Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
995 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Östra Farmvägen 40B, Östra Sorgenfri, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
60 kvm
Avgift
3 903 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Optimalt planerad tvåa med inglasad balkong!

Mitt bland Sorgenfris mysiga bostadskvarter, ett stenkast från Nobeltorget, saluförs denna välplanerade 50-tals trea med gårdsvänd inglasad balkong.

En halv våning upp i huset finner vi denna stora tvåa med en luftig planlösning och ett härligt ljusinsläpp via stora perspektivfönster. Interiört finns ett inbjudande vardagsrum med balkong i anslutning, rejält sovrum, ett ljust kök i vinkel samt ett helkaklat badrum med tvättmaskin. Till lägenheten hör källarförråd som mättar de flesta förvaringsbehoven. Ett mysigt boende som fungerar utmärkt för det unga paret eller singelhushållet!

I närheten av bostadsadressen finns Folkets Park, Möllevångstorgets nöjesliv samt utmärkta pendlingsmöjligheter med busskommunikationer och tågstation. Dessutom når man City på en kort cykeltur. Populär HSB-förening med en oerhört stor och grönskande gårdsmiljö med grillplatser, lekplatser och idrottsplatser för de boende.

Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

ENTRÉ/HALL
Hallen är öppen och ger en fin överblick på planlösningen då samtliga rum nås från hallen. Här finns ekparkett i original som fortsätter ut till köket och i angränsande sovrum, gott om svängrum, platsbyggda garderober och en säkerhetsdörr. Här finns en fin öppenhet i planlösningen mellan sällskapsrum, hall och kök.

KÖK
Kök i vinkel som bjuder på släta vita skåpsluckor och lådor, vitrinskåp samt en renoverad ljus stomme. Arbetsbänken består av en rostfri arbetsbänk, dubbla diskhon, blandare och ljust kakel som stänkskydd. Golvtemat består av ekparkett i original som fortsätter ut till hallen. Här finns även gott om plats för ett matbord vid ett stort fönster med utsikt mot husets entrésida.

Maskineriet i köket består av kombinerad kyl/frys från Electrolux och ugn med spishäll.

VARDAGSRUM
Sällskapsytorna finner vi i det harmoniska och ljusa vardagsrummet - ett rymligt rum med parkettgolv och ljusa väggar. Här erbjuds mycket dagsljus samt mängder av kvadratmetrar för sittgrupp, matgrupp och mer därtill. Två fönsterpartier på rad och en fönsterdörr skänker umgängesytorna både volym och ett fint ljusinsläpp. Rummet är inrett med ekparkett samt ljusa tapetserade väggar. Öppningsbar fönsterdörr leder ut till den sköna inglasade balkongen vilket skapar en fin koppling mellan umgänge inne och ute.

BADRUM
Mittemot entrén finns en helkaklad badrumsmiljö som renoverades av föreningen 2000. Här finns en kombination av ljusgrått kakel på väggar och ljust klinkergolv. Inredningen består av ett duschhörna med vikbara duschväggar i glas, wc, tvättställ samt vägghängd spegelskåp. Här finns även en extrasmal tvättmaskin, 40 cm djup.

SOVRUM
I det stora sovrummet väntar ett utrymme där sängmöbler och förvaringsmöbler får enkelt plats. I rummet finns dessutom platsbyggd garderobsförvaringen.

INGLASAD BALKONG
Lägenheten har en väldigt trevlig och inglasad balkong mot öst där utebord och stolar får enkelt plats.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Godheten Stadgar Brf Godheten Årsredovisning 2022 Brf Godheten Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

995 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

60 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Östra Farmvägen 40B

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

239

Våningsplan

1 av 4

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Godheten i Malmö

Organisationsnummer

746000-6013

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
HSB Brf Godheten är en äkta förening. Föreningen bildades 1955, samma år som husen byggdes. Fastigheten består av 7 bostadshus och är upplåten med tomträtt (löper ut 2026). Föreningen upplåter 259 lägenheter med bostadsrätt, och 5 lokaler.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 313 kr år 2023).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023).
Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsförening tillkommer även;
-Medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB.
-Medlemsavgift 300 kr/adress i familjerelation, betalas per år.

Föreningen kommer att höja avgiften med 3% 2024-0101.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Gjorda renoveringar:
2000, Ersattes vattenledningar kök och badrum.
2000, Renoverades balkongerna och glasades in.
2000, Renoverades badrummen i samband med stamrenovering.
2011, Renoverades tak.
2014, Utfördes en totalrenovering av samtliga 21 trapphus.
2016, Utfördes en Relining av avloppsstammar i kök och badrum.
2018, Omfogades fasad.
2021, Parkeringsplatser: Asfalterades om och byggdes ut med 2 stycken nya p-platser.
2022, Byte av dörrstängare i samtliga trapphus.
2022-2023, Ny plattläggning, gångytor.
2023, Byte av belysningsarmaturer i trapphus

Planerade renoveringar:
2024, Gemensam el med IMD. Nya taggar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Bastu: 400kr/kalenderår.
Gymmet: 500kr /kalenderår.
Samlingslokal: 1000kr. (var av 600kr är i deposition för städning)
Övernattningsrum: 300kr/natt.
Kostnadsfria utrymmen- Bibliotek, verkstad i närområdet finns även tillgång till volleyplan, fotbollsplan, basketplan, hundrastplats även lekplatser.

För alla medlemmar finns det 3 stycken månadstvättstugor tillgängliga med totalt 14 tvättmaskiner. Även en veckotvättstuga (snabbtvätt) med 3 maskiner och 1 mattvätt.

Källarförråd ingår till samtliga bostäder.

KABEL- TV OCH BREDBAND
Kabel-tv med grundutbud från ComHem ingår i avgiften. Tillval av kanaler är möjligt då tillkommer kostnad. Föreningen har samarbete med ComHem och Örtel vad gäller bredband, 1000/1000 mbit ingår i avgiften.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har 86 st parkeringsplatser för bilar, 4 st parkeringsplatser för motorcyklar och 3 st kombinerade parkeringsplatser för både bil och motorcykel. Kösystem tillämpas och bokas via föreningens vicevärd.
Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är 250kr/månaden för bil, 100kr/månaden för motorcykel och de kombinerade platserna kostar 350kr/månaden. Uppsägning av parkeringsplats skall ske skriftligt minst 1 månad innan nästa avi-period. Vid andrahandsupplåtelse upphör parkeringsavtalet utan uppsägningstid. I föreningen finns inga parkeringsplatser avsedda för gäster och besökare till de boende.
I övrigt i området råder boende parkering.

KONTAKT
Hemsida: www.hsb.se/malmo/godheten
E-post: brfgodheten@hotmail.com

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

1955

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

259

Ekonomi

Månadsavgift

3 903 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg

Andelstal

0,38148%

Andel av månadsavgift

0.3815 %

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

98 486 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Bostadsrättens andel av bostadsrättsföreningens nettoskuldsättning är baserad på föreningens senaste årsredovisning där den aktuella bostadsrättens andelstal för årsavgiften av föreningens totala nettoskuld har beräknats (räntebärande tillgångar minus föreningens räntebärande skulder). För mer information kontakta ansvarig mäklare.

Överlåtelseavgift

1 313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 90 st p-platser för uthyrning som kostar 200kr/månad. I dagsläget är det kö. Möjlighet kan finnas att hyra garage i grannföreningen.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

162 kWh/m²

Energiklass

F

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl