Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Mårbackagatan 11, Hisings Backa, Hisings Backa
Typ
Bostadsrätt
KVM
86.8 kvm
Avgift
6 173 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkomna till en välplanerad hörnfyra med rymlig balkong!

Nu har vi nöjet att erbjuda denna renoverade gavellägenhet där man njuter av en 4:a med balkong i soligt läge i populära Brf Backadalen. Här ingår parkeringsplats och bredband i avgiften! Bostaden bjuder på en praktisk planlösning. Bostaden har tre väl tilltagliga sovrum med varierande inredningsmöjligheter som gör det lätt att skapa en hemtrevlig miljö efter behov och smak. Luftigt och ljust vardagsrum, modernt kök med alla bekvämligheter samt ett helkaklat badrum med golvväme och och en gästtoalett med tvättmaskin och torktumlare.

Lugnt och familjevänligt område med gröna och trivsamma gårdar mellan husen och lekplatser för barnen. Ett trivsamt boende i en stor och väldigt omtyckt förening mitt i Hisings Backa. Här bor man på nära avstånd till kommunikationer, dagis, skolor och service. I närområdet finner du stort service- shoppingutbud på Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebol Center. Goda kommunikationer tar dig snabbt till centrala Göteborg.

Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

HALL - Välkomnande hall med stora ytor. Ljusa väggar kombinerat med både praktiskt och snyggt klinkergolv. I samband med renovering sattes även takspottar in som fortsätter in i köket och vardagsrummet.

KÖK - direkt till vänster om hallen finns det renoverade köket. Här har man kombinerat fina köksluckor och kakel i svart som byter av mot de vita köksluckorna. Maskinpark i rostfritt såsom kyl/frys , induktionshäll, ugn och micro i behaglig arbetshöjd, diskmaskin samt fläkt.

Från köket når du ut till den inglasade balkongen som ligger i härligt läge. Här finns plats för utemöbler samt blomsterarrangemang: skapa en mysig plats för avnjuta en kopp kaffe eller ett glas vin i kvällssolen.

VARDAGSRUM - Här har vi bostadens hjärta, ett rum som har ett trevligt ljusinsläpp genom fönsterparti mot balkongen. Rummet är rymligt och det finns gott om plats för både soffgrupp och matplats. Den neutrala basen av ljusa väggar och laminatgolv i klinker imitation skapar utrymme för kreativ inredning med färgglada textilier och tavlor om så önskas.

SOVRUM - Bostadens ena sovrum nås från vardagsrummet och är lugnt beläget mot innergården. Det finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. Här finns även inbyggda garderober. Väggarna är ljusa och på golvet finns det ett fint parkettgolv.

Bostadens Master bedroom finns i anslutning till hallen. Även detta rum är lugnt beläget mot innergården. Rummet är väl tilltaget med plats för en dubbelsäng och tillhörande möbler. Vitmålade väggar och parkettgolv. Garderobsvägg bestående av 4 garderober sträcker sig längst kortsidan.

Återigenom hallen nås bostadens tredje sovrum. Detta rum passar även utmärkt som kontor eller gästrum.
Ljusa väggar och parkettgolv i ek.

BADRUM - I anslutning till hallen finns det helkaklade badrummet som totalrenoverades (2007) i föreningens regi i samband med stambyte. Det är stilrent renoverat med tidlösa färg- och materialval. Helkaklat med vita väggar och ljusgrå klinkergolv med underliggande golvvärme. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, elektrisk handdukstork samt badkar.


ÖVRIGT - till lägenheten hör förråd och parkeringsplats. Bredband ingår.

Balkong i västerläge

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Backadalen 2018 Årsredovisning Backadalen 2018 (1) Årsredovisning Backadalen 2016_2017 Årsredovisning Backadalen 2019

Länkar

Föreningens hemsida

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea

86.8 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Mårbackagatan 11

Ort

Hisings Backa

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

655

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Backadalen

Organisationsnummer

757200-9442

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen omfattar 971 lägenheter i 41 huskroppar samt 4 lokaler. 969 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter med hyresrätt. Fastigheterna innehas med tomträtt och bebyggdes 1969-72.


Gemensamma utrymmen.

Bokning av gemensamma ytor sker i första hand via informationstavlan i trappuppgången från och med 2023-01-01. Om ni behöver hjälp så är ni välkomna till vårt kontor på Gösta Berlings gata 32 på vardagar mellan kl 0900-1200.

Föreningen har en samlingssal och 2 st gästlägenheter som går att hyra. Det finns även en bastu och snickeriverkstad.

Det finns även tillgång till tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum. Tvättstugorna är utrustad med 2 st tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Det finns även mopedrum i vissa hus samt så kan man hyra våra föredetta soprum som förråd, kontakta HSB vid intresse.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-TV levereras via Tele2, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband levereras via Tele2, gruppanslutning tecknad via föreningen, 250/50 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme, Mekanisk frånluft

Utförda renoveringar

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2007/2008- stambyte.
2013 - renoverades balkongerna, väggarna samt fönsterna i anslutning till balkongerna.
2014 -OVK
2017/2018- Bastun är renoverad och klar, det är en slutbesiktning som ska göras så till den 1 april är den igång igen.
2018- Portlås/porttelefonen är installerat, 3 taggar till entréerna är gjorda.
2018-2019-Ny lekplatsutrustning på en gård (Sandön), bergvärmeprojektet avslutat
2019-Bergvärmeprojekt
2020-byte av ytterdörrar (de som bor i loftgångshus kommer ej att bytas då de byttes för några år sedan)
2020 förnyades de fyra stora lekplatserna i området
Planerade renoveringar och underhållsarbeten:
Föreningen planerar att upprusta fogar på fasaderna samt omläggning av tak inom något år. Det håller på att göras besiktningar av både fogar och tak för att i början av nästa år göra upp en plan exakt när och hur detta ska ske.
Byte av skarvar i husfasader och takpapp ca 2021-2022.

Övriga utrymmen i föreningen

Gårdsplats:
Lekplatserna i området har totalrenoverats mellan 2018-2022. De 4 stora lekplatserna har renoverats, resterande gjordes under 2022. Ett utegym byggdes 2020 vid Gösta Berlings Gata.
Föreningen har grillplatser på de flesta gårdarna och en park vid Gösta Berlings Gata där det t.ex. finns boulebana.

Gemensamma utrymmen.
Bokning av gemensamma ytor sker i första hand via informationstavlan i trappuppgången från och med 2023-01-01. Om ni behöver hjälp så är ni välkomna till vårt kontor på Gösta Berlings gata 32 på vardagar mellan kl 09.00-12.00.
Föreningen har en samlingssal och 2 st gästlägenheter som går att hyra. Det finns även en bastu och snickeriverkstad.
Det finns även tillgång till tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum. Tvättstugorna är utrustad med 2 st tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Det finns även mopedrum i vissa hus samt så kan man hyra våra föredetta soprum som förråd, kontakta HSB vid intresse.

Antal lägenheter

971

Byggnader

Byggår

1972

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

6 173 SEK/månad. I avgiften ingår I månadsavgiften ingår V/VA, kabel-tv (grundutbud), internet, IP-telefoni och p-plats och ett källarförråd. Förbrukning av hushållsel tillkommer varje månad på avgiftsavin; avräkning görs varje kvartal vilket kommer på nästföljande kvartals avier uppdelat per månad.

Avgiftsförändringar

Styrelsen har fattat beslut om avgiftshöjning på 2% med start 2023-07-01. Elkostnaden höjdes till 2,75kr/kWh med start 2022-11-01.

Andelstal

0,1197

Andelstal insats

0,1197

Andel av månadsavgift

0,1197

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

231 491 SEK

Inre reparationsfond

5 699 SEK

Överlåtelseavgift

1312.5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftskostnad

Försäkringsinformation

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Moderna Försäkringar. I försäkringen ingår styrelseansvarsförsäkring.
Hemförsäkring tecknas och bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna, kollektivt bostadsrättstillägg ingår i
föreningens fastighetsförsäkring.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. Parkeringsplats ingår i månadsavgiften. Köpare tilldelas i många fall en ny p-plats enligt köreglerna.

HSB sköter administrationen av parkeringar. De som har parkeringsplats ute har möjlighet att hyra ett termogarage i mån av plats, man får då lämna sin ute-parkering. Parkering till motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö. Extra p-plats och garage går att hyra men det är för närvarande kö.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

120 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

133 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Övrigt

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera den fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare och SkandiaMäklarna ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy