Länk kopierad!

Visningar

sön 3 dec 12:30 - 13:00
Endast bokad visning. Visningsanmälan till ansvarig mäklare krävs. Varmt välkommen
ons 6 dec 17:30 - 18:00
Endast bokad visning. Visningsanmälan till ansvarig mäklare krävs. Varmt välkommen

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
975 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Jakob Persvägen 2, Arlöv, Arlöv
Typ
Bostadsrätt
KVM
59 kvm
Avgift
5 197 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Nu kan jag presentera Jakob Persvägen 2

Välkommen hem till denna tvåa på Jakob Persvägen 2. Bostaden välkomnar dig med en rymlig hall som leder dig vidare in i en öppen och välplanerad lägenhet. Här finns allt du behöver för att trivas. Det rymliga vardagsrummet ger dig möjlighet att skapa ditt eget personliga utrymme. Oavsett om du föredrar mysiga filmkvällar eller sociala sammankomster, finns det gott om plats för alla dina aktiviteter. Köket är ljust med bra arbetsytor, härifrån finns utgång till den inglasade balkongen. Vilket skapar känslan av ett extra rum. Med en fantastisk fri och grönskande sikt blir detta ditt privata utrymme för avkoppling och sociala stunder. Vidare ett vältilltaget sovrum med plats för både en dubbelsäng samt vad som annars önskas. Lägg därtill en praktisk klädkammare och fräscht badrum.

Här bor du på perfekt läge i en omtyckt förening. En kort promenad bort finner du förskolor, skolor och en mängd servicefaciliteter. Med bekväma förbindelser med buss och bil till både Malmö och Lund. Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

HALL:
Klinker på golv och ljusa väggar. Här finns plats för avhängning samt förvaring (här finner vi även en klädkammare)

VARDAGSRUM:
Mörkare golv och ljusa väggar. Här finns plats för en större soffgrupp samt vad som annars önskas. Behagligt ljusinsläpp ifrån fönsterna.

SOVRUM:
Ljust golv och ljusa väggar. Rymligt med stort för både en stor dubbelsäng samt möblemang. Förvaring bakom inbyggd garderob.

BADRUM:
Klinker i en grå kulör på golv och kakel i vitt på väggar. Utrustat med WC, vask spegelskåp samt badkar.

BALKONG:
Inglasad balkong med en minimal och grönskande sikt. Här finns plats för ett möblemang.

ÖVRIGT:
Varje lägenhetsinnehavare tillhandahåller förråd.

Dokument (pdf)

Stadgar A?rsredovisning 2022

Länkar

Film

Allmän information

Pris

975 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

59 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsföreningen

Gatuadress

Jakob Persvägen 2

Ort

Arlöv

Kommun

Burlöv

Lägenhetsnummer BRF

76

Våningsplan

1 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Bostadsrättsförening Jacob Persgården i Arlöv

Organisationsnummer

7460004877

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningens mark uppläts av Burlövs kommun tillföreningen 1956. Bostadsrättsföreningens hus byggdes år 1956?1957 på fastigheterna: Arlöv 6:3, 6:6, 6:18, 6:19 samt 6:20 som föreningen innehar med äganderätt. Fastigheternas adresser ärJakob Persvägen 1, 2, 3, 5, och 7. Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229). Föreningen har sitt säte i Arlöv. Fastigheten är fullvärdes försäkrad hos Länsförsäkringar. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Tillsyn
Tillsynen sker tillsammans med säljare och tilltänkt köpare.

Medlemskap
Bostadsrättsföreningen kräver att lägenhetsinnehavare är medlemmar i HSB Malmö. Med en kostnad på 500 + 300 kr i engångsavgift.

EKONOMI
Årsavgifterna uppgick underåret till igenom snitt 896 kr/m² bostadslägenhetsyta. Styrelsen har gått igenom den för år 2022/2023 upprättade budgeten som visade ett behov av avgiftshöjning med 10 %. Styrelsen beslöt att höja årsavgifterna fr.o.m. 2023-01-01. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. Föreningens banklån uppgår på bokslutsdagen till 27 300488 kr. Under året har föreningen amorterat 107 200 kr. Detta kan sägas motsvara en amorteringstakt på 255 år. Styrelsens intention är att amortera ner skulderna för att ha bättre utrymme att finansiera framtida underhållsbehov med nya lån. I syfte att begränsa riskerna har föreningen bundit lånen på olika bindningstider.

Avgiftsförändringar:
5 % från 2023-04-01 och innan dess 10 % från 2023-01-01.

UNDERHÅLL OCH RENOVERING
- Byte av hissar i samtliga hus samt
- Målning av trapphusen
- Återställda pollare runt stigen tilldammen, tömning av dammen.
- Upprustning av föreningslokal i hus 3
- Byte av två lyktstolpar mellan hus 3 och 5
- Byte av låskolvar till samtliga ytterdörrar
- Rensning av im kanaler
- Obligatorisk ventilationsbesiktning
- Nya dörrstopp i gemensamma utrymmen
- Cykelrensning samt
- Nya papperskorgar i utemiljön
- Alla tvättstugor har också fått ny städutrustning.
- Styrelsen har också omförhandlat kontrakt för snöröjning och halkbekämpning samt upprättat energideklaration.
- Föreningen har nu också digitalt parkeringssystem via Aimopark.
- Plantering av nya träd och installation av farthinder utanför hus 7
- Under räkenskapsåret har föreningen tecknat avtal med HSB Malmö för förvaltning, fastighets-och markskötsel, fastighetsjour och lokalvård. Det har medfört ökade kostnader för föreningen men även ökad tillgänglighet och kvalité på tjänster
- Stadgeenlig okulär besiktning av fastigheterna utfördes av styrelsen den 2022-03-26. Vid denna okulära besiktning framkom att fastigheterna är i gott skick

Planerade underhåll samt renovering
- Byte av värmecentralen
- Byte av staket runt föreningen
- Målning av lekplatsen
- Återställning av markstenarna utanför miljöhuset samt rensning av vägpollare
- Upprustning av källarlokalen i hus 2 för förrådsuthyrning

Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De kommande åren planerar styrelsen för följande större åtgärderPlanerade åtgärder ska finansieras av lån.

TV OCH BREDBAND
Tele2 är leverantör för TV och Bahnhof är leverantör för bredband (fiber). Kostnaden tillkommer som en obligatorisk kostnad på månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Varje lägenhet har ett förråd i källaren. Innergårdar med lekplatser, gillplats samt grönytor. Föreningslokal som medlemmarna kan hyra.

GARAGE OCH PARKERING
Parkering: 45 st parkeringsplatser med en kostnad på ca 150 kr/mån samt 2 st garageplatser för motorcykel. Föreningen har tjänsten HSB Köhantering vilket innebär att köer och uthyrning av parkering hanteras i en E-tjänst. Vid frågor kring tjänsten vänligen mejla till kh.malmo@hsb.se.

KONTAKT
jacobpersgarden.forvaltningmalmo@hsb.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Byggnader

Byggår

1956

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 197 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Årsavgift bostad: 5128 kr
Internetuppkoppling: 69 kr

Totalt: 5197 kr

Andelstal

1.1467

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

312 710 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Den indirekta nettoskuldsättningen anger bostadsrättens del av föreningens totala nettoskuld. Underlaget för uträkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning för år 2021-2022 samt från aktuell mäklarbild. Vänligen kontakta ansvarig mäklare vid frågor

Överlåtelseavgift

1 312,50 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

157 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

135 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl