Länk kopierad!

Visningar

tis 26 sep 16:30 - 17:00
Varmt välkomna! Anmälan krävs - Vänligen boka in er via mäklarens hemsida genom att trycka på "läs mer hos mäklaren". Vi ses på plats!
sön 1 okt 13:00 - 13:30
Varmt välkomna! Anmälan krävs - Vänligen boka in er via mäklarens hemsida genom att trycka på "läs mer hos mäklaren". Vi ses på plats!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 245 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Dragörkajen 15, Limhamn, Limhamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
136 kvm
Avgift
6 471 SEK / mån
Rum
5 rum

Townhouse intill Dragörkajen

Med stolthet och spända av förväntan presenterar vi nu ytterligare ett av de oöverträffade "träkåkarna" på Dragörkajen. Vilken njutbar livskvalité med den saltstänkta smaken av hav och den sköna svaga doften av Öresund. Det marina livet är som balsam för själen med sina förnimmelser av tjära och rögad sill till ljudet av kutterns slåkula och kölvatten som skvalpar. Utsikten mot havet och bron är enastående oavsett om du befinner dig på uteplatsen, uterummet eller i sällskapsytorna på såväl bottenvåningen eller ovanvåningen.

Bostaden är fördelad i en öppen ljus planlösning mellan kök och vardagsrum på entréplan och ett unikt uterum med skjutdörrar i glas och tre generösa sovrum samt ett allrum på övre plan. På detta har ni två stilrena badrum på vardera våningsplan och en bra tvättstuga.

Här kommer ni att bo i ett ytterst levande hörn av Limhamn endast ett stenkast från Limhamns glassmejeri, restaurang Dragörkajen, restaurang Mastio, Fiskrökeriet, Coop närbutik, Friskis & Svettis, vårdcentral, apotek, busslinjerna 7 och 9 samt i övrigt allt gott vad Limhamn kan erbjuda!

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN
Välkommen in till en spatiös hall med skjutdörrsgarderober med spegeldörrar för era ytterkläder. Under fötterna har ni trestavs parkett i ek tillsammans med vita släta väggar som leder er vidare till bostadens samtliga rum.
I en öppen planlösning har ni kök, matplats och vardagsrum med fantastisk utsikt över kajen. Enkelt att inreda och för er som älskar större middagar är detta utrymme en naturlig plats för gästerna. Köket är utrustat med infälld induktionshäll, ugn, integrerad diskmaskin, vinkyl samt kyl och frys. Samtliga vitvaror är från Siemens.
I anslutning till köket når ni ut till det unika uterummet med skjutdörrar i glas mot uteplatsen. Uterummet förlänger bostaden under de varmare sommarhalvåret och går att använda perfekt under lite kyligare dagar. Uteplatsen är stor och vetter ut mot kajen, ni kan enkelt inreda med större soffgrupp och solstolar, men även andra möbler om önskas.

Utöver detta har ni även en tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

ÖVRE PLAN
På övre plan har ni tre rymliga sovrum inrett med garderober eller klädkammare. God plats för säng som annan möblemang om önskas. Från två av sovrummen har ni en helt underbar utsikt över Öresundsbron och havet. Ett allrum perfekt för de mysiga fredagskvällarna framför en trevlig film. Utöver detta har ni ett stilrent helkaklat badrum som är utrustat med dusch, wc, handdukstork, handfat med kommod och spegelskåp ovanför.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Drago?rkajen, ED 13-15 Brf Dragörkajen Stadgar Brf Dragörkajen A?rsredovisning 2022

Länkar

Film Prospekt

Allmän information

Pris

7 245 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

5 varav 3 Sovrum

Boarea

136 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Dragörkajen 15

Ort

Limhamn

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

81-0001

Våningsplan

1+2 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Dragörkajen

Organisationsnummer

769626-2885

Allmän information

Brf Dragörkajen är en äkta förening som bildades 2014, och samma år förvärvade föreningen fastigheten Dragör 2 i Malmö. Byggnaderna är uppförda 2015, innehållande ett flerbostadshus i 6 våningar samt 5 parhus, 10 enheter. Föreningen består av 84 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

EKONOMI
Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse:
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023).
Överlåtelseavgift 2.5% av gällande prisbasbelopp, betalas av köparen (1 313 kr år 2023).

Kostnad för faktiskt förbrukning av el och varmvatten debiteras kvartalsvis.
Senaste avgiftshöjningen: 2023-01-01 med 9%. I anledning till situationen i omvärlden. Tidigare år hade föreningen sänkt avgiften med 10%.
Planerade avgiftshöjningar: I dagsläget är inga beslut tagna för kommande år utan kommer efter budgetmötet i oktober (Kontrollerat 2023-09-19).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Nybyggnation.
För närvarande pågår en översyn av varmvattenförsörjningen.
Föreningen följer en investeringsplan, kostnaden för investeringar ryms inom budgeten.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till lägenheten hör ett källarförråd, det finns möjlighet att hyra ett extra förråd av föreningen (kösystem tillämpas). I källaren finns cykel och barnvagnsrum, även gården erbjuder cykelparkering.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv grundutbud, bredband och telefoni via Telia Triple Play, obligatorisk avgift på 231 kr/månad.

GARAGE OCH PARKERING
Fastigheten är försedd med 83 garageplatser för bilar samt 4 för mc. Garageplats för bil kostar 800 kr/mån och mc-plats 200 kr/mån. 14 av garageplatserna är utrustade med laddbox för elbil, kostnad 1000 kr/mån+elkostnad.
Kösystem tillämpas för samtliga platser. Allmän avgiftsbelagd parkering i närheten.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår, men kan vid enskilda fall behöva att kompletteras. Kontakta föreningen.

KONTAKT
www.brf-dragorkajen.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2014

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

84

Byggnader

Byggår

2016

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

6 471 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Kallvatten, Bostadsrättstillägg
Obligatorisk kostnad tillkommer på 231 kr/månad avseende bredband. Varmvatten och el debiteras efter faktisk förbrukning.

Andelstal

1.68040000%

Andel av månadsavgift

1.68040000%

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

1 139 909 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor del av bostadsrättsföreningens nettoskuld som indirekt belastar bostadsrätten. Den beräknas som andelstalet för årsavgiften multiplicerat med föreningens nettoskuld, där nettoskulden består av föreningens räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlaget för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning för 2022.

Överlåtelseavgift

1 313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Antal personer i hushållet

2

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

53 kWh/m²

Energiklass

B

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Limhamnskungen, R.F. Berg, tyckte att fiskarna och cementarbetarna skulle bo i gathus istället för hyreskaserner när stadsplanerna ritades upp i sekelskiften mellan 1800- och 1900-talet. Därför ser Limhamn ut som det gör idag, med sin charmiga bebyggelse från Erikslust och hela vägen ut mot stranden. Den nutida exploateringen av Limhamn säger något om hur populärt det är här. Här byggs det så det knakar. Och vad finns det att inte gilla? Förutom småbåtshamn, strandbad, kallbadhus och fiskrökeri finns flera utmärkta restauranger.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl