Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

sön 1 okt 12:00 - 12:30
Anmälan krävs! Kontakta mäklaren för att anmäla dig till visningen.

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Östra Finnbodavägen 11D, Saltsjöqvarn, Nacka
Typ
Bostadsrätt
KVM
49 kvm
Avgift
4 083 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen hem till idylliska Saltsjöqvarn och denna 2:a som ligger med absolut toppläge och utsikt över djurgården, grönska och danvikshem. Bostaden präglas av genomgående smakfulla materialval och stora sociala ytor som binds samman med en stor balkong i högt läge med fin utsikt och fri himmel ovanför.

I Saltsjöqvarn bor du lugnt och naturnära samtidigt som du bokstavligen har innerstan runt hörnet. Längs kajen finner du ett promenadstråk med utsikt mot Stockholms inlopp och Djurgården. Här finner du också Boule & Berså samt populära Elite Hotel med frukostbuffé och spa i Sturebadets regi. Inom gång- och cykelavstånd når du enkelt såväl Hammarby Sjöstad som östra Södermalm och Kvarnholmen. Området bjuder på goda kommunikationer i form av samtliga Nacka/Värmdöbussar, stadsbussar, Saltsjöbanan och tvärbana. Det tar endast 20 minuter att cykla till Stockholm centrum och några minuter att gå till Södermalm. Nere vid kajen tar du enkelt båten (SL) till Djurgården, Nybroplan och Frihamnen på Lidingö.

När du kliver in möts du av en rymlig hall med garderober bakom skjutdörrar. Lägenheten har genomgående modern och öppen planlösning och stora härliga fönsterpartier i två väderstreck som skapar ett vackert ljusinsläpp i hela lägenheten. De sociala ytorna är inbjudande och i vardagsrummet finns en naturlig plats för soffgrupp. Köket ligger intill och har en öppen känsla mot vardagsrummet och rymmer matplats för 4-6 personer. Från vardagsrummet når man även balkongen som är rymlig och vetter i öst. Harmoniskt sovrum med god förvaring och plats för dubbelsäng. Helkaklat badrum med dusch bakom glasdörrar, handfat på kommod samt tvättmaskin och torktumlare.

Välkommen hem!

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

49 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Östra Finnbodavägen 11D

Ort

Nacka

Kommun

Nacka

Lägenhetsnummer BRF

254

Våningsplan

5 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Danviksblick

Organisationsnummer

769611-4987

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Danviksblick består 33 lägenheter fördelade på två hus, med adresserna Östra Finnbodavägen 11C och 11D. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt. Föreningen registrerades 2004-10-12 och är en "äkta förening", vilket betyder att minst 60% av taxeringsvärdet för fastigheten hör samman med bostadslägenheterna. Det finns inga lokaler i någon av fastigheterna. Organisationsnumret är 769611-4987.

Föreningen äger och förvaltar byggnad, garage och mark inom området Saltsjöqvarn/Danviksstrand i Nacka kommun. Fastighetsbeteckningen är Sicklaön 37:54 Nacka kommun.

Brf bildades

2004

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

I husen finns en kabel-TV- & bredbandsleverantör: Telia stadsnät. Föreningen har tecknat kollektivt avtal med Telia avseende bredband, telefoni och digital-tv som betalas via avgiften till föreningen.

Utförda renoveringar

Garage renoverat under 2023.

Kommande renoveringar

Husen byggdes färdigt 2006 varför inga större renoveringar planeras utöver underhållsplanen. Husen slutbesiktigades mars 2008.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns två cykelrum, hushållssoprum, grovsoprum samt två barnvagnsrum.

Antal lägenheter

33

Lån i BRF per kvm

10 114

Byggnader

Byggår

2006

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 083 SEK/månad

Avgiftsförändringar

Avgiften har höjts med cirka 3% ett par gånger sedan husen färdigställdes bland annat beroende på minskade statliga subventioner. En ny avgiftshöjning med 8% genomfördes 2023-01-01 på grund av ränteläget.

Andelstal insats

0,0239110

Andel av månadsavgift

0,0239086

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

12 498 SEK

Kommentar

Driftskostnaden är schablonberäknad och kan variera beroende på livsstil och konsumtion.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

350 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Intill Brf Danviksblick finns Brf Saltsjöterrassen med adress Östra Finnbodavägen 13 som har rätt att nyttja 22 av de 49 parkeringsplatser som finns i Danviksblicks garage.

Gatuparkering på kommunens mark i området är förbjuden. En garageplats kostar för närvarande 900 kr per månad. Att hyra en garageplats sker helt separat från boendet. Det innebär följande:

Om en ny medlem önskar garageplats anmäls detta till styrelsen som meddelar om kösituation. För närvarande är det 1 person i kö. (Kontrollerat i september 2023)

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy