Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 595 000 SEK / Högstbjudande
Adress
S:t Larsgatan 31D, Centralt, Linköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
95 kvm
Avgift
4 479 SEK / mån
Rum
3 rum

Townhouse med första parkett till citypulsen

Det är med ett stort nöje som vi stolt presenterar ett magnifikt cityboende intill Trädgårdstorget. Här erbjuds en unik bostad i form av ett townhouse i en gammal stallbyggnad från 1896 som moderniserats och totalrenoverats till absolut toppskick.

När du kliver in genom den vackra dubbeldörren i bostaden möts du direkt av den storslagna, karaktärsfulla känslan där bevarade originaldetaljer framträder i samklang med moderna, påkostade materialval. Den generösa takhöjden bidrar med "wow-känsla" direkt vid första ögonkastet. Det finns ingenting som lämnats åt slumpen då allt är paketerat i ett smakfullt utförande, dessutom med tyst och lugnt läge och noll insyn.

Entréplanet utgörs av sociala ytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning och dubbla utgångar till den härliga utemiljön. Vidare finns på entréplanet ett stort, helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare och smarta förvaringsutrymmen i "passagen" mellan trappan och badrummet. En trappa upp möts du av ett allrum med fantastisk takhöjd och ljusinsläpp genom takfönster. Här finns synliga takbjälkar som skapar karaktär. Vidare finns två rymliga sovrum (varav det ena med en separat walk-in-closet) och ett stilfullt badrum med dusch och toalett. Genomgående för hela bostaden är ljusa, tilltalande ytskikt och genomgående enstavsparkett på golven.

Bostaden är belägen på en privat, avskärmad innergård med ett av de bästa, centrala lägena Linköping har att erbjuda. På några promenadsteg är du "mitt i smeten" bland alla butiker, restauranger och uteserveringar. Framför huset har du en stor, härlig uteplats där du kan möblera upp med loungemöbler, matgrupp, grill och utekök. Det fina med just denna bostad är att du befinner dig längst in i längan. Det blir mest privat och du får även det bästa solläget på hela innergården.

Till bostaden hör ett källarförråd som ligger precis under lägenheten. Här finns även en egen vinkällare som sätter lite extra guldkant. Det finns möjlighet att hyra parkering på innergården för 800 kr/månad och föreningen tillhandahåller medlemmarna gemensam tvättstuga och cykelförråd.

Missa inte chansen att säkra upp din framtida drömboende mitt i stan med nära till allt och ett bekymmersfritt hem där du kan låta verktygslådan stå i förrådet många år framöver!

Allmän information

Pris

4 595 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea

95 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

S:t Larsgatan 31D

Ort

Linköping

Kommun

Linköping

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Källarförråd, beläget en trappa ner under lägenheten.
Finns även ett vinförråd som hör till lägenheten.

Lägenhetsnummer BRF

15

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Doppingen

Organisationsnummer

769628-7320

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Doppingen är belägen i två fastigheter (huvudbyggnaden samt stallet) på adresserna Sankt Larsgatan 31 A-H om totalt 18 bostäder samt två lokaler.
Föreningens namn: Brf Doppingen
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag, äkta bostadsrättsförening (observera att föreningen var oäkta under föregående räkenskapsår 2022. Under 2023 har tillräckligt många bostäder upplåtits med bostadsrätt att föreningen nu är äkta).
Juridisk person tillåten: Nej
Markägare: Föreningen äger marken

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen har kabel-tv via Tele2 och fiber via Telenor. Detta står ej föreningen för.

Utförda renoveringar

Gjorda renoveringar:
2016 Stammar huvudbyggnaden.
2020 Fönster huvudbyggnaden.
2020 dörrar och kodlås huvudbyggnaden.
2020 el- och värmesystem för stallets räkning har kopplats på huvudbyggnadens centrala system.
2021/2022 totalrenovering av Stallet (utfärdat av Vasaparken - vilka har ägt bostäderna i fastigheten).

Kommande renoveringar

Kommande renoveringar:
Renovering av tvättstuga.
Underhåll av glaspartier och entrédörrar mot Trädgårdstorget.
Valv och undercentral.
Inbyggnad av cykelparkering och sopstation.
Förbättring ytskikt B-huset.
Ventilation av källaren i A-huset samt under parkering.
Dränering och och renovering av källarutrymme.
Renovering i trapphus A

Övriga utrymmen i föreningen

Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vinförråd, belägen en trappa ner precis under lägenheten.

I föreningen finns det en gemensam tvättstuga i huvudbyggnaden, cykelförråd samt återvinning på innergården.

Antal lägenheter

18

Byggnader

Byggår

1896

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 479 SEK/månad

Avgiftsförändringar

Avgiften kommer att höjas med 40 % 2024-01-01

Andelstal

5,93435 %

Andel av månadsavgift

0,0593435

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

1 371 715 SEK

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

700 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

850 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkeringsplatser (9 st) finns på innergården att hyra för 800 kr/mån. Separat kö.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl