plats för stor säng och sängbord. Här finns dessutom gott om förvaring i två inbyggda garderober.
En bostad att trivas i för både singeln som paret med högt ställda krav!

Här bor du på populära Fågelbacken med omedelbar närhet till alla bekvämligheter du kan tänka dig. I närområdet finns ett stort utbud av restauranger och caféer exempelvis har du endast 500 meter till omåttliga populära Atrium. Och runt hörnet finner vi Café Knus. Perfekt för dig som vill ha en take away-latte under promenaden, du behöver bara bestämma dig för om det blir Slottsparken eller Pildammsparken - du bor ju mellan de båda! På några få cykelminuter tar du dig till city men även strand och hav. Du har även omedelbar närhet till kommunikationer som bussar vid Kronprinsen och tåg från Triangelns station.

Rumsbeskrivning

HALL
Vi välkomnas in i lägenheten via den rymliga hallen med ljust klinkergolv. Här har man skapat en praktisk yta för avhängning och förvaring av ytterkläder. Här finns dessutom en inbyggd garderob och ett städskåp. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum.

SOVRUM
Mysigt sovrum beläget mot gården. Här finns gott om plats för stor säng, sängbord och förvaring för den som önskar. Vita väggar och vacker stavparkett på golvet.

KÖK
Fullutrustat kök med lyxiga materialval där det fina klinkergolvet löper från hallen och skapar en enhetlig finish. Köket är utrustat med kyl & fry, diskmaskin, induktionshäll och ugn.

BADRUM
Helkaklat badrum med grått golv och vita väggar. Badrummet är utrustat med tvättmaskin (finns möjlighet att även installera torktumlare), duschhörna, WC, tvättställ med kommod och spegelskåp.

VADRDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Rummet erbjuder flera möbleringsmöjligheter och här finns plats för både soffa och matbord. På golvet ligger den vackra stavparketten och väggarna är vitmålade.

Allmän information

Pris

2 145 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2

Boarea (BOA)

50 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Krutmeijersgatan 8C

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer

21-2018-1-73-8

Våningsplan

3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Ryttmästaren i Malmö

Organisationsnummer

746000-6088

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Byggår: 1943/44
Fastighet: Ryttmästaren 15, med sex bostadshus på adresserna Maribogatan 1 och Krutmeijersgatan 6-16.
Antal bostäder: 131 st

UTFÖRT UNDERHÅLL
Under de senaste åren har de större arbeten som gjorts varit att återställa fasaden från tidigare beklädnad av eternit, byte av ytterfönster till aluminium men där inre original fönster behållits för att inte orsaka för stora förändringar samt upprustning av källare och källarförråd från trämaterial till säkerhetsnät och dörrar.

Under 2011 gjorde vi en genomgång och kontroll av våra avloppstammar. Samtliga stick och rör blev frästa, spolade och filmade. De befanns vara i bra skick vilket gör att vi under de närmsta 10 åren inte skall behöva göra något stambyte.

2012 genomförde vi projektering med att införa källsortering av våra sopor då Malmö Stad införde matavfallsortering i vår stadsdel i slutet av 2013.

2017 installerade vi postboxar i entréerna och föreningen valde samtidigt att byta ut samtliga lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.

2018-2019 renoverades alla husens tak

PLANERAT UNDERHÅLL
De närmsta åren planerar styrelsen enligt UH-planen för följande större åtgärder:
- Spolning av stammar och eventuell relining. Föreningen kommer att påbörja relining av stammar under andra halvåret 2022.
- Installation av nytt- lås/inpasseringssystem med taggar.
- Översyn av våra radiatorer
- Uppfräschning av trapphusen
- Byte av fönster under de närmsta 10 åren
Planerade åtgärder skall finansieras med egna medel och upptagande av nya lån.

PARKERINGSPLATSER
Endast boendeparkering via Malmö stad.

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Avgiften höjdes med 1% inför året 2020-2021.
Ny tomträttsavgäld förhandlades och skrevs under 2019. Gäller 10 år framåt.
Bostadsrättstillägg ingår i fastighetsförsäkringen.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja, så länge som den som bor i lägenheten har majoritetsägande.

JURIDISK PERSON
Föreningen accepterar inte juridisk person.

ÖVRIGT
Kontaktuppgifter: ryttmastaren@gmail.com

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 131
Antal lokaler: 1

Antal lägenheter

131

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 646 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 150kr/mån tillkommer för bredband.

Andelstal

0,72847

Överlåtelseavgift

1666 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

714 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

118 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy