Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Smörgatan 82, Kallebäck, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
82 kvm
Avgift
5 132 SEK / mån
Rum
4 rum

Fantastisk gavelfyra högst upp med stor sydvästbalkong!

Äntligen ges ni tillfälle att förvärva en attraktiv gavelfyra högst upp i byggnaden i Brf Foldern. Bostaden präglas av en radhuskänsla och har öppna sociala ytor samt vi finner en rejäl balkong om ca 15m² med bästa sydvästläge. Perfekt för soliga grillkvällar! Väl inne i bostaden möts vi av en ljus bostad med välplanerade kvadratmeter. Köket är utrustat med inbyggda vitvaror och har gott om förvaring i skåp och lådor. Vardagsrummet ligger i öppen och social planlösning mot köket och det är via vardagsrummet vi når balkongen utrustat med en el-markis. Badrummet är helkaklat och utrustat med egen tvättpelare från Siemens. Huvudsovrummet rymmer med enkelhet dubbelsängen och ligger med ett hörnläge vilket ger ett fantastiskt fint ljusflöde i rummet. Arkitektplanerad belysning med Plejd-uppkoppling vilket ger dig möjlighet att sätta timer och styra din belysning med telefonen. Källarförråd hör till bostaden.

Här bor ni tryggt och mysigt i gemytlig förening med stabil ekonomi. Inga större underhåll är planerade de kommande åren. Proaktiv förening med en underhållsplan som upprättades 2019 och uppdateras årligen.

I Kallebäck bor du med naturen som granne och en kort promenad tar dig till Delsjön där du bland annat finner löpspår, badplats, Café samt Delsjö Golfklubb med en mycket uppskattad lunchrestaurang. Här finns närservice i form av en Coop-butik, frisör, pizzeria och du finner även flera förskolor i området samt närhet till Skårsskolan via cykelleder. Flertal lekplatser i närheten passar småbarnsfamiljer perfekt. Några minuters promenad eller bilfärd tar dig till ICA Maxi på Mölndalsvägen medan busslinjerna 50 och 86 är frekventa och tar dig till Frölunda torg via Göteborg centrum respektive via Mölndal.

Kallebäck har en mycket positiv utveckling framför sig, då nybyggnadsprojekt för handel, kontor och boende i olika former just nu byggs. Detta kommer bidra till ökat serviceutbud med såväl caféer och butiker, fler mötesplatser och en ännu trevligare stadsdel inom de närmsta åren.

Rumsbeskrivning

Hall

En trappa upp når vi via loftgången denna fantastiska fyra högst upp i huset. Loftgången möbleras med fördel med en cafégrupp för morgonkaffet. Väl inne i hallen finner vi vita väggar och ett praktiskt klinkergolv intill entrén som sedan övergår till ek-parkett som är enhetligt för bostaden.

Sovrum

Det första sovrummet ligger intill entrén och har ljusinsläpp via sydost. Vitmålade väggar och parkettgolv. Förvaring erbjuds i en garderob.

Sovrum

Här finner vi parkettgolv och vitmålade väggar. Ljusinsläpp från söder. Förvaring erbjuds i en garderob.

Badrum

Fint helkaklat badrum som har uppdaterats med bland annat duschhörna och takdusch från INR och möbler från Vedum. Tvättmöjligheter erbjuds via en tvättpelare från Siemens.

Badrumsinredningen utgörs av: duschhörna med vikbara glasväggar och takdusch (INR -19), wc (-19), vattenburen handdukstork, handfat med kommod (Vedum -19), spegelskåp med belysning (Vedum -19), tvättmaskin (Siemens -19), torktumlare (Siemens -19), element och vädringsfönster.

Sovrum

Huvudsovrummet nås från vardagsrummet och har ett fantastiskt ljusinsläpp via fönster i två väderstreck. Här ryms med enkelhet dubbelsängen med tillhörande sängbord och förvaring erbjuds i klädkammare. Vitmålade väggar och parkettgolv.

Vardagsrum

Vardagsrummet ligger i öppen och social planlösning mot köket. Här ryms soffgrupp, matsalsbord och TV med enkelhet. Stora fönsterpartier åt väst och de vita väggarna bidrar till den ljusa och luftiga känslan. Här ifrån blickar vi ut mot den fantastiska balkongen i soligt västerläge som badar i sol på dagarna. Här rymmer ni med enkelhet loungesoffa, matbord och grill.

Kök

Köket har gott om förvaring och rymmer en matplats intill fönstret vid loftgången. Inbyggda vitvaror och öppen planlösning mot köket.
Välutrustat kök utrustat med: inbyggd diskmaskin (år 2017), spishäll, ugn i bekväm arbetshöjd, inbyggd mikrovågsugn, fläkt (Franke), kyl och frys.

Välkommen hem.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2020 Frågelista Energideklaration SBC Stadgar

Allmän information

Pris

Utgångspris

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

82 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Smörgatan 82

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer

1101

Våningsplan

2 av 2

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Foldern

Organisationsnummer

769602-7197

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Fastigheten Kallebäck 10:2 Göteborg förvärvades 2001 med adress Smörgatan 82. Huset byggdes 2002. Fastigheten innehas med tomträtt. Fastigheten består av 1 st flerbostadshus i två plan med loftgång samt sutterängplan. Föreningen upplåter 14 st lägenheter med bostadsrätt. Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av SBC.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2034.

Lägenhetsfördelning:

2 rok: 4 stycken
3 rok: 5 stycken
4 rok: 5 stycken

Genomfört underhåll:

2010
Radonmätning (mycket låga värden uppmättes).

2011
Anslutning till Telias fibernät som ni ingår i månadsavgiften.

2013
Byte från träräcken till aluminium räcken med frostat glas på samtliga balkonger och loftgångar.

2014
Montering av aluminiumräcken med frostat glas vid uteplatserna.

2015
OVK-besiktning.

2019
Förstärkning av säkerheten runt fastigheten.
Spolning av avloppsrör.

2020
Rengöring av alla köksfläktar.
Byte av termostater i vissa bostäder.

2021
OVK-besiktning
Loftgångar, källarplan, balkar, hängrännor, tak, vindskivor samt undertak är rengjorda.
Målning av vindskivor.

Parkering
Föreningen har inga parkeringsplatser att tillgå. Det finns dock andra parkeringsmöjligheter i området. Exempelvis via Skanse fastigheter, Stena fastigheter och Göteborg stad.

Kommande underhåll:
Fastigheten är byggd 2002 varför renoveringsbehovet är minimalt. Inga större renoveringar är planerade.

Beslutade avgiftsändringar:
Det finns i inga beslutade/planerade avgiftsändringar i föreningen.

Ovanstående uppgifter är tagna från föreningens senaste årsredovisning samt efter kontakt med styrelsen (september 2021).

BYGGNADSÅR
2002

Brf bildades

1997

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

14

Byggnader

Byggår

2002

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

5 132 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv och fiberinternet

Andelstal

8,06081%

Andel av månadsavgift

7,75028%

Överlåtelseavgift

1 190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

550 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

700 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

107 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

87 kWh/m²

Energiklass

D

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy