Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 875 000 SEK / Utgångspris
Adress
Solberga ängsväg 15, Älvsjö - Solberga, Älvsjö
Typ
Bostadsrätt
KVM
72.5 kvm
Avgift
6 108 SEK / mån
Rum
3 rum

Smakfull trea med inglasad balkong i kollektivhuset Kupan

-Vill du slippa tänka på vad du ska laga till middag i veckorna?
-Skulle du uppskatta att få mer utrymme för barnen och/eller egna intressen?
-Skulle du uppskatta mer gemenskap med andra?
-Önskar ni en hemtrevlig lägenhet med en utsikt från din balkong?

Denna rymliga trea på 72,5 kvm erbjuder en oas av lugn och modern elegans mitt i det kollektiva boendet. Med en perfekt balans mellan privatliv och social gemenskap erbjuder denna bostad den ultimata upplevelsen av ett modernt samhälle. De generösa utrymmena och det öppna konceptet ger en känsla av rymlighet och ljus, medan närheten till en rad faciliteter garanterar en livsstil fylld av bekvämlighet. Förutom den privata komforten erbjuder Solberga Ängsväg 15 ett brett utbud av gemensamma faciliteter som lyxen av en gemensam snickerirum, spa, moderna gymmöjligheter och charmiga grönområden, perfekta för avkoppling och gemenskap. Upptäck den underbara takterrassen som bjuder på panoramautsikt och möjligheten att skapa minnesvärda stunder med vänner och familj.

Kupan är ett välfungerande kollektivhus för alla åldrar och bildades 1986. Här erbjuds medlemmarna bland annat storkök, matsal, gym, lekrum, verkstäder, filmrum, ateljé för keramik och konst, olika utrymmen för barn, ungdomar och vuxna samt bastu och två tvättstugor. Till föreningen tillhör även en trevlig trädgård och två stora takterrasser med underbar utsikt.
Föreningen har en informativ hemsida för dig som vill veta mer: www.brfkupan.se

Denna bostad är mer än bara ett hem, det är en livsstil. Det är en chans att leva ditt bästa liv i en miljö som uppmuntrar gemenskap, välbefinnande och bekvämlighet. Missa inte chansen att bli en del av detta enastående kollektiva samhälle på Solberga Ängsväg 15.

Kontakta oss idag för att boka en visning och ta steget mot en framtid fylld av lyx, komfort och gemenskap!

Rumsbeskrivning

Hall
I anslutning till entrén finns plats för ytterkläder och skor. Parkettgolv, hatthylla samt vita väggar med gott om förvaring i garderoben.

Badrum
Helkaklat badrum med terrakottagolv. Badkar, WC, handukstork och handfat med spegelskåp. Golvvärme samt tvättmaskin.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med ekparkettgolv, vita väggar och stort fönsterparti som skapar trevligt ljusinsläpp. Här finns plats för soffgrupp och tv hörna. Närhet till sovrum, kök samt utgång till balkong.

Kök
Bra kök med gott om arbetsyta och förvaringsmöjlighet. Vita skåpsluckor med ljust kakel ovanför arbetsytan. Utrustning: Kombinerad kyl/frys, ugn med häll, spisfläkt och diskmaskin.

Sovrum 1
Sovrum med plats för dubbelsäng. Bra förvaring i garderob med parkettgolv, vitmålade väggar och ett härligt ljusinsläpp från sovrumsfönstren. Möjlig till att dela upp i två rum.

Sovrum 2
In till sovrummet strömmar ljuset in genom de stora fönstren som ger en härlig känsla. Vitmålade väggar och ett parkettgolv med gott om plats för garderob.

Balkong
Inbjudande inglasad balkong med morgon- och eftermiddagssol, med skjutbara fönster som kan öppnas upp. Plats för loungegrupp för ca 4 personer.

Dokument (pdf)

Planlösningar Fra?gelista Stadgar-BRF-Kupan Undersökningsplikt Information - fast lös egendom Energideklaration Årsredovisning HSB brf Kupan_2022 Stadgar

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 875 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea

72.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Solberga ängsväg 15

Ort

Älvsjö

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

19 (1305)

Våningsplan

4 av 5

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Bostadsrättsförening Kupan i Stockholm

Organisationsnummer

716419-2572

Allmän information

Kupan är en Hsb förening som består av 52 bostadsrättslägenheter fördelat på två hus om sex våningar.

Vad innebär det att bo i ett kollektivhus?
-Att bo i kollektiv innebär många möjligheter, man får möta många nya människor och man har tillgång till stora sociala ytor. Man slipper laga middag under veckorna om man vill. Det betyder också skyldigheter, som att deltaga i matlagning, servering och disk samt husets övriga skötsel. Alla vuxna behöver göra regelbundna arbetspass i köket (ca 5x2 timmar under en 10 veckors period) även städa något utrymme i huset (ca 1-2 timmar/månad) samt städa trapphus och våningsplan (ca 1 ggr/år). Föreningen schemalägger dessa arbetsuppgifter och i det stora hela är det en liten arbetsinsats om man ser till vad man får tillbaka och hur mycket tid man vinner.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Bergvärme installerades 2021

Övriga utrymmen i föreningen

I detta kollektivhus finna många gemensamhetsutrymmen. Såsom snickarrum, tv-rum, allrum, lekrum, keramik ateljé, uteplats, takterass, mm
det finns även ett gästrum, tvättstuga och motionsrum.

Antal lägenheter

52

Lån i BRF

20 414 125

Lån i BRF per kvm

4 991

Byggnader

Byggår

1986

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

6 108 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, vatten. Obligatoriskt tillägg om 150 kr/månad för Internet.

Beskrivning månadsavgift

Månadsavgiften inkluderar även tillgång till alla de gemensamhetsutrymmen som kollektivet förfogar över.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

625 SEK/månad

Försäkringskostnad

229 SEK/månad

Summa driftkostnad

854 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Det finns garageplatser i parkeringshus cirka 100 meter från huset. Det kostar cirka 500 ( från 1 juli 525) kronor i månaden för plats innanför låst jalusigrind eller bur. Det finns också gästparkeringsplatser. På gatan går det att stå i fyra timmar gratis och för längre tid kan man stå gratis ytterligare några hundra meter bort från huset.

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Område
Älvsjö är en stadsdel i söderort inom Stockholms kommun som består av Långsjö, Långbro, Solberga, Liseberg, Örby slott, samt till Huddinge kommun. Älvsjö är ett expansivt och barnvänligt område med närhet till natur och vatten. Goda kommunikationer genom pendeltåg och buss. Inom en snar framtid kommer även tunnelbanan att adderas. Fantastiskt att bo nära till allt!

Närservice
Vill du hålla dig aktiv kan du träna både på Sats och Fitness 24/7. Du hittar Vårdcentral och flera tandläkare. Älskar ni matlagning har ni mataffärer såsom Hemköp, Coop och Willys.
Ni hittar konditori samt högt utbud av restauranger som Långbro värdshus eller Fru Marias bak. För den som söker bra restauranger för fantastiska matupplevelser finns Rinos Bodega, Erssons Fisk samt Michelinstjärnkrogen Aloë.

Behöver du en paus från arbetslivet? Ett populärt utflyktsställe finns Älvsjöskogens naturreservat eller om man älskar bad finns det kända Älvsjöbadet och Långsjö för bad, picknick om sommaren och skridskoåkning om vintern. Populära Herrängens gård ligger vid Långsjön där ni kan avnjuta en god lunch eller någon härlig fika. Upplev dessutom naturens underverk om Solberga Skogen där stress och oro smälter bort i takt med de kvittrande fåglarna och suset från löven.

Kommunikationer
Men pendeltåget tar ni er fram till T-centralen på under 10 minuter! Från stationsplan kan du åka buss till bland annat Kungens Kurva, Skärholmen, Gullmarsplan och Fruängen. Närmaste tunnelbana är den röda linjen som startar i Fruängen. Fruängen är en knytpunkt för flertalet bussar och här finns tunnelbanan som snabbt tar dig till city, Tekniska Högskolan eller Universitetet utan byten.

Grundskolor & förskolor
I området finns flera av Stockholms bästa förskolor och skolor med bl.a. Johan Skytte skolan, Herrängens skola, Kämpetorpsskolan, Förskolan Solängen och Långbrodalsskolan. Förskolor så som Förskolan Lillskogen, Älvskogens Förskola, Förskolan i Ur & skur Vindleken, Förskola Sagoträdet - Pysslingen Förskolor, Förskola Bullerbyn och Montessoriförskolan Regnbågen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl