Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 195 000 SEK / Utgångspris
Adress
Klorvägen 2C, Bohus, Bohus
Typ
Bostadsrätt
KVM
40.5 kvm
Avgift
2 422 SEK / mån
Rum
1 rum

Mysig enrummare med balkong i Bohus!

Välkommen till denna ljusa och delvis renoverade bostad. Möblerbar balkong som vetter fritt. Snyggt uppfräschat kök med b.la. diskmaskin. Rummet är rymligt med plats för soffa, tv och skrivbord. Helkaklat badrum med duschväggar i glas. Hallen erbjuder gott om förvaring i flertalet garderober. Till bostaden hör ett källarförråd. Fiber. Perfekt förstaboende!

Här bor ni i stor och stabil Riksbyggen-förening med riktigt bra ekonomi. På promenadavstånd finns Bohus Centrum med pendelstation. Härifrån tar du dig snabbt och lätt till och från Göteborg på ca 15 minuter. Perfekt för dig som arbetar i stan och behöver pendla. Närhet till både förskola och skola. Här finns mataffär, café, apotek, pizzeria etc. För den shoppingsugne finns även Kongahälla center i Kungälv som ni når via Jordfallsbron.

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall där ytterkläderna hängs av snabbt och smidigt just innanför dörren. Förvaring i flera garderober. Ljusa väggar.

Rum

Rummet är lättmöblerat tack vare sin storlek, här rymmer ni säng, soffa och TV utan problem. De ljusa väggarna bidrar till den luftiga känslan. På golvet ligger stavparkett i ek. Från vardagsrummet når ni den möblerbara balkongen som vetter fritt.

Kök

Fint kök med gråa köksluckor. Välutrustat med diskmaskin, fläkt, ugn, spis samt kombinerad kyl och frys. Naturlig plats för matbord invid fönstret.

Badrum

Ljust kaklade väggar och på golvet ligger klinker. Utrustat med dusch, spegel, kommod och wc.

Välkommen hem.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar - Brf Solbacken BRF Solbacken Årsredovisning 2022 Energideklaration Frågelista

Allmän information

Pris

1 195 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

1

Boarea

40.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Klorvägen 2C

Ort

Bohus

Kommun

Ale

Lägenhetsnummer BRF

234501001-0103

Våningsplan

2 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggen Brf Solbacken

Allmän information

Brf Solbacken bildades 1959 och är belägen på Alkalievägen 3 - 21, Byvägen 14-22 och Klorvägen 2-10 i Bohus. Föreningens fastighet består av flerbostadshus om 3 och 4 våningar. Föreningen förvaltas av Riksbyggen. Detta är den största bostadsrättsföreningen i Ale kommun.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Folksam.

Föreningen har Riksbyggens försäkringskollektiv som är ett gemensamt bostadsrättstillägg. Det innebär att boende inte behöver komplettera hemförsäkringen med bostadsrättstillägg. Bostadsrättstillägget ersätter skador på egendom i lägenheten som du är ersättningsskyldig till, enligt Bostadsrättslagen och föreningens stadgar, samt skador på egen fast inredning i din bostadsrätt.

Brf bildades

1959

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband via fiber.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme. Självdrag.

Utförda renoveringar

1990 Fasadbeklädnad.
1996-1997 Stambyte och badrumsrenovering.
2001-2002 Säkerhetsdörrar till alla lägenheter.
2003 Bredbandsinstallation genomförd med fiber hela vägen upp i bostaden.
2008 Påbörjades stora renoveringar på gårdarna efter dränering och underliggande markarbeten.
2009 Uppgraderas belysningen i uppgångarna så den blir rörelseaktiverad.
2012 Vi har anpassat en lokal till ny bostadsrättslägenhet, totalt har vi nu 452 bostadsrätter.
2013 Ny papp är lagd på taken.
Nya tvättmaskiner i hela området är installerade.
2014 Ny rörelseaktiverad belysning i tvättstugorna samt en del av den yttre belysningen utbytt mot LED.
2015 Ny sophantering med moloker samt två återvinningsstationer.
2016 Inklädnad av våra gavelfasader och målning av alla socklar samt ombyggnation av två lokaler till nya lägenheter. Föreningen har nu totalt 454 bostadsrätter.
Mätning av radon i samtliga lägenheter på bottenplan samt i 20 % av föreningens övriga lägenheter, där alla kontrollerade lägenheter nu är godkända (understiger gränsvärdet 200 Bq/m3).
2018 OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
Fasadtvätt
2019 Uppgradering av elen till dagens standard i alla lägenheter med bl.a. ny el-central, jordade uttag och 3-fas till köken. Ny LED-belysning i källargångarna.
2020 Nya entrépartier med trådlös porttelefon och digitala informationstavlor. Ommålning av trapphusen och barnvagnsrummen. Ny LED-belysning för entré, trapphus och barnvagnsrum.
2022 Slipning, rengöring och polering av terrazzogolv (entré, våningsplan och trappor) i samtliga trapphus.
2023 Ombyggnation av fem lokaler till nya lägenheter. Föreningen har nu 459 bostadsrätter.

Övriga utrymmen i föreningen

En tvättstuga finns per gård. I tvättstugan finns 3 tvättrum med 2 tvättmaskiner, en torktumlare och ofta 1 centrifug och ett torkrum. Finns även mattvätt och mangel.

Föreningens expedition finns på Alkalievägen 9C. Öppettider är vardagar kl. 09:30-10:00. Telefonnummer: 031-98 28 02 och där finns även möjlighet att tala in meddelande.

Förråd för cyklar, barnvagnar finns i de flesta entréerna.

En föreningslokal finns för max 30 personer finns att låna. Aktivitet fram till kl 22:00.

Sopor slängs i sopstationerna som finns alternativt i någon av de två stationerna som finns för återvinning tidningar, kartong, glas plast mm.

Antal lägenheter

454

Byggnader

Byggår

1967

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 422 SEK/månad. I avgiften ingår Månadsavgiften inkluderar vatten. Föreningen står i dagsläget för bostadsrättstillägget för bostadsrättshavaren. Värmeavgift om 388 kr och Kabel-tv/bredband om 100 kr tillkommer.

Andelstal

0.15188 %

Andelstal insats

0.15197 %

Andel av månadsavgift

0.15484 %

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Värmeavgift

388 SEK/månad

Kabel-tv/bredband

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

988 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I anslutning till föreningen finns 10 garage (750 kr/mån), 396 stycken p-platser (230 kr/mån) varav 32 p-platser med eluttag (350 kr/mån) samt 15 besöks p-platser. För ansökan om parkering ringer man Riksbyggen tel 0771-860 860. Det brukar finnas en plats att tillgå i samband med överlåtelse, men köparen måste alltid själv ansöka om detta hos Riksbyggen.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

98 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

70 kWh/m²

Energiklass

C

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl