Länk kopierad!

Visningar

lör 9 dec 13:00 - 13:30
Vänligen boka in dig på visning via hemsidan!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 195 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Generalsgatan 4, Centralt, Strömmen, Norrköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
40 kvm
Avgift
2 474 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

"Fullträff mitt i stan!"

Varmt välkommen till Generalsgatan 4 och denna trivsamma enrummare. Lägenheten är ljus, väldisponerad och erbjuder fantastiska attribut såsom generösa förvaringmöjligheter, fönsterbänkar i massiv trä och kolmårdsmarmor med fokus på sociala- och praktiska utrymmen. Här erbjuds ett arbetsvänligt kök med inbyggd bänkyta vilket möjliggör middagar för flera gäster utan att det känns trångt, ett luftigt vardagsrum med privat sovdel, två klädkammare, en inbjudande hall samt ett duschrum.

Här bor du i en välskött HSB-förening med låg belåning. Här kan du förvänta dig en bekväm och bekymmersfri boendemiljö. I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV, bredband och den fasta elnätsavgiften. Lägenheten erbjuder också extra förvaringsutrymmen med ett vindsförråd och ett källarförråd. Det ger dig gott om plats att organisera dina tillhörigheter och hålla din bostad i ordning.

I föreningen finns också gemensamma faciliteter som kommer att förbättra din livsstil. Här finns bl.a bastu, tvättstuga, samlingslokal där du kan träffa grannar och ordna evenemang och när besökare kommer finns ett övernattningsrum tillgängligt.

En annan fördel med denna förening är den välskötta innergården. Här kan du njuta av utomhusaktiviteter och grillmöjligheter under sommarhalvåret. Det är en perfekt plats att umgås med grannar och njuta av det trevliga vädret.

Det bästa av allt är läget. Du kan flytta in och omedelbart trivas, samtidigt som du har tillgång till allt som centrala Norrköping har att erbjuda. Restauranger, Universitet, bekväma kommunikationer och resecentrum ligger alla inom gångavstånd. Du behöver inte anstränga dig för att ta dig till de bekvämligheter och nöjen som staden har att erbjuda.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse redan nu!

Rumsbeskrivning

HALL - Inbjudande hall med plats för avhängning, i anslutning till klädkammare. Med trägolvoch tapetserade väggar.

KÖK - Arbetsvänligt Ikea-kök utrustat med kakel ovan bänkskivan i trä, över- och underskåp, kyl/frys, spis, ugn samt fläkt. Bra planerat kök med plats för matbord & stolar. Här erbjuds dessutom en inbyggd bänkyta vilket möjliggör middagar för flera gäster utan att det känns trångt. Med trägolv och tapetserade väggar. Djupa fönsterbänkar i massiv trä.

VARDAGSRUM - Ljust och rymligt vardagsrum med trägolv och tapetserade väggar. Här finns en praktisk och avskiljd sovdel med mycket förvaring, utöver detta finns även en klädkammare.

DUSCHRUM - Med plastmatta och kaklade väggar, utrustat med duschväggar, wc, tvättställ samt spegel med belysning.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration HSB Brf Strömsgården Årsredovisning 2021-2022 Stadgar HSB Strömsgården Energideklaration Besiktning Duschrum

Allmän information

Pris

1 195 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

1

Boarea

40 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Generalsgatan 4

Ort

Norrköping

Kommun

Norrköping

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Ett vindsförråd och ett källarförråd tillhör lägenheten.

Lägenhetsnummer BRF

64

Våningsplan

1 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Strömsgården

Organisationsnummer

725000-1224

Allmän information

Föreningens egendom omfattar fastigheten kv Elden 5, byggt 1943.
HSB Brf Strömsgården är en stabil förening med låg belåning. Föreningen äger 3 fastigheter i kvarteret Elden bestående av 91 lägenheter med adresserna Fleminggatan 18-22, Generalsgatan 2-4 och Nya Rådstugugatan 13-15. Fastigheterna uppfördes 1943.

Läs mer om föreningen på deras hemsida www.stromsgarden.se

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV (grundutbud) samt bredband 100/100 via Telia ingår i avgiften.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

1987/88 - Utfördes renovering av fasader, nya fönster och balkonger, nytt kabelage för TV samt nya elledningar.
1993/94 - Byte av stamledningar och renovering av badrum utfördes.
2001 - Fastighetsnät för bredbandstjänster installerades.
2006 - Renovering av tvättstugor och målning av ett trapphus genomfördes.
2007 - Målning av ett trapphus samt målning av takfot utfördes.
2008 - Målning av ett trapphus, OVK-besiktning samt installation av ny tvättmaskin utfördes.
2009 - Målning av ett trapphus och rensning av samtliga köksstammar utfördes.
2010 - En ny tvättmaskin installerades.
2012 - Miljöhus uppfördes.
2013 - Byte av tvättmaskin i tvättstuga 1.
2014 - Reparation av taket på Generalsgatan, installation av sparventiler.
2016 - Nya säkerhetsdörrar.
2019 - Övergång till gemensam el samt TV och bredband inkluderat i månadsavgiften. Renovering av entrédörrar på Fleminggatan 18-20.
2020 - Takbyte och relining utfört.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en samlingslokal på Generalsgatan som kan hyras av medlemmarna. I lokalen finns plats för ca 100 personer. Kontakta vicevärden för mer information. Boende i HSB Strömsgården kan boka denna för 500 kr/dygn.

Föreningen har också ett gästrum som kan hyras av alla medlemmar som har gäster som vill sova över. Kontakta vicevärden för mer information. Boende i HSB Strömsgården kan boka denna för 300 kr/dygn.

Föreningen har bastu som kan bokas av medlemmar, Bokningslistan sitter utanför och man kan boka 2 timmar åt gången. Städning måste ske efteråt.

Tvättstugorna är renoverade 2005 med kaklade väggar och ny klinkers på golven. Mangelrummet är totalrenoverat 2016 med elektrisk mangel, torkskåp, strykbräda och strykjärn.

Trevlig innergård med gräsytor, bänkar, bord och grillplats.

Antal lokaler

4

Antal lägenheter

91

Byggnader

Byggår

1943

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 474 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband samt fast abonnemangskostnad för el (den egna förbrukningen tillkommer).

Avgiftsförändringar

Enligt samtal med styrelsen (2023-07-06) så planeras en avgiftshöjning med 5% f.r.o.m 2023-09-01. (Detta är inkluderat i avgiften.)

Andelstal

0,89810%

Andelstal insats

0,89810%

Andel av månadsavgift

0,89810%

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

87 078 SEK

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

110 SEK/månad

Bostadsrättstillägg

5 SEK/månad

Summa driftkostnad

365 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Boendeparkering på gatorna via kommunen (250kr/30dagar).

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

135 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

102 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Övrigt

Säljarens utförda förbättringar:
- Slipat och lackat köksbänken.

Säljaren upplyser om följande:
- Det finns sprickor i plastmattan i duschutrymmet, dessa sprickor är igenfogade. En besiktning har nyligen utförts (2023-07-04) i duschrummet, där inga förhöjda fuktvärden kunde uppmätas.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl