Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Fiolgatan 2, Ruddalen, Västra Frölunda
Typ
Bostadsrätt
KVM
55.5 kvm
Avgift
4 560 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen till en 2a med inglasad balkong på våning 11 av 12!

Välkommen till en 2a med inglasad balkong i bästa läget!

I mysiga Ruddalen finner vi denna både inbjudande och välplanerade tvåa. Stora fönster som fyller lägenheten med ljus. Den inglasade balkongen förlänger bostaden och blir som ett extra rum med plats för att socialisera i goda vänners lag. Lägenheten är mycket smakfull. Läget är perfekt, och här erbjuds ett lugnt, avskilt boende med närhet till Ruddalens natur. Med spårvagn tar man sig snabbt till såväl havet som innerstan och Frölunda torg.

Bostadsområdet Ruddalen ligger i direkt anslutning till friluftsområdet. Här finns idrottsanläggning med fotbollsplan, bandy- och skridskomöjligheter samt naturstigar som passar perfekt för löpning och skogspromenad. I natursköna Ruddalen finns verkligen alla möjligheter att hålla igång, med skogens sus utanför dörren finns också tid till avkoppling. Det tar inte mer än tio minuter till Linnéstadens många restauranger och kaféer. På ännu närmare håll ligger Frölunda Torg som har allt för en lyckad shoppingrunda, med butiker såväl som kaféer och lunchställen. Här bor du också nära till havet. På tjugo minuter når du populära badplatser som Ganlet och Fiskebäcksbadet. En lyx få förunnat i en stad i Göteborgs storlek. Vid Önnereds brygga hittar du också restaurangen Jungman Jansson som lockar med lunch och söndagsmiddag, ofta med marina förtecken. Om du verkligen vill komma ut på havet kan du maxa dagen med en kurs eller guidad tur med kajak som utgår från Önnereds brygga.

Spårvagnslinjerna 1, 7 och 8 går in till centrum. Från Frölunda Torg finns även bussförbindelser och därifrån tar man sig enkelt in till centrala Göteborg.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

55.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Fiolgatan 2

Ort

Västra Frölunda

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

209

Våningsplan

11 av 12

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s Brf Triangeln

Organisationsnummer

757200-9079

Allmän information

Brf Triangeln består av Fiolgatan 2 och Gitarrgatan 1-3. 3 st tolvvåningshus byggda under 1961-63. Föreningen består av 214 lägenheter fördelat på 33 st enrums-, 70 st tvårums-, 105 st trerums- och 6 femrums lägenheter. Det finns lokaler för fritidsverksamhet samt 3 lokaler för uthyrning.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen har avtal med Tele2, tidigare Comhem. Från och med 1:a April 2022 träder nytt avtal i kraft. Månadskostnaden per hushåll blir 38kr som gäller alla hushåll och läggs på hyresavin.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

2002 relinades köksstammarna
2005 Nya tvättmaskiner, ny elinstallation och rörelsevakt i tvättstugor, stambyte/badrumsrenovering.
2007-2010 Fönsterbyte.
2009 Nya ventilationsfläktar(vind), porttelefoner med bild, fasad- och fönsterrenovering.
2015 Balkongdörrar och fönster har bytts ut.
2020 Målning och byte av ledbelysning av soprum, energideklaration, nya papperskorgar på fasaden, nya brandvarnare till alla våningsplan, nytt kakel på väggarna på vån 8 på Gitarrgatan 1 ocb 3, årlig översikt av tvättstugorna.
2020/2021 Ett större balkong och takprojekt där delar av gammalt tak har bytts ut, demontering av gamla balkonger och montering av nya balkonger med integrerade inglasningar och isolerade tak samt byte av stuprör.

Kommande renoveringar

2022 Målning av parkeringslinjer. Översyn av låssystem. Ny pergola. Översyn av föreningens el.

De kommande 5 år avser föreningen att göra:
Översyn av belysning i allmänna utrymmen
Målning och renovering av trapphus
Eluppgradering.

Föreningen planerar att utföra OVK-besiktning samt se över föreningens el. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget.

Just nu pågår bygget av Nya Altplatsen som skall vara färdig årsskiftet 2023/2024 enligt den senaste infon. Sedan pågår även rivning och byggnation av ny förskola som planeras stå klar 2024.

Övriga utrymmen i föreningen

Utöver lokalen finns även en fullt utrustad övernattningslägenhet som renoverades 2021 och som går att hyra mot en mindre kostnad. Cykel- och barnvagnsrum finns också.

Föreningen har en tvättstuga som är belägen på entréplan. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och tre torkrum.

Antal lägenheter

214

Byggnader

Byggår

1962

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 560 SEK/månad. I avgiften ingår Inkl balkongprojekt 400 kr/månad.

Beskrivning månadsavgift

Värme, vatten och bredband.

Avgiftsförändringar

En förändring av årsavgiften med +5% per 2022-07-01 är registrerad.

Inga planerade avgiftshöjningar i närtid. Vanligtvis höjs alltid avgiften något i juni månad varje år men det är inte bestämt ännu för 2024.

Andel av månadsavgift

0.4192 %

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

298 282 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Uppgiften är hämtad från Bopedia.

Inre reparationsfond

554 SEK

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Medlemmar i HSB Brf Triangeln kan hyra parkeringsplats av HSB Brf Triangeln och av Musikvägens parkeringsförening. Köpare till bostadsrätt i HSB Brf Triangeln kan ställa sig i kö först när medlemskapet är godkänt av föreningen.
HSB Brf Triangeln har 52 egna parkeringsplatser precis utanför Gitarrgatan. Endast vanliga p-platser (250 kr/mån), lite mer än 5 års kö.
Musikvägens p-förening har 420 parkeringsplatser vid Fiolgatan/Musikvägen. Finns vanliga p-platser (150 kr/mån), p-platser med motorvärmare (250 kr/mån), laddplatser (450 kr/mån + debitering av elförbrukning). Ca 2-5 månaders kö till en första plats. Vill man ha en andra plats är väntetiden mer än 1 år.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

116 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

98 kWh/m²

Energiklass

D

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy