Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 895 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Rektorsgatan 16, Slottshöjden, Helsingborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
56 kvm
Avgift
3 395 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

ljus & genomgående 2:a om 56kvm!

Nu finns möjligheten att äga denna strålande ljusa och genomgående tvåa på 56 kvm!
När du kliver in genom dörren möts du av en välkomnande hall som erbjuder gott om plats för avhängning och förvaring i form av garderober.
Hela i lägenheten har de senaste åren genomgått ständiga underhåll och renoveringar, väggar och tak har fått nya fräscha färger, och på golvet ligger ett slitstarkt golv.

Köket är en dröm för alla matälskare. Det är både snyggt och funktionellt med gott om förvaring bakom de eleganta gråa skåpsluckorna. Här finns också all den moderna utrustning du behöver, inklusive spis, fläkt, diskmaskin och kombinerad kyl/frys.

Till höger från hallen finner du det trevliga vardagsrummet som erbjuder plats för en mysig soffgrupp och ett matbord för upp till 4-6 personer. Sovrummet ligger intill köket med utsikt mot den tysta innergården. Längs ena väggen finns generösa garderober som enkelt rymmer alla dina kläder och tillbehör. Här finns gott om utrymme för en dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang.

Badrummet är ljust och fräscht med helkaklade väggar och svarta klinkerplattor på golvet. Här hittar du överskåp med spegel, en praktisk kommod, en rymlig duschhörna, WC och en smakfull handdukstork.

Läget på Slottshöjden är oslagbart med bara 10 minuters promenad till centrala Helsingborg. I närområdet finns flera skolor, idrottsanläggningar och parker. Allt du behöver finns bara ett stenkast bort, inklusive livsmedelsbutiker, restauranger, busshållplatser och kemtvätt. Välkommen till visning med SkandiaMäklarna! För mer information om föreningen, besök deras hemsida: https://rektorsgatan12-16.bostadsratterna.se/

Allmän information

Pris

1 895 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

56 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Rektorsgatan 16

Ort

Helsingborg

Kommun

Helsingborg

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

viss avvikelse kan förekomma

Lägenhetsnummer BRF

1330

Våningsplan

1 av 6

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Rektorsgatan 12-16

Organisationsnummer

769615-1328

Allmän information

Föreningen registrerades 2006-10-04. Föreningen Rektorsgatan 12-16 förvärvade 2008 fastigheten Pastorn 1 i Helsingborg.
Föreningen är en privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Leverantör: Comhem/Tele2

Uppvärmning och ventilation

Värme: Fjärrvärme
Ventilation:

Byggnadskommentar

Totalt finns det 46 lägenheter i föreningen av vilka 45 är bostadsrätter och 1 är hyresrätt. Dessutom finns det 2 lokalar i fastigheten.

Utförda renoveringar

1987 utfördes stambyte, badrumsrenovering och vindsvåningen inreddes till bostäder.

Övriga utrymmen i föreningen

Förråd
Miljörum
Cykelförvaring
Tvättstuga

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 395 SEK/månad

Andelstal

1,98461

Andelstal insats

1,98461

Andel av månadsavgift

0,0213679

Andelstal kommentar

enligt bostadsrättsföreningens utdrag ur lägenhetsförteckningen

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

203 307 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Beräknad på årsredovisningen från 2021.

Kommentar

Driftkostnaderna är framtagna enligt schablon och kan komma att överskridas eller underskridas beroende på hushållets förbrukning.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl