Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 595 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Sveagatan 12, Herrhagen, Karlstad
Typ
Bostadsrätt
KVM
65 kvm
Avgift
3 936 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

CHARMIG TVÅA MED HÖGT I TAK OCH GENERÖSA SÄLLSKAPSYTOR!

Lägenheterna i huset från tidigt 1900-tal genomsyras av en pampig takhöjd och rikligt ljusinsläpp från höga fönster. Bostaden är välplanerad och erbjuder stora sociala ytor. Vardagsrum och kök i öppen planlösning. Köket är utrustat med spis, spisfläkt, diskmaskin, kyl och frys. Ett vältilltaget sovrum med plats för både dubbelsäng och en kontorsdel om så önskas. Helkaklat duschrum med tvättmaskin.

I Brf Trikåfabriken bor ni i en välskött bostadsrättsförening i en anrik fastighet. Fastigheten totalrenoverades till bostadshus 2010 och erbjuder hiss från markplan. Denna välplanerade tvårummare har ett centralt läge med promenadavstånd till Karlstad Centrum samt bussar som tar dig runt om i hela staden. Ett stenkast bort finns pizzerior, mataffär, gym och fint promenadstråk runt Lambergsstjärn.
Området Herrhagen är förövrigt ett lugnt område med närhet till vatten och grönområden, bland annat Gubbholmen med löpspår och utomhusgym.

Välkommen hem!

Allmän information

Pris

1 595 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

65 kvm

Boareabeskrivning

Areauppgiften kan ibland vara inkorrekt på grund av olika orsaker, såsom gamla mätnormer. Om den exakta arean är viktig för köparen bör de låta mäta upp bostaden innan köpet genomförs.

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Sveagatan 12

Ort

Karlstad

Kommun

Karlstad

Lägenhetsnummer BRF

12-1103

Våningsplan

2 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Trikåfabriken

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Trikåfabriken är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2012. Byggnaden är uppförd i fem våningsplan med lägenhetsförråd, cykelförråd och tvättstuga i källaren samt lokaler i markplan. Tomten innehas med äganderätt, byggnadsytan uppgår totalt till 2569 m².

FÖRSÄKRING
Fullvärdesförsäkrad hos LF Värmland, i avtalet ingår styrelseförsäkring samt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

ÖVERLÅTELSEKOSTNADER
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 312,5 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köpare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023. Överlåtelseavgiften betalas av köpare och pantsättningsavgiften betalas av köparen.

INFORMATIONSINHÄMTNING
Informationen om föreningen har samlats in från styrelsen, förvaltaren, föreningens årsredovisning och stadgar. Som köpare rekommenderas det att verifiera viktig information och fakta. Mäklaren eller SkandiaMäklarna tar inte ansvar för riktigheten av uppgifterna. Senaste verifiering utfördes: 2023-02-06

Brf bildades

2012

Juridisk person kan accepteras

Nej

TV/internet

TV via Telia, grundutbud med 17 kanaler samt Video on demand.
Bredband via Telia fiber.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme samt värmepump-frånluft (el)
Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning

Byggnadskommentar

Flerbostadshus

Utförda renoveringar

2022 Renovering tak och takfönster
2021 Målning och asfaltering av soprum
2021 Renovering av trapphus
2020 Värmeslingor i stuprör och byte av trasiga stuprör
2019 Installation av LED-Belysning på våningsplan
2018 OVK Besiktning
2018 Renovering av innertak Yoga lokalen
2018 Fönsterbesiktning och fönsterbyte
2017 Belysning
2016 Ombyggnad lokal till lägenhet
2016 Altan innergård
2016 Entré Sveagatan 12 (målning och nytt golv)
2016 Entré Sveagatan 14 (målning, belysning och tavlor)
2015 Porttelefonsystem

Övriga utrymmen i föreningen

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gallerförsett förråd i källarplan. Gemensamt cykelrum samt en fräsch tvättstuga i källaren som är utrustad med två tvättmaskiner, en tumlare, en mangel samt ett torkskåp.

GÅRDSPLATS
Gemensam innergård med utemöbler och grill.

Antal lägenheter

39

Byggnader

Byggår

1929

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 936 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, vatten

Beskrivning månadsavgift

Egen el regleras beroende på hur mycket el man använt.

Andelstal

2,69411 %

Andel av månadsavgift

2,69411%

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

721 652 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning för bostadsrätten visar hur stor del av lånen i bostadsrättsföreningen som indirekt påverkar bostadsrätten. Detta beräknas baserat på information som har samlats in från bostadsrättsföreningen, såväl från årsredovisningen som från lägenhetsregistret för bostadsrättsföreningen.
Uträkningen är baserad på årsredovisning från: 2021

Kommentar

Säljarens uppgifter.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Försäkringskostnad

155 SEK/månad

Nätavgift och gemensamhets el

200 SEK/månad

Bredband och TV bas

200 SEK/månad

Summa driftkostnad

555 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I föreningen finns 11 parkeringsplatser och 10 garageplatser.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

141 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

141 kWh/m²

Beskrivning

Service och kommunikationer

Med närhet till busshållsplatser medför att man enkelt kan ta sig till andra områden. Promenadväg är cirka 5-10 minuter till stadskärnan.

Områdesbeskrivning

Herrhagen är en stadsdel som är belägen strax öster om stadens centrum och som omges av vatten från tre håll. Stadsdelens gator har ett stramt rutnätsmönster och det finns flertalet äldre bebyggelser. Herrhagsskolan med sin högresta fasad tillhör en av de större byggnaderna, vattentornet och Gjuteriet är andra monumentala landmärken på Herrhagen.

I Herrhagen finns det två större grönområden, Vasalunden samt Herrhagsparken.

I det gamla gjuteriet finns idag en stor del av Karlstads kulturföreningar. I den södra delen av gjuteriet finns nattklubben Nöjesfabriken. Vid samma område finns idrottsanläggningen Gjutaren.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl