Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Kapplandsgatan 88, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
66 kvm
Avgift
3 821 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad 3:a med inglasad balkong!

Denna ljusa och välpanerade lägenhet finner du i mysiga Högsbo. Med stora glaspartier och luftigt vardagsrum blir det svårt att inte kunna trivas. Från de stora vardagsrummet kan man ta sig ut på den mysiga balkongen med trevlig utsikt. Underbart grönskande innergårdar och mycket barnvänligt område.

Här bor man även i en fantastisk förening med gemensam föreningslokal, gästlägenhet och bastu som kan bokas och användas av medlemmarna. Det finns även tillgång till grillplatser på innegården som man kan använda på dem trevliga sommarkvällarna.

Lugnt och omtyckt område, nära förskolor, skolor samt cykelavstånd in till Slottsskogen och Linnéstadens restauranger och kaféer. Lägenheten är perfekt belägen med kommunikationer nära som tar dig till magiska Änggårdsbergen, Botaniska trädgården och vidare till Linnéplatsen på bara några minuter. Från bostaden har ni även närhet till såväl Ruddalens mysiga naturstigar och idrottsanläggning som Frölunda Torg, Göteborgs bästa köpcentrum med ca 200 butiker samt 25 restauranger och fikamöjligheter. Även cykelavstånd till havet med båtliv och flera härliga badplatser. Sandstrand och barnvänligt på Askimsbadet med sin fina pir och Hovåsbadet och med härliga klippor.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

66 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kapplandsgatan 88

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer

226

Våningsplan

3 av 3

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s Brf Skörden

Organisationsnummer

757200-9384

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB:s Brf Skörden är en trevlig förening med 250 bostadsrättslägenheter fördelat på 29 st. 1 r o k, 77 st. 2 r o k, 123 st. 3 r o k, 15 st. 4 r o k, 6 st. 5 r o k. Husen är trevåningshus, byggda 1961. En stam- och badrumsrenovering är genomförd (2002) och föreningen har även bytt ut all el och satt in automatsäkringar i lägenheterna.

TV OCH BREDBAND
Kabel-tv. Via Comhem, basutbud för tv-kanaler ingår. Se www.comhem.se för mer information om utbud och priser.
Bredband ingår med 10/100 Mbit. 10 Mbit ingår för varje bostad. Högre hastighet och fler tjänster går att köpa av Telia. Till varje bostad ingår även en router med inbyggt WI-FI som Telia levererat.

GÅRDSPLATS
Bostadsrättsföreningen Skörden har härliga gröna gårdar med tillgång till grill- och lekplatser.

BYGGNADSÅR
1961

Juridisk person kan accepteras

Nej

Utförda renoveringar

1995/1996: Utbyggnad av balkonger och inglasning, byte av fönster
2002/2003: Stambyte, el, renovering av badrum
2003/2004: Målning av trapphus samt nya säkerhetsdörrar
2004/2005: Nybyggnad av 4 bostadsrättslägenheter från hyreslokaler, ombyggnad av gården Kapplandsgatan 84-112
2005/2006: Nybyggnad av två bostadsrättslägenheter från föreningslokal, nybyggnad gård på Kapplandsgatan 120-148, nybyggnad föreningslokal i före detta hyreslokal
2006/2007: Ytterdörrar till cykel- och soprum
2010/2011: Ombyggnad av innergårdar
2015/2016: Dränering
2016/2017: Bergvärme
2017: Ny bastu.
2018/2019 Nya porttelefoner
2018/2019 Nya belysningsarmaturer i i trapphusen.
2020/2021: Renovering av tak och fasader samt planerar även att förbättra ventilationen

Kommande renoveringar

Framledes kommer föreningen ta fram ett bricklåssystem för entré och övriga utrymmen samt digital bokning av tvättstuga, övernattningslägenhet och föreningslokal.

Kommande större underhåll är tak.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 250
Antal lokaler: 5

GEMENSAMMA UTRYMMEN
En övernattningslägenhet som kan hyras av föreningens medlemmar, den kostar 200 kr per natt och debiteras via hyresavin.
Det finns också cykel- och barnvagnsrum, nyrenoverad bastu och tre biltvättplatser.

Föreningslokal som kan hyras av föreningens medlemmar. Lokalen är utrustad med 40+ sittplatser och har matmöjligheter med kylskåp och spis/ugn etc. Det är dock inte tillåtet att laga mat i lokalen, bara att varmhålla. Det går även bra att använda lokalen för konferens om så önskas. Projektor finns att nyttja. Lokalen kostar 300 kr per tillfälle och debiteras via hyresavin.

Antal lokaler

6

Antal lägenheter

250

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 821 SEK/månad

Avgiftsförändringar

Föreningen är ekonomiskt stabil med låg belåning och låga avgifter.

Andelstal

0,0042393

Andel av månadsavgift

0,42425%

Inre reparationsfond

3 994 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkeringsplats och garageplats finns att hyra. Separat kö.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

106 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

117 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Torkel Rosenberg

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy