Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 650 000 SEK / Utgångspris
Adress
Herrgårdsvägen 89, Centrala Väsby, Upplands Väsby
Typ
Bostadsrätt
KVM
38 kvm
Avgift
2 803 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

1 rok med egen uteplats mitt i de mest centrala delarna av kommunen!

En yteffektiv 1:a i en populär och stabil förening mitt i de centrala delarna där du har en egen uteplats på ett insynskyddat läge. Bostaden passar perfekt som första bostad, för nyblivna samboparet eller som övernattningslägenhet då du har några minuters promendavstånd till pendeltågsstation och Väsby centrum med dess utbud av butiker, restauranger och livsmedelsbutiker. Ett stort och fullt utrustat kök med matplats för 4-6 personer, helkaklat badrum med egen tvättmaskin, stort rum som kan inredas efter behov och med utgång till egen uteplats med nylagd altan samt gott om förvaring. Bredband ingår i månadsavgiften. Förutom klädkammare i lägenheten finns ett källarförråd vilket ger dig gott om förvaringsmöjligheter. Förlängning av balkong och uteplatser på uppdrag av bostadsrättsföreningen. Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Allmän information

Pris

1 650 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

1

Boarea

38 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Herrgårdsvägen 89

Ort

Upplands Väsby

Kommun

Upplands Väsby

Lägenhetsnummer BRF

0902

Våningsplan

-1 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Vilunda

Organisationsnummer

714800-2087

Allmän information

HSB Brf Vilunda är en av Upplands Väsby största föreningar med totalt 406 lägenheter med adress Herrgårdsvägen. Byggnaderna uppfördes mellan 1958-1963. Föreningen ligger mycket centralt i Upplands Väsby med närhet till Väsby Centrum och Upplands Väsby pendeltågsstation.

Försäkring
Vanlig hemförsäkring och försäkring för lösöre måste varje lägenhetsinnehavare alltid ansvara för att teckna själv. Föreningen har inte kollektivt bostadsrättstillägg vilket betyder att detta även måste tecknas till lägenhetsinnehavarens egen hemförsäkring.

El
Kollektivt avtal för el vilket betyder att lägenhetsinnehavaren inte behöver teckna något eget elabonnemang. Hur mycket el som förbrukas i hushållen mäts och kommer sedan att debiteras på månadsavgiften. Månadsavgiften debiteras kvartalsvis och elförbrukningen kommer därmed att fördelas jämt på tre månadsavier. Observera att det är upp till köpare och säljare att själva komma överens om att dela upp denna kostnad sinsemellan om det behövs i samband med en lägenhetsöverlåtelse.

HSB
Föreningen tillhör HSB vilket innebär att köparen/köparna behöver vara medlemmar i HSB:s regionförening innan beslut om medlemskap i bostadsrättsföreningen tas. Ansökan görs direkt via webben: https://blimedlem.hsb.se/

AVGIFT
Årsavgiften ska täcka föreningens löpande kostnader. Styrelsen upprättar en budget varje år i slutet av november, i samband med den beslutar styrelsen om avgiften ska förändras. Styrelsen har som mål att höja avgiften med några procent per år för att bland annat täcka ökade räntekostnader. En uppskattning är att höjning under kommande åren kommer att ligga på ca. 5% per år men innan budgeten för nästa är är lagd kan styrelsen inte svara på hur stor höjningen blir. I avgiften ingår:

Brf bildades

1955

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Gruppavtal finns för internet & TV via Tele2. Internet (upp till 100 Mbit från Tele2 via Fiber-LAN eller Fiber-Koax) måste boende själv beställa från Tele2 (tel. 90222) och säljaren måste avsluta sitt abonnemang vid avflyttning.

Utförda renoveringar

2012 - Stambyte & fönsterbyte
2014 - Ventilationsrenovering FTX
2016-2019 - Takrenovering
2018 - Installation av passersystem
2020 - Energideklaration
2020 - Renovering av tvättstugor på Herrgårdsvägen 24-26 och 34
2022 - Nya laddstolpar för elbilar till de flesta parkeringsplatser utomhus.

Kommande renoveringar

På föreningens ordinarie föreningsstämma år 2020 röstade stämman för ett genomförande av nya och större balkonger i föreningen. Planen är att installera nya balkongplattor och att balkongernas djup förlängs cirka 40-60 cm samt glasas in.

Vid en extra föreningsstämma den 27 oktober 2022 beslutade stämman att ge styrelsen följande uppdrag:
Installera djupare balkongplattor samt utföra inglasning på samtliga balkonger och flytta ut vägg för ?burspråken? där sådan finns i höghusen (Herrgårdsvägen 24, 26, 28, 30, 32 och 34) så att de ligger i linje med balkonger.
förlängt djup av balkongplattorna på Herrgårdsvägen 24, 26, 28, 30, 32 och 34 med 40 cm djup från ursprung.
förlängt djup av balkongplattorna på Herrgårdsvägen 10, 12, 14, 16 och 18 samt 87, 89, 91, 93, 95, 99, 101 och 103 med 60 cm djup från ursprung.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns bastu, övernattningsrum, och föreningslokal som bokas mot en mindre kostnad. Föreningen har även en tvätt & smörjhall för bil att hyra. Extra förråd finns att hyra om det förråd som ingår till lägenheten inte räcker till.
Vid Herrgårdsvägen 14 finns en bouleplan och utanför Herrgårdsvägen 34 finns en grillplats belägen som är fria att använda för föreningens medlemmar. Brf Vilunda är även en HSB-förening och får därmed ta del av många av HSB:s rabatter.

Byggnader

Byggår

1960

Ekonomi

Månadsavgift

2 803 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

inkl. uppvärmning, vatten, kabel-TV, bredband & förråd.

Andelstal

0,16

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Summa driftkostnad

250 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har totalt 160 parkeringsplatser och 116 garage (varm och kallgarage). Ingen plats är dedikerad till en lägenhet utan boende måsta alltid ställa sig i kö för att få en plats när det blir ledigt. När boende ställer sig i kö för parkering tas en köavgift på för närvarande 500 kr ut. Uppskattad kötid är för närvarande några månader men varierar bland annat beroende på hur många överlåtelser som sker. Vi rekommenderar nyinflyttade som önskar bilplats att så snart som möjligt efter inflyttning kontakta föreningens förvaltare Renew Service, tel. 08-34 38 00, för att ställa sig i kö.

Uteplats utan elstolpe: 200 kr /månad
Uteplats med elstolpe: 240 kr /månad
Kallgarage: 350 kr /månad
Varmgarage: 400 kr /månad

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

117 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

94 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Eminenta

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl