Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Bangatan 4C, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
61.5 kvm
Avgift
3 661 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stilren tvårummare i populära Brf Stenbocken

På lugnt innergårdsläge, från Möllevångens myller och stadens puls, ligger denna välplanerade tvårummare i populära Brf Stenbocken. Med hiss upp till högsta våningen stiger vi in i en hemtrevlig och inbjudande bostad med härligt ljusinsläpp från två väderstreck - helt utan insyn. Gör dig extra bekväm med en stor inglasad balkong med generösa soltimmar som naturligt förlänger bostaden under årets alla månader. En härlig rymd präglar bostaden och de tidlösa 60-talsattributen lockar med ekparkett i holländsk läggning, fönsterbänkar i svensk natursten och större fönsterpartier med strömmande ljusflöde. Optimal planlösning längs 61,5 välplanerade kvadratmetrar - här disponeras praktisk hall med goda förvaringsmöjligheter, fräscht kök med integrerad maskinpark och rum för matplats och ett rejält sovrum med platsbyggd garderob. Lägg därtill ett modernt badrum med alla bekvämligheter samt ett stort och luftigt vardagsrum med utgång till den stora balkongen.

Här bor du i en av Malmös bästa föreningar på ett enastående läge med Möllevångens charm runt knutarna, Triangelns station samt Folkets Park - båda inom bekvämt gångavstånd. I rådande bostadsklimat är det viktigare än någonsin att kunna känna en trygghet i den förening man är bosatt i. Här erbjuds en stabil och välskött förening med flera bekvämligheter att utforska som exempelvis bastu och gym. Marken är friköpt och man följer en tydlig underhållsplan. Att föreningen dessutom har ett av områdets finaste innergårdar får man på köpet. I Brf Stenbocken råder härlig gemenskap där man gärna samlas på innergården eller på en bingokväll. Större tillställningar kan enkelt bjudas in till föreningens fritidslokal och en övernattningslägenhet finns även att hyra. För övrigt bjuder området på bästa läge med omedelbar närhet till all tänkbar service och kommunikationer från Södervärns busstorg som Citytunnelns knutpunkt.

Välkommen hem!

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2

Boarea

61.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Bangatan 4C

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

357

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Stenbocken i Malmö

Organisationsnummer

746000-6229

Allmän information

HSB Brf Stenbocken är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1964 i samband med byggnationen. Föreningen består av 4 huskroppar på de friköpta fastigheterna Stenbocken 2, 4, 5 och 6, med sammanlagt 410 st bostadsrättslägenheter och en galleria med 4 lokaler och ytterligare 17 lokaler. Fastighetsadresserna är Sofielundsvägen 23 A-E, Södervärnsgatan 3 A-D, Bangatan 6 A-F och Bangatan 4 A-D.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1313 kr år 2023)
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant. (525 kr år 2023).
Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsförening tillkommer även;
-Medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB.
-Medlemsavgift 300 kr/adress i familjerelation, betalas per år.

Senaste avgiftshöjningen gjordes 2023-01-01 med 4%. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.
Gemensamt el-avtal har tecknats via föreningen. Varje lägenhet har en el-mätare i lägenheten vilket innebär att man endast betalar för förbrukad el och slipper den fasta el-kostnaden. Varje hushåll betalar för sin faktiska förbrukning och debitering sker via månadsavin med avstämning kvartalsvis.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Genomförda renoveringar:
2003 Renoveringar av taket.
2003-2004 Fönster byttes och balkongerna glasades in.
2010 Installation av nytt porttelefonsystem.
2012-2013 Vattenstammar och avloppstammar spolades.
2014 Fasad och hissar.
2015 Dörrar, fönster, fasad. OVK utförd.
2017 Loftgångar, yttertak, bebyggdes övernattningslägenhet
2019 Byttes radiatorer i samtliga bostäder.
2019-2020 Renoverades bilgaragen: ny belysning, ventilation och uppförandet av 6 elbilplatser i vardera av de två garagen.
Planerat underhåll:
Föreningen anlägger en ny utemiljö med ny lekplats och nytt områdesskydd, detta pga. renovering av garagebjälklag. Färdigt vid årsskiftet.
2021 Relining av samtliga avloppsstammar, ombyggnad/modernisering av samtliga hissar.
2022 Tvättstugor och takplåt.
2023 Källare och gemensamma utrymmen, fasader. byte av hissar
2024 Avloppsrenovering pågår beräknas slutföras 2024. Ledningar för kall och varmvatten, elsystem.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har flera gemensamhetslokaler. Det finns ett renoverat gym som kan nyttjas för 600 kr/år. Här finns även ett bibliotek samt bastu (ingår i gymavgift), fritidslokal (kostar 400 kr/tillfälle och kan hyras på dagtid fram till 21.00), hobbyrum samt en övernattningslägenhet. Övernattningslägenheten ligger på Södervärnsgatan 3A och kostar 300 kr per natt.
Föreningen har totalt 19 gemensamma tvättstugor med tillhörande torkrum och mangelrum.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via ComHem och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 30 kr/mån.
Teletek levererar bredband (1000 Mbit) vilket ingår i avgiften.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har två garage med sammanlagt 243 platser varav 6 är elbilsplatser, samt 126 parkeringsplatser på markplan. Garageplats går att hyra för ca 300 kr/mån, parkeringsplats för ca 200 kr/mån och elbilsplats för ca 450kr/mån + elförbrukning. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området, för mer information besök Malmö stads hemsida www.malmo.se.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

KONTAKT
Hemsidan: http://www.hsb.se/malmo/stenbocken
Mail: styrelsen@hsbstenbocken.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

1964

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

17

Antal lägenheter

410

Ekonomi

Månadsavgift

3 661 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Internet, Bostadsrättstillägg
Tillkommer ett obligatorisk avgift på 30 kr/ månaden för Kabel-TV.

Andelstal

0,2012%

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

150 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy