Länk kopierad!

Visningar

lör 2 dec 12:40 - 13:00
Välkommen på visning, anmälan krävs. Bokning görs på annonssidan, tryck på "boka visning".

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 995 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Nedre Långvinkelsgatan 14, Centrum, Helsingborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
107 kvm
Avgift
7 210 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad fyra om ca 107 kvm, rymliga rum & uteplats. Hiss finns!

Med såväl varsam som bestämd hand, har fastigheterna i korsningen mellan Nedre Långvinkelsgatan och Springpostgränden förädlas. I ett av Helsingborgs äldsta kvarter, ett stenkast från Kullagatan och city, har tre vackra grannfastigheter ombildats under 2022-2023. Byggnadernas unika formspråk behålls och lyfts fram i en finstämd balans mellan funktionalitet och modernitet. Nu har du möjligheten att bli "City-bo" i en av föreningens läckra våningar. Bostadsrätten erbjuder ett exklusivt intryck där inredningslinjen skänker en tidlös, harmonisk och långsiktig grund till dina egna inredningsdrömmar. Interiört präglas lägenheten av kvalitativa ytskikt som går hand i hand med de idag dominerande inslagen av natursten, massiva träinslag och naturnära färger som går ton-i-ton.

Lägenheten fördelar sina 107 kvadratmeter på tre rum och kök. Ett rejält socialt vardagsrum med plats för både matbord och soffgrupp samsas med stora rejäla fönster, luftig takhöjd och ett härligt ljusinsläpp. Det sandfärgade Marbodalköket för tankarna till något stilrent och elegant med greplösa och mjukstängande lådor, luckor med beslag i svart stål, bänkskiva i granit, svart vattenblandare, top-of-the-line utrustning från Siemens samt ett fint skafferi med industriglas. Badrummet erbjuder svart och vit klinker och sandfärgat kakel på väggar, infälld blandare och industriduschväggar i svart, tvätt/tork-maskin och förvaringsskåp. Vidare finner vi två sovrum i olika storlekar varav ett rejält master-bedroom. Slutligen har vi en gäst-wc samt en egen liten uteplats mot innergården som vackert vetter mot Kärnan.

De valda inredningskontrasterna i lägenheterna gör att färger och material framhäver varandra. Kallt möter varmt, klassiskt möter modernt och hårt möter mjukt. En industriflirt görs i vissa interiörväggar där industriglas installeras till sovrummen med släta, svarta bågar. Ytskikten i rummen knyts samman av massiva ekstavar i fiskbensmönster från Tarkett som utgör lägenheternas golvtema där den mjuka borstningen på stavarna skapar en fin yta.

Här bor vi med lyxen av nutidens bekvämligheter samtidigt som vi avnjuter en atmosfär från svunna tider intill mysiga Landborgen. Området präglas av unika färgglada fastigheter som länkar myllrande och nöjesfyllda torg med lugnet i stadens norra delar. Det centrala läget är anpassat efter livsnjutarens livssyn med nöjen, shopping, ett rikt restaurangutbud och resande via Helsingborgs C alldeles runt hörnet. En plats man ogärna lämnar när man väl har fått smak på den.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse till ansvarig mäklare!

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar EkonomiskPlan

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 995 000 SEK (Accepterat pris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea

ca 107 kvm

Boareabeskrivning

Viss avvikelse kan förekomma innan uppmätning.

Areauppgift enligt

Arean är uppskattad enligt ritningar.

Gatuadress

Nedre Långvinkelsgatan 14

Ort

Helsingborg

Kommun

Helsingborg

Lägenhetsnummer BRF

B202

Våningsplan

2 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Studio Centrum

Brf bildades

2021

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Ansluten till stadsnät/fiber.

Byggnadskommentar

Husets hörndel uppfördes 1886 och den andra delen 1887 av fru Christina Borg. Arkitekt var Mauritz Frohm. Fastigheten genomgår en totalrenovering i samband med obildningen 2022-23.

Övriga utrymmen i föreningen

Förråd tillhörande bostadsrätten finns.

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

20

Total årsavgift i BRF

122 814

Lån i BRF

17 702 479

Lån i BRF per kvm

12 353

Byggnader

Byggår

1886

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Hiss går från varje halv-trappa.

Ekonomi

Månadsavgift

7 210 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Värme, H2O, bostadsrättstillägget för hemförsäkringen samt ett förråd tillhörande bostadsrätten ingår i månadsavgiften. Kostnad för hushållsström och bredbandsabonnemang tillkommer.

Avgiftsförändringar

Annonserad avgift är baserad efter en RTE-komensation. Föreningens ökande räntekostnader betalas alltså av byggherren för en period om 3 år.

Andelstal

7.14%

Andel av månadsavgift

0,0714

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

1 263 958 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Nettoskuldsättningen är baserad på föreningens ekonomiska plan.

Kommentar

Driftkostnaden är framtagen enligt schablon. Observera att kostnaden kan variera beroende på hushållets storlek och förbrukning.

Överlåtelseavgift

1215 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

486 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Försäkringskostnad

200 SEK/månad

Summa driftkostnad

600 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl