Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Kullagatan 4A, Centralt, Linköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
50 kvm
Avgift
4 238 SEK / mån
Rum
2 rum

Centralt belägen vindstvåa med moderna materialval

Det är få förunnat att komma över en bostad som denna. På attraktiv, central adress med ett mysigt vindsläge finner ni den här topprenoverade tvåan där inget lämnats åt slumpen. Bostaden är disponerad på 50 kvadratmeter och har fönster åt två väderstreck. Här erbjuds en tilltalande boendeatmosfär med kök och vardagsrum i öppen planlösning, ett rymligt sovrum, ett fräscht, helkaklat fräscht duschrum och en separat klädkammare med bra förvaringskapacitet. Från klädkammaren når man även extra förvaring i form av ett separat vindsförråd. Genomgående ekparkettgolv och vitmålade väggytor. Fönstren och elementen har tidigare bytts vilket skapar en påtaglig nykänsla. Lägenheten är begränsad från insyn och ligger med ett lugnt, skyddat läge på en liten återvändsgata mitt i innerstaden.

Detta hem erbjuder ett utmärkt cityläge med närhet till vårt gedigna utbud vad gäller restauranger, caféer och shopping. Bostaden ligger endast ett stenkast från vårt vackra promenadstråk runt Stångån och endast några minuter från lägenheten ligger mysiga Åbacka café, Stångs Magasin, SAAB Arena och Resecentrum. Universitetssjukhuset ligger bara några minuter promenad bort. Här bor ni bekvämt, nära till allt man önska sig.

Föreningen har gemensamma garage- samt parkeringsplatser. Det finns gemensam tvättstuga i källaren samt lägenhetsförråd och cykelförråd.

Detta boende måste upplevas på plats. Tillträde kan ske i sommar. Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Inbjudande hall med klinkergolv innanför entrén som sedan övergår till ekparkettgolv. Här finns hatthylla samt utrymme för övrigt möblemang.

Köket är renoverat i smakfullt utförande med vit skåpsinredning, grå laminatbänkskiva och vitt kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen utgörs av kyl, frys, ugn, inbyggd mikro, induktionshäll, spisfläkt och diskmaskin. Generösa arbetsytor och gott om förvaringsmöjligheter.

Vardagsrummet ligger med öppen planlösning mot köket. Goda sällskapsytor, vitmålade väggytor och ekparkettgolv.

Sovrummet är väl tilltaget och inrymmer en dubbelsäng med god marginal. Vitmålade väggytor och ekparkettgolv.

Separat klädkammare med god förvaringskapacitet, ingång från entréhallen.

Helkaklat duschrum. Här finns toalett, dusch med vikbara glasdörrar, handfat i kommod, spegelskåp och handdukstork. Elburen golvvärme samt tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration A?rsredovisning 2021 Stadgar Brf Dalkullan

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

50 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kullagatan 4A

Ort

Linköping

Kommun

Linköping

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Källarförråd tillhörande lägenheten samt en stor klädkammare inne i lägenheten.

Lägenhetsnummer BRF

1301

Våningsplan

4 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Dalkullan

Organisationsnummer

769633-8644

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Dalkullan i Linköping är en förening bestående av 54 stycken lägenheter fördelade på 2 huskroppar, 5 stycken affärslokaler. Bostadsrättsföreningen Dalkullan i Linköping avser fastigheten Dalkullan 22 med adress Kullagatan 6 och Hamngatan 20 och 20 B. På Dalkullan 23 är två byggnader uppförda med adress Kullagatan 4A och 4B.

Med det centrala läget har du verkligen närhet till allt som Linköping har att erbjuda såsom city med all dess utbud av service och kultur, Trädgårdsföreningen, Resecentrum, Stångåns promenadstråk, Universitetssjukhuset, Hälsouniversitetet, Linköpings flygplats, skolor, simhall och andra idrottsanläggningar.

Brf bildades

2018

Juridisk person kan accepteras

Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Fastigheten har bredband och digital-TV via Telia.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Byggnadskommentar

3-glasfönster

I föreningen finns det en tvättstuga i respektive byggnad. Tvättstugorna har utrustning från 2005 - 2011 med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel. Till varje lägenhet hör ett förråd.

Utförda renoveringar

2017: Avloppsstammar relinades, samtidigt som fastigheterna fick nya tak och fasaderna målades om.
2018: Lägenheterna i 4a och 4b fick nya brandsäkerhetsdörrar.
2019: Huvuddelen av fastigheternas badrum renoverades, samtidigt som omtrådning till 3-fas gjordes
2020: Fastigheterna återställdes efter detonationen på Ådalagatan i juni 2019. Den totala skadekostnaden var 35 milj kr, och föreningen betalade en självrisk om 1,25 milj kr. I samband med återställandet byttes samtliga fönster i fastigheterna, även de som inte skadades vid bomben. Detta kostade 2,75 milj kr och innebar att föreningen tidigarelade kommande fönsterbyte. Därtill tilläggsisolerades väggen mot Hamngatan och lägenheternas ytterdörrar i 6:an byttes till samma typ av dörrar som finns i 4a och 4b.
2021: Nya kallvattenrör i källaren till 4b och ny takbrygga på och mellan 4b och 6.
2022: Ny dränering kring gaveln på 4B och totalrenovering av en kommersiell lokal.

Under 2023 pågår OVK-arbete och radonmätning sker under februari-april. Resultatet visar att en av tre huskroppar har värden över gränsvärdet, varför åtgärder ska vidtas i den aktuella huskroppen. Därtill ska en ny elkabel grävas till 4A (för att möjliggöra installation av laddstolpar).

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstuga i källaren på 4A, samt cykelförråd.

Antal lägenheter

54

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 238 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten samt tv.

Avgiftsförändringar

Kommande avgiftsförändringar bestäms främst av tre saker; inflationen, föreningens behov av att finansiera sitt underhåll samt kommande ränteförändringar.
Avgifterna höjs med 46% 1 mars 2023. 44% av höjning är räntemotiverad och 2% är kopplad till underhållet.
Under 2024 kan det finnas behov av en höjning för att kompensera för inflation, liksom för planerat underhåll.
Föreningen har från 1 mars 2023 en genomsnittlig skuldränta på 3,35%.

När föreningen sätter om lån 2024 kommer avgifterna att öka eller minska som en konsekvens av då aktuella ränteförändringar.

Andelstal

1,5722

Andel av månadsavgift

0,0161

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

725 319 SEK

Överlåtelseavgift

1312,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Kostnad för bredband

259 SEK/månad

Summa driftkostnad

609 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har tillgång till totalt 34 parkeringsplatser för bilar, varav 15 stycken finns i garage i föreningens fastigheter.
Föreningen har också tillgång till tre MC-platser i garage.
Månadsavgiften (boende) för uteplatserna är 600 kr, för garageplatserna 1000 kr och för MC-platserna 400 kr.

Under första kvartalet av 2023 gräver man ny elkabel för att möjliggöra installation av laddstolpar.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy