Länk kopierad!

Visningar

sön 3 dec 14:20 - 15:00
Välkommen på öppen visning!
mån 4 dec 18:15 - 18:45
Välkommen på öppen kvällsvisning!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Storsegelvägen 2, Gröndal, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
80 kvm
Avgift
4 220 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Bo intill Mälaren i en gavel 3:a med solig balkong & minimal insyn!

Varmt välkommen till en unik och ljus 3:a i gavelläge, belägen invid Mälaren i exklusiva Brf Balneum. Lägenheten ligger på vån 3 vilket ger ett högt läge i huset och har mycket trevlig karaktär med generös takhöjd om 2,7m, minimal insyn och och många fönsterpartier i tre väderstreck. Från kök, vardagsrum och balkong har du utsikt över Mälaren och de förbipasserande båtarna. Med den rejäla takhöjden och de stora fönsterpartierna får lägenheten ett härligt dagsljus som skapar en känsla av extra luftighet och rymd. Här erbjuds förutom detta, två välplanerade sovrum, fullutrustat badrum och 10 kvm solig balkong med sjöutsikt som flyter samman med lägenhetens hjärta - den öppna och sociala ytan i vardagsrum och kök.

Brf Balneum stod klart för inflytt år 2018 med ett mycket fint resultat av exklusiva och unika bostäder! Alla materialval är av hög standard och man har satsat på ett exklusivt boende, vilket syns på valet av golv, badrumsinredning och kök. Köket har en mörkgrå färg med halvmatt yta som ger lägenheten en varm och en hemtrevlig känsla tillsammans med de andra svarta smidesdetaljerna i bostaden. Alla material- och färgval är matchande och noggrant genomtänka vilket gör att hela bostaden känns sammanhängande och trivsam.

Förutom otroligt fina bostäder satsade man även på levnadskvalitet i föreningen. Här finns uppvärmd pool, bastu, soldäck, egen brygga och en båt som medlemmarna kan låna för en dag på sjön! I samtliga entréer finns barnvagnsrum och matkylar om man inte är hemma när man väntar matleverans vilket underlättar vardagen. Hissen tar dig ner till garaget där man smidigt kan ta sig vidare med bil eller cykel.

Här bor man i ett lugnt och naturskönt område med ca 1 minuts gång till närmsta badplats och bryggpromenad som tar dig längst med den glittrande vattenlinjen i Gröndal. Nära till mysig natur, lekplatser och badplatser. Buss, pendelbåt och tvärbana är närmsta kommunikationerna. Mindre livs finns i närområdet, större Coop når man på ca 10 minuters promenad. På 1 minut från porten är man vid en av Gröndals mest omtyckta förskolor.

För dig som pendlar till stan avgår SL-båt vid Ekensbergskajen som tar dig in ill City och Klara Mälarstrand om ca 20 minuter. Om man reser med cykel tar man sig enkelt upp på Essingeleden och är i stan och 15-20 minuter.

Garage i huset, hiss ner till källarförråd. Bredband ingår i avgiften.

Varmt välkommen att höra av dig till Olivia Raaé på 0707-541365 för mer information!

Rumsbeskrivning

Hall:
Mycket praktisk hall med en stående garderob och en hatthylla. På golvet ligger genomgående trägolv, enstavsparkett. Det finns plats för att rulla in barnvagn (barnvagnsrum finns även i porten). Hallen som löper vidare in i lägenheten är perfekt plats för förvaring. En fin detalj längre in i hallen är nischenen som nyttjas som plats för en dekorativ bokhylla precis innan hallen öppnar upp sig mot vardagsrummet. Säkerhetsdörr.

Vardagsrum:
I vardagsrummet hänförs man av den rejäla takhöjden och ljuset som är helt otroligt tack vare det höga, fria hörnläget och fönsterpartierna som sträcker sig längs både långsida och kortsida. Här möblerar man ledigt med både större soffgrupp och matbord för 6-8 personer utan att rummet känns trångt. Med utgången till lägenhetens balkong via köket förlängs rummet och blir sommartid ännu större!

Balkong:
Väldigt härlig balkong om 10 kvm som ligger i ett högt och fritt läge hörnläge med utsikt över parken nedanför, vattnet och Stora Essingen! Här har man mycket sol, från runt förmiddag till sen kväll om somrarna. Det gör att inte bara boende och gäster trivs på balkongen, utan även växter och plantor för den som har gröna fingrar. Då balkongen är stor finns det gott om plats för både odlingar, grill och många sittplatser.

Kök:
Köket är en ren dröm för både den som tycker om design och för den som tycker om att laga mat! Väldigt trivsamt kök med social planlösning till vardagsrummet och matplatsen intill. Här finns mycket plats för förvaring och gott om arbetsyta. Kökets luckor är matta i en snygg antracitgrå ton med antifingerprint-yta och infällda grepplister. Bänkskivan består av stenskiva i vit terrazzo, och ovan bänkskivan sitter ett stänkskydd i borstad metall som ytbehandlats till att likna mässig/guld. Den maskinella utrustningen är toppklass och består av induktionshäll och ugn från Bertazzoni, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Ytterligare en fin detalj är de puderrosa eluttagen som sitter i köket.

Sovrum 1 och 2:
Båda sovrummen är välplanerade och rymmer både säng och förvaring. Här sover man ostört, lyst och lugnt med rejäla 3-glasfönster med ljuddämpning även när fönstret är öppet. I sovrum 1 finns en hel garderobsvägg och gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Även i sovrum 2 finns garderober som är placerade i en nisch. vilket inte tar plats från rummet. Detta sovrummet lämpar sig bra som barnrum, arbetsrum eller gästrum.

Badrum:
Underbart badrum med stora lyxiga ytor och fönster som ger fint dagsljus! På både väggar och golv sitter kakel och klinkers från Bricmate i tonen Travertine White. Utöver det består utrustningen av tvättmaskin, torktumlare, handdukstork, vägghängd wc, handfat, separat dusch och separat badkar. Det finns rejält med plats för förvaring i överskåp på båda sidorna av badrummet. Spegeln är infälld och stor, vilket gör att badrummet upplevs ännu rymligare.

Walk in closet:
En mycket bra lösning för förvaring av både kläder och saker finns i denna rymliga klädkammare. Här kan man lösa förvaringen som man önskar hela vägen upp till tak, dvs 2,7meter. Utrymmet är redan idag optimalt planerat med platsbyggd förvaring från golv till tak.

Övrigt: Med bostadsrätten följer nyttjanderätten till ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2022 energideklaration Balneum produktblad Stadgar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

6 495 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea

80 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Storsegelvägen 2

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd

Lägenhetsnummer BRF

A1303

Våningsplan

3 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Balneum

Organisationsnummer

769629-9515

Allmän information

Brf Balneum består av 135 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 105 parkeringsplatser samt 6 st båtplaster. Husen stod klara år 2018. Föreningen äger den friköpta marken (ej tomträtt) och är en äkta förening.
I Gröndal Strand, i en grönskande sluttning invid Mälaren, ligger Brf Balneum. Vattnet, höjden, himlen och solljuset ger lägenheterna sin karaktär. Husen är ritade av prisade arkitekten Andreas Martin-Löf som bjuder på storslagen arkitektur och faciliteter utöver det vanliga.

Föreningen har god ekonomi och planerar fortsatt att amortera med 500 000kr/år. År 2022 översteg amorteringen dock planen och man extraamoterade, totalt 3 421 000kr amorterades 2022. Delat ägande godkänns och föreningen vill att man som medlem i föreningen även ska vara boende i föreningen.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-TV (basutbud) och bredband via fiber ingår i avgiften.

Kommande renoveringar

Inga renoveringar planerade, endast löpande underhåll.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har många fina ytor mellan husen för fika och lek. Nere vid vattnet möter man en nyanlagd brygga och gott om utrymme för skönt sommarhäng och bad. Det finns stor bastu i föreningen fantastiskt fina spa som nyttjas av föreningens medlemmar. I spaavdelningen befinner man sig nära badbryggan och har en kort väg till bastun efter ett uppfriskande vinterbad. Här kan du även simma några längder motströms i poolen. Från poolen tar du dig ut på soldäcket där du kan njuta av solen under varma månader. Nere vid vattnet ligger fritidsbåten ankrad, fri att utnyttja för dig som bor i huset. Har man egen båt har föreningen båtplatser för föreningens medlemmar att hyra. Kylrummen är placerade i anslutning till entréerna och är avsedda för matleveranser, detta är ytterligare ett exempel på hur livet i Balneum förenklar vardagen. Anländer du med bil kan du dessutom smidigt parkera i husets garage. Barnvagnsrum finns att tillgå smidigt på entréplan. Cykelrum finns i källare. Där finns även lägenheternas förråd.

Antal lägenheter

135

Byggnader

Byggår

2018

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Rymlig hiss som nås utan trappsteg

Ekonomi

Månadsavgift

4 220 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet

Beskrivning månadsavgift

Betalas månadsvis

Avgiftsförändringar

Föreningen har höjt avgifterna med 2% från årsskiftet 2022/2023. I den ekonomiska planen räknar man även fortsatt med 1 procent höjning per år. I årsskiftet 2023/2024 planerar man en höjning om ca 20% då ett av föreningens bundna lån löper ut 2023 (samt ett rörligt lån läggs om). Av föreningens 4 lån är 2st bundna mellan 2-8 år till förmånliga räntor, lägsta på 0,89% och högsta på 1,72% ränta.

Andelstal

0.73932 %

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Nettoskulden har ej gått att få fram

Överlåtelseavgift

1838 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

788 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Garageplats inomhus kostar1700 kr samt parkeringsplats utomhus 1200 kr. MC-parkering finns. 500kr/mån. Utomhusparkering under tak finns att tillgå för 1400kr/mån (separat kö). För plats med strömkälla är kostnaden 200kr mer/plats (separat kö). Finns både ute och i garage.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

102 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

82 kWh/m²

Energiklass

D

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl