Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Björskogsgatan 6A, Malmaberg, Västerås
Typ
Bostadsrätt
KVM
80.7 kvm
Avgift
5 084 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Tvårummare i populära Brf Björskogen med inglasad balkong!

Varmt välkommen till denna välplanerade och välskötta två-rummare om hela 81 m² i den populära föreningen Björskogen på Malmaberg.

Bostaden, som har en mycket välplanerad planlösning, erbjuder ett stilrent praktiskt kök med full maskinell utrustning och plats för matgrupp mot burspråk, från köket påträffas den trevliga inglasade balkongen i ostört läge beläget mot söder. Badrum med duschplats och tvättmaskin, rymligt vardagsrum med en halvöppen planlösning mot köket. Ett stort och rogivande sovrum. Vidare finns en stor klädkammare i anslutning till hallen. Här är det bara att flytta in och börja trivas!

Stabil förening med härlig gemenskap och flertalet faciliteter att nyttja för dom boende såsom bastu, sällskapsytor på entréplan med bland annat biljardbord, gästlägenhet mm.
Björskogen är en 50+ förening vilket innebär att man måste vara fyllda 50 år för att antagas som medlem. Se gärna föreningens hemsida: bjorskogen.n.nu

På Malmaberg bor ni i lugna och trivsamma kvarter omgivet av villor och grönområden. Från bostaden har ni direkt närhet till dagligvaruhandel, kommunikationer och restauranger och på behagligt avstånd når ni Västerås city och centralstationen.

VÄLKOMMEN HEM!

Allmän information

Pris

1 495 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

80.7 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Björskogsgatan 6A

Ort

Västerås

Kommun

Västerås

Lägenhetsnummer BRF

0007

Våningsplan

2 av 7

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Björskogen

Organisationsnummer

716412-5242

Allmän information

Föreningens hemsida: bjorskogen.n.nu

Husen rymmer 53 lägenheter. 10 st med 4 rum och kök på 114 kvm, 22 st med 3 rum och kök på 88/90 alternativt 102/103 kvm, 12 st med 2 rum och kök på 81/82 kvm, 8 st med 2 rum och kök på 54 - 77 kvm och 1 lägenhet med 1 rum och kök på 52 kvm. Samtliga lägenheter har stora ljusa kök med burspråk. I anslutning till köket finns balkong, i de flesta fall inglasad. Lägenheter i markplan har uteplatser.

Seniorboende (Fyllda 50 år, inträdesålder för nya medlemmar).
Bostadsrättsföreningen färdigställdes 1989 för BO-90 och har mycket speciell och vacker arkitektur.

Pensionärsföreningen arrangerar olika aktiviteter, till exempel bridge, boule, biljard, filmvisning, musiklyssning, sammankomster och utflykter.

TV OCH INTERNET
Tv, bredband och IP-telefoni ingår i månadsavgiften. Leverantör Telia.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Renoveringar enligt underhållsplan.

Kommande renoveringar

Inge större renoveringar planerade. Föreningen följer kontinuerlig underhållsplan.

Övriga utrymmen i föreningen

Högst upp i A-huset finns bastu, dusch och ett avslappningsrum med pentry. Här finns också en solaltan i västerläge med utsikt över hela Västerås och till och med en glimt av Mälaren.

I B-husets källare finns tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torktumlare, separat centrifug, mangel samt stort torkrum. I samma källare finns hobbyrum, förråd samt toalett och dusch.

Mellan husen finns ett stort gemensamhetsutrymme, C-delen, med plats för ca 70 personer och ett fullt utrustat kök. Här finns också biljardbord och ett mindre bibliotek. I anslutning till C-delen finns ett sammanträdes-/styrelserum.

Vi har två gästrum för de boendes gäster.

Byggnader

Byggår

1989

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 084 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Varmvatten, Kallvatten, Kabel-TV, IP-Telefoni, Internet

Beskrivning månadsavgift

Värme, vatten, Telia digital-TV, ip-telefoni och bredband ingår i hyran.
Föreningen har ett gemensamt elavtal så bostadsrättsinnehavaren behöver inte teckna ett eget. Individuell mätning sker och läggs på månadsavin från föreningen.

Avgiftsförändringar

Avgiften kommer att höjas med 7 % vid årsskiftet. Kontrollerat med ordförande 2023-11-20

Andelstal

1,64663

Andelstal insats

1,64663

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

490 344 SEK

Överlåtelseavgift

1312 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen disponerar 20 st garage, 22 st carport-platser och ett separat cykelförråd.

Carport kostar 200 kr/mån. (kö)
Garage kostar 400 kr/mån. Finns lediga platser.
Laddplats för laddning av elbil finns, kostar 100 kr extra per mån + förbrukning. (Kan finnas en ledig enligt ordförande)

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl