Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 750 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Nicoloviusgatan 6A, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
62 kvm
Avgift
3 551 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Rymlig och charmig tvåa med balkong på Ribersborg!

Nicoloviusgatan 6A är en charmig och mysig tvåa med en yta på 62 kvadratmeter belägen på tredje våningen. Denna lägenhet har en balkong som vetter mot en grönskande och fridfull innergård, perfekt för att njuta av utomhuslivet och grönskande vyer.

Inuti bostaden imponerar ett fräscht badrum som ger en modern och fräsch känsla. Sovrummet är rymligt och erbjuder gott om förvaringsmöjligheter, vilket är en praktisk funktion för att hålla ditt hem organiserat. Det platsbyggda funkisköket i original ger karaktär åt bostaden och är en inspirerande plats för matlagning. Det stora vardagsrummet är prytt med vacker fiskbensparkett som ger en tidlös elegans åt rummet. Bostaden är idealiskt belägen på Ribersborg, bara en kort promenad från havet, vilket ger möjlighet till avkoppling och friluftsliv.

Föreningen har en stabil ekonomi och erbjuder förmåner som en övernattningslägenhet för gäster samt gott om garageplatser, vilket gör boendet både bekvämt och praktiskt. Nicoloviusgatan 6A är en unik möjlighet att uppleva en harmonisk livsstil i en eftertraktad del av staden.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning: Entré: På populära Ribersborg finner vi denna smakfulla lägenheten med härligt välkomnande entré. Här bjuds det på gott om avhängningsmöjligheter och garderober för gott om förvaring.

Vardagsrum: Stilrent vardagsrum med stora fönsterparti och utgång till balkongen i öst. Yta för både stor soffa och matplats. Vita väggar och fiskbensparkett.

Sovrum: Rymligt sovrum med vita väggar och parkett. Här finns plats för en större säng och garderober.

Badrum: Fräscht badrum med helkaklade väggar och mörkt klinker. Här finner vi även duschhörna, vask med kommod och wc.

Kök: Original kök med vita luckor och rostfri bänkskiva. Här finns spis med ugn, rostfri kyl/fry och fläkt. Köket har dessutom plats för ett matbord för 4-6 personer.

Dokument (pdf)

Planlösningar Brf Ribersborg 1 Energideklaration Ribersborg 1 Stadgar Brf Ribersborg 1, 769609-8792 - Årsredovisning 2022

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 750 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Max antal sovrum

1

Boarea

62 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Nicoloviusgatan 6A

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

348-124

Våningsplan

3 av 8

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Ribersborg 1

Organisationsnummer

769609-8792

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Ribersborg 1 registrerades 2003 och fastigheterna övertogs 2008. Föreningen förvaltar fastigheten Ljungbyhus 12 vilket 1957/1958 bebyggdes med flerbostadshus innehållande sammanlagt 136 lägenheter, 118 bostadsrätter och 9 hyresrätter, samt 3 lokaler med adress Nicoloviusgatan 6A och 6B samt Sergels 12A och 12B.

EKONOMI
Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
- Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 313 kr år 2023).
- Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023).

Föreningen har inte tagit något särskilt beslut om avgiftshöjningar. Styrelsen meddelar nya avgifter om behov finns. (kontrollerad 2023-03-07)

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
- Gjorda renoveringar
2022 - Obligatorisk ventilationskontroll samt rensning av tilluftskanaler. Renovering av inre yttskikt i mittengaraget, i samband med detta är ventilationen i garaget utbytt och energieffektiv belysning har installerats. Underhåll av hissar har skett genom ommålning av samtliga hissdörrar i bägge husen.
2021 - Byte av lampor till energisnål ledbelysning på gård, fasader och vind samt i källare och garage. Renovering av källargångar. Installering av 20 laddstolpar. Termostatbyte och värmeinreglering. Installation av digitala råttfällor i avloppen. Relining av samtliga avlopp, klart under våren 2021.
2020 - Nya frånluftsfläktar installerade i båda husen.
2019- Stor renovering av hissarna. Nytt system med taggar till portar och garage.
2018- Tappvatten.
2018 - Fönsterrenoveringen avslutades i mars 2018. Under arbetet monterades energiisolerglas på insidan av fönstret, tätningslister och dammlister byttes mot nya. Dessutom monterades nya koppelbeslag samt säkerhetsskruv på ytterbågen.
2017 - 3 st nya garageportar, taggar till garagen.
2016 - Färdigställande av gårdsmiljö mellan husen, nytt tätskikt på underjordsgaragen mellan husen.
2015 - Installation av gemensam el med individuell mätning, nya ventilationsdon i alla lägenheter.
2014 - Installation av bredbandsnät i samtliga lägenheter.
2013 - Anläggning av trädgård och färdigställande av uteplatser och västra garaget. Ny anslutning mellan garage och källare på Sergels väg 12.
2012 - Färdigställande av uteplatser och västra garaget.
2011 - Omläggning av tak, inklusive säkerhetsutrustning. Renovering av balkonger, fronter och räcken. Omfogning och tvättning av fasader.
2010 - Byte av portar i två av garagen. Byte av torktumlare. Byte av samtliga. Besiktning tak, fasader, balkonger, garage inför planerat renovering. Färdigställande av gästlägenheten. Iordningställande av barnvagnsrum i uppgångarna på Segels väg 12. Iordningställande av ramp i garaget på Nicoloviusgatan 6.
2009 - Färdigställande av styrelserum och vidare arbeten på övernattningslägenhet. Byte av 2 torktumlare och 2 Hydrotork. Rensning av avloppsstammar, inkl. dagvatten. Garage Nicoloviusgatan 6, östra ? igenkalkade rör har bytts ut. Besiktning tak. Nya gårdsarmaturer. Målning hissdörrar.

- Planerade renoveringar


GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns fyra tvättstugor som kan bokas kostnadsfritt alla dagar. Det finns även cykelrum och barnvagnsrum i båda fastigheterna. Vind- och källarförråd tillhör varje lägenhet.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Com Hem är leverantör av kabel-TV, 49 kr/mån för ett digitalt basutbud. Bredbandsleverantör är Bahnhof och i basutbudet ingår 1000/1000 Mbit/s symmetrisk överföringshastighet till varje hushåll. Bredbandet kostar 100kr/mån.

GARAGE OCH PARKERING
131 garageplatser som för närvarande kostar 625 kr/månad. För ca 275 kr/mån kan man hyra MC-plats och det går även att hyra gästparkeringar. Kösystem tillämpas. Boendeparkering råder i området.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.

KONTAKT
E-post: styrelsen@ribersborg1.se
Hemsida: https://www.ribersborg1.se/

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2003

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

3

Antal hyresrätter

18

Antal lägenheter

136

Byggnader

Byggår

1957/1958

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 551 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår: Värme, vatten och bostadsrättstilläggsförsäkring.
Obligatoriskt tillägg tillkommer för Kabel-TV 49 kr/mån, bredband 100 kr/mån och 50 kr/mån för admin avgift el.
Summa: 3 750 kr/mån
Föreningen har gemensamt elavtal. lägenhetens elförbrukning betalas via månadsavin som innehåller en specifikation om hur många kWh el som lägenheten har förbrukat samt en administrativ avgift på 50 kr/mån.

Andel av månadsavgift

0,61079%

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

597 085 SEK

Överlåtelseavgift

1 313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

105 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

126 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl