Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Mäster Henriksgatan 8, S:t Knut, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
64 kvm
Avgift
4 736 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Där så många vill bo - Malmös mysigaste kvarter!

Bland S:t Knuts mysiga kullerstensgator, endast ett stenkast från livliga Folkets Park som lugna S:t Knuts torg, kan vi äntligen presentera en trerummare optimal för familjen såväl som paret som sätter värde på karismatiska detaljer.
Med halvtrappa upp kliver ni in i en bostad med naturligt tänk där moderna bekvämligheter möter tidstypiska attribut från husets byggår som fiskbensmönstrad ekparkett, tilltagen takhöjd, charmiga och stora fönsterpartier och höga fotlister bland annat. I en öppen planlösning har ni ett stilfullt kök och vardagsrum, två rymliga sovrum samt ett fräscht badrum. Utöver detta har ni både diskmaskin och tvättmöjligheter i lägenheten för att förenkla er vardag samt goda förvaringsmöjligheter både i sovrum och hall. Det finns många detaljer som utmärker bostaden där ni även bor i en förening som är stabil, engagerad och där många stora renoveringar är genomförda.

S:t Knut präglas av pastellfärgade byggnader, mysiga fik & caféer runt alla hörn och närhet till allmänservice. Ni bor på ett lugnt område med allt från studerande till stora familjer. Med endast en kort promenad eller cykeltur når ni till både Malmös citypuls som Folkets park där allting händer. Goda kommunikationer via busslinjen 5 men även Malmö By Bike finner ni på området.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

HALL
Med halvtrappa upp kliver ni in i en rymlig hall. Under fötterna har ni ett ljust klinker och väggarna är klädda i vitt. Här finns plats för avhängningsmöjligheter. I hallen har ni även en klädkammare. Hallen leder er vidare till samtliga rum.

SOVRUM 1
Där det tidigare varit kök har ni nu ett optimalt sovrum. Vitpigmenterat brädgolv tillsammans med vita färgade väggar. Här finns plats för säng, byrå och skrivbord om önskas. Funkar perfekt även som ett hemmakontor/hobbyrum.

KÖK
Till hjärtat av bostaden har vi köket som ligger naturligt i halvan. Ni möts av vita luckor, bänkskiva i mörk ek samt vitt kakel ovanför. Köket är utrustat med spishäll, ugn, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Under fötterna har ni det vackra fiskbensmönstrade ekparketten och ljusa väggar som sluter samman med vardagsrummet.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum som är enkelt att inreda. Plats för soffgrupp och matgrupp finns men även annan möblemang om önskas. Stora fönsterpartier ut mot Mäster Henriksgatan.

BADRUM
Helkaklat badrum som är utrustat med dusch, wc, handfat med kommod, tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovanför. Även golvvärme.

SOVRUM 2
Till det stora sovrummet har ni god plats för dubbelsäng med tillhörande möbler. Inbyggda garderober för extra förvaring samt även plats för byrå eller annan möblemang om önskas.
Vitpigmenterat brädgolv och skogsgröna väggar.

FÖRRÅD
Till lägenheten tillhör det ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Ma?ster Henrik A?rsredovisning 2022 Brf Mäster Henrik Energideklaration RBF - Mäster Henrik Stadgar Brf Ma?ster Henrik A?rsredovisning 2021

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea

64 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Mäster Henriksgatan 8

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

0315

Våningsplan

1 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

RBF Mäster Henrik

Organisationsnummer

769611-9200

Allmän information

Brf Mäster Henrik är en äkta förening som bildades 2005, de äger fastigheten Pilen 2. Föreningen består av ett flerbostadshus med totalt 63 lägenheter varav 61 upplåts med bostadsrätt och två med hyresrätt. Det finns även sju lokaler som upplåts med hyresrätt. Adresserna är Mäster Henriksgatan 8 och Mäster Danielsgatan 3.

EKONOMI
Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1 313 kr år 2023).
Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant. (525 kr år 2023).

Senaste avgiftshöjningen: 2023-01-01 med 7%.
Planerade avgiftshöjningar: Avgiften höjs med 12% 2024-01-01 (kontrollerad 2023-11-07).

RENOVINGAR OCH UNDERHÅLL
Genomförda renoveringar:
1994 - Installerades nya värmeväxlare.
1996 - Genomfördes en elsanering på Mäster Henriksgatan 8 och på Mäster Danielsgatan 3, även nya ytterdörrar installerades.
1999 - Byggdes fyra vindslägenheter.
2006-2007, Byttes avloppsstammarna på Mäster Henriksgatan 6.
2007 - Gjordes en besiktning av ventilationen.
2008 - Renoverades tvättstugan.
2011 - Drogs fiberoptiskt bredband fram till fastigheten.
2012 - Byttes låssytem och porttelefon installerades.
2013-2014 - Renoverades portarna.
2014 - Genomfördes takomläggning samt samtliga stuprör, rännor byttes ut.
2016 - Renoverades samtliga fönster och husets portar. Samma år spolades samtliga avloppsstammar i huset på Mäster Danielsgatan 3 och Mäster Henriksgatan 8.
2017 - Byttes två takfönster.
2018 - Relining av samtliga avloppsstammar (på Mäster Henriksgatan 6 kommer enbart de liggande ledningarna i källaren att relinas då resterande stammar redan bytts.
2017-2018 - Föreningen har sålt råvind för utbyggnad av lägenhetsytan till befintliga lägenheter. Vid räkenskapsårets utgång har 6 lägenheter köpt råvind.
2018 - Renoverades gemensamma utrymme och rustades upp med ny torktumlare.
2020 - Bredbandsuppgradering. Nytt inpasseringssystem (porttelefon/taggar).
2020 - Byte av värmepanna/värmesystem.
2021-2022 - Gatufasader och balkonger. Fasaden på Mäster Henriksgatan 6 har repareras och målas om. Eternitplattor som täcker fasaden på Mäster Henriksgatan 8 och Mäster Danielsgatan 3 har plockats bort och den ursprungliga putsfasaden återställts.

Planerade renoveringar:
2023 - Målning av trapphus.
2025 - Upprustning av innergården inkl. bygge av miljöhus (preliminärt).

GARAGE OCH PARKERING
Boendeparkering råder i området se malmo.se för mer information.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv levereras via Canal Digital och ingår i avgiften samt bredband levereras via Bredband 2 (1000/1000 Mbit).
Bredbandskostnaderna varierar beroende på vad lägenhetsinnehavaren har betalat vid installationskostnaden, kan variera från 90kr - 190kr/månaden. Kontakta föreningen för information om vad just avgiften är för den aktuella lägenheten.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en mysig innergård där både sittplatser och grill finns. Två gemensamma tvättstugor, en i Mäster Danielsgatan 3/ Mäster Henriksgatan 8 samt en i Mäster Henriksgatan 6. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp/rum. Föreningen innehar även ett barnvagnsrum men med begränsat med plats.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring.

KONTAKT
Hemsida: www.masterhenrik.se
Email: master.henrik@masterhenrik.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förenings årsredovisning och kontrolleras endast om särskilda skäl ges. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2005

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

7

Antal hyresrätter

2

Antal lägenheter

61

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 736 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 90 kr/mån avseende bredband.

Andelstal

1,98200%

Andel av månadsavgift

1,98200%

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

670 199 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor del av bostadsrättsföreningens nettoskuld som indirekt belastar bostadsrätten. Den beräknas som andelstalet för årsavgiften multiplicerat med föreningens nettoskuld, där nettoskulden består av föreningens räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlaget för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning för 2022.

Överlåtelseavgift

1 313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

1 744 444 kWh/m²

Energiklass

F

Beskrivning

Områdesbeskrivning

S:t Knut är området för dig som gillar det bevarade och charmiga. Här har funkishusen pampiga entréhallar, gallerhissar och högt i tak. Här kryllar det av välbesökta caféer och restauranger. I närområdet finner du även mataffär och gym. Från Mäster Danielsgatan har du endast kort promenadavstånd till stadens centrum, ett stenkast till Malmös bästa bussförbindelser och endast några minuters bilfärd till motorväg. Möllevångens pulserade krogliv frestar runt hörnet och närheten till Folkets Park lockar såväl gammal som ung.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy