Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Hägerstensvägen 137, Aspudden, Hägersten
Typ
Bostadsrätt
KVM
42 kvm
Avgift
2 661 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Smart planerad tvåa med drömläge i lågt belånad BRF mitt i Aspuddens hjärta!

Varmt välkommen till en nyrenoverad bostad som utmärker sig med optimerad planlösning och omsorgsfullt utvalda material i hjärtat av Aspudden! Här bor du med drömläget intill Aspuddens mittpunkt med tunnelbana och närhet till parker, caféer, trevliga restauranger och butiker. Du har även nära till Vinterviken med fina badplatser och gröna koloniträdgårdar med trädgårdscafé.

Lägenheten är i enastående fint skick och har en generös takhöjd som ger en härlig känsla av rymd i kombination med en genomgående planlösning och vacker utsikt från stora fönsterpartier i två väderstreck. Renoveringarna har gjorts med stor hänsyn till att skapa en luftigare känsla. Intrycket blir både genuint och exklusivt på samma gång med en sober färgsättning och luftigare planlösning då man öppnat upp mellan vardagsrum och kök som skapar en social yta med plats för större sällskap. Bostaden bjuder på ett sovrum med ansenlig rymd som ägnats särskild åtanke med sin placering mot den lugna och lummiga innergården. Badrummet har uppdaterats med nytt kakel som känns otroligt fräscht i en dovt blå kulört. Bostaden kan möbleras luftigt med både soffgrupp, matbord, förvaringsmöbler och stilleben. Till lägenheten hör ett källarförråd som ger dig gott om plats för förvaring även utanför lägenheten.

Här bor du i en av Aspuddens både äldsta och bästa föreningar som äger sin mark och kan vara stolta över sin mycket låga belåningsgrad. Utöver uppvärmning och vatten ingår både bredband (via fiber 250 mbit) och kostnaden för din egen hushållsel, i månadsavgiften. För medlemmarna finns både övernattningslägenhet att hyra för sina gäster och fina innergårdar att nyttja! Via de flera lokalerna som hyrs ut till verksamhet kan föreningen årligen räkna med goda intäkter från dessa.

I omgivningarna är det inte alls ovanligt att se både rådjur, hackspettar och ekorrar som lever runt i den lummiga omgivningen. En idyll nära stan! På ca 2 minuters promenad når du Aspuddens tunnelbanan som tar dig in till stan på 10 minuter. Det är ca 3 km till Södermalm och vare sig du väljer cykel eller promenad tar du dig fram via vackra stigar och spår längs b.la. Trekantssjöns glittrande vatten. I Aspuddsparken finns både en 4H gård med fina djur, bangolf, bollplaner, plaskdamm och härlig natur. Tar du andra hållet kommer du till Vinterviken med badplatser, restaurang, café, padelbanor och utegym. Gillar du att motionera har du ändlösa spår längs skog och vattenlinjen intill Mälaren och i de närliggande kvarteren finns flera trevliga lokala barer, caféer och restauranger.

Här bor du med ett fullkomligt magiskt läge, inbäddad bland både grönskande trädtoppar och pulsen av Aspuddens småstadsidyll nära stan.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hall
Bostaden välkomnar dig med en rejäl hall med goda avhängningsmöjligheter och plats för mindre möblemang. En öppning mot köket tillåter ett fint ljusinsläpp som inleder bostaden.

Vardagsrum
Ljus och rymd präglar vardagsrummet med generös takhöjd och stora fönsterpartier som tillåter ett rikt ljusinsläpp och en vacker utsikt mot sekelskifteshusen längs Aspuddens centrala Hägerstensvägen. Öppen planlösning mot köket skapar en social känsla som kan inredas luftigt efter tycke och smak med plats för soffgrupp, matbord, trendiga växter och annat möblemang.

Kök
Här har man tänkt på både design och funktion med genomtänkt planering och fina färgval. Goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter bakom släta skåpluckor samt komplett maskinpark med kyl/frys, ugn, diskmaskin, häll, spisfläkt och mikro.

Sovrum
Rofyllt beläget sovrum invid den lugna innergården med utsikt mot lummig grönska och avskilt från bostadens sociala ytor. Ett härligt ljusinsläpp fyller sovrummets väl tilltagna yta från stora fönsterpartier i söderläge. Här kan du inreda utan begränsningar med plats för att låta din kreativitet flöda med utrymme för en bekväm dubbelsäng, nattduksbord, fåtöljer och diverse förvaring i både garderober och byråer.

Badrum
Fräscht helkaklat badrum i dov färgsättning med bekvämligheter som dusch, handfat och gott om förvaring i kommod och spegelskåp ovan samt wc.

Övrigt
Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Årsredovisning 2022 Stadgar

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2

Boarea

42 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Hägerstensvägen 137

Ort

Hägersten

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

90

Våningsplan

2 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s Brf Vandraren i Stockhom

Organisationsnummer

702002-4803

Allmän information

Välkommen till HSB:s Brf Vandraren i Stockholm! En av de äldre föreningarna i området som bildades 1940 och består av 175 bostadsrättslägenheter samt 19 hyresrättslokaler och 1 bostadsrättslokal. Här bor du mitt i Aspuddens hjärta i en stabil föreningen med god ekonomi och goda intäkter.

Lånen är låga, enligt 2022 års årsredovisning ligger belåningen på 3 700 kr /kvm. Man har amorterat ca 1,5mkr under första halvåret av 2023 och ligger därför ännu lägre belånad per kvm nu, ca 3 490kr/kvm.

Brf bildades

1940

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband (fiber) via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften (250/250Mbit/s). TV tecknas av de boende, men till ett reducerat pris.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning via fjärrvärme och ventilation via mekaniskt frånluft samt FTX

Utförda renoveringar

Under 1992-1994 gjordes ett antal stora renoveringar så som:
Byte av stammar i kök och badrum, byte av elstigar, renovering av tak, renovering av fasad, renovering av fönster.
2006 bullerisolerades samtliga fönster mot gatan.
2015 påbörjade föreningen renovering av trapphus och torkrum samt toaletter på källarplan.
2016/2017 Trapphus målade
2017 Åtgärdades vattenskador från gatan
2017 Stamspolning
2020 Taksäkerhet
Takbesiktning samt taksäkerheten kompletterad 2020
2020 Energideklaration
2021 OVK
2021 Radonmätning
2021 Renovering av fasad och avrinningssystem
2023 Stamspolning
2023 Balkongknackning

Kommande renoveringar

Balkongknackning 2023
Takplåt galv/lack bandtäckt 2023

Övriga utrymmen i föreningen

Medlemmarna har föreningens lummiga gårdar att nytttja. Här kan man slå sig ner i solen då det finns sittgrupper och grill för dig och vänner & bekanta. Det finns även flera gemensamma tvättstugor, en i varje huskropp. Dessa är utrustade med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum samt en mangel. För medlemmar och deras gäster finns även en renoverad övernattningslägenhet (på Hägerstensvägen 115) som hyra ut mot en kostnad om 300 kr/dygn. Den rymmer 4 personer.

Här har du även två uppskattade grovsoprum (innegården Hägerstensvägen137-141/Vallfartsvägen samt innegården Pilgrimsvägen/Vallfartsvägen).

Antal lokaler

19

Antal lägenheter

175

Byggnader

Byggår

1939

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 661 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, El, Internet

Beskrivning månadsavgift

I årsavgiften ingår värme, vatten, el och gas (för dem som har gas kvar). El och gas som är inkluderad i avgiften motsvarar en kostnad på ca 300-500 kr/mån och brukar normalt betalas utöver avgiften till föreningen.

Avgiftsförändringar

Inga planerade förändringar av avgiften. En höjning på 12% gjordes vid årsskiftet 2022/2023.

Andel av månadsavgift

0,0055425

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

120 528 SEK

Inre reparationsfond

104 SEK

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Försäkringskostnad

170 SEK/månad

Summa driftkostnad

170 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Boendeparkering Taxa 4 i området. Kostnad 500 kr/månad.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

137 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

142 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy