Länk kopierad!

Visningar

ons 14 jun 18:30 - 19:00
Bokad visning - Anmälan sker via hemsidan!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Utanbygatan 6F, Centrum, Västerås
Typ
Bostadsrätt
KVM
73.4 kvm
Avgift
6 198 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Drömmig 20-talslägenhet med fantastisk innergård!

Välkommen till denna fantastiska drömlägenhet på Utanbygatan 6f! Denna 20-talspärla på nästan 74 kvadratmeter erbjuder en perfekt kombination av klassisk charm och modern elegans. Med sina 3 rum och kök är det den perfekta platsen för dig som söker både utrymme och charm.

Det första som fångar din uppmärksamhet när du kliver in i lägenheten är de vackra stavparketten som smyckar golvet. Varje steg du tar blir en dans på denna eleganta yta, som omedelbart ger en känsla av lyx och välbefinnande.
Takhöjden är magnifik och ger rummen en luftig och rymlig atmosfär. Här kan du sträcka på dig och känna dig fri, samtidigt som den historiska känslan från 20-talet bevaras. Serveringsgången är en unik detalj som ger lägenheten karaktär och charm.

Bröstpanelen ger en touch av traditionellt hantverk och skapar en elegant atmosfär. Varje detalj är genomtänkt för att ge en tidlös och stilfull upplevelse.
De spröjsade fönstren är en fröjd för ögat och släpper in generöst med naturligt ljus. Utöver det erbjuder lägenheten ett renoverat kök med matplats, påkostat badrum, rogivande sovrum och master bedroom med underbart ljusinsläpp från två väderstreck.

Men det är inte bara inne i lägenheten som bjuder på en upplevelse. Den fantastiska innergården är som en oas mitt i stadens puls. Här finns flera matplatser där du kan njuta av måltider utomhus, omgiven av vackra träd och grönska. Du kan till och med plocka egna bär från de frodiga bärbuskarna som pryder gården. Utanbygatan 6f är en plats där historia möter modern komfort. Med sin unika charm och bekvämligheter kommer du att känna dig hemma från första stund.

När du kliver ut på gatan har du hela citys utbud framför dig och det är bara välja vilken restaurang eller butik som gäller för dagen.
Missa inte chansen att äga denna sällsynta pärla som kombinerar elegans, stil och en härlig innergård.

VÄLKOMMEN HEM!

Rumsbeskrivning

Hall:
När du kliver in i lägenheten möts du av en rymlig hall med vacker bröstpanel som ger en klassisk touch. Hallen har trägolv som sträcker sig genom hela lägenheten. Här finns gott om plats för att hänga av dig ytterkläder och förvara skor.

Sovrum 1:
Det första sovrummet är ljust och bekvämt, med tillräckligt med utrymme för att rymma en säng, en garderob och andra möbler. Trägolvet skapar en varm och inbjudande atmosfär.

Sovrum 2:
Det andra sovrummet är också rymligt och perfekt för en extra sovrum eller ett gästrum. Det erbjuder gott om utrymme för säng, förvaring och andra möbler. Trägolvet fortsätter att ge en enhetlig känsla i hela lägenheten.

Badrum:
Badrummet är stilrent och elegant med svart klinkergolv och vitt kakel. Här finner du bekvämligheter som dusch, handdukstork, handfat med tillhörande kommod, spegelskåp och toalett. Det är en plats för avkoppling och personlig omvårdnad.

Kök:
Köket är modernt och funktionellt. Det har gott om arbetsytor och förvaringsutrymmen, vilket gör matlagningen bekväm och enkel. Köket är utrustat med högkvalitativa apparater som spis, ugn, kylskåp och diskmaskin. Det finns också plats för en matplats där du kan njuta av dina måltider.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är hjärtat i lägenheten och erbjuder en rymlig och avkopplande miljö för umgänge och underhållning. Det har högt i tak som ger en känsla av rymd och öppenhet. Trägolvet fortsätter att skapa en varm atmosfär. Här kan du inreda med bekväma möbler, TV och annan underhållning.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Stadgar Årsredovisning-HSB brf Hubert-Konrad i Västerås-2021

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 995 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea

73.4 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Utanbygatan 6F

Ort

Västerås

Kommun

Västerås

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Skötsel och renhållning av källarförråden sköts av bostadsrättsinnehavaren.

Lägenhetsnummer BRF

49

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Hubert-Konrad

Organisationsnummer

778000-1249

Allmän information

HSB´s Brf Hubert-Konrad i Västerås innehar 48 lägenheter upplåtna med bostadsrätt fördelade på 3 bostadshus som är byggda mellan 1925-30. Adresserna är Utanbygatan 6 och Karlsgatan 11.

Från föreningens hemsida:
Vi är en förening med 48 lägenheter i fina välbevarade hus uppförda i 20-talsklassicism av den kände arkitekten Sven Wallander, med flera bevarande orginaldetaljer såsom fönster, portar och lägenhetsdörrar.
Föreningen har ett gemensamhetsrum på Utanbygatan 6H. Det är cirka 50 kvadratmeter stort och har bland annat ett biljardbord.
På Utanbygatan 6B finns ett snickarrum i källaren.

Kabel-Tv via Tele2, grundutbudet ingår i avgiften. (ca 17 kanaler)
Internet (fiber) via Telenor ingår i avgiften.

Föreningen godkänner delat ägande, med en nedre gräns på 10 % för respektive ägare. Juridisk person kan accepteras i vissa fall.

Juridisk person kan accepteras

Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

-2014: Takrenovering
-2016: renovering av tvättstuga, bytt belysning i trapphusen samt källare. Övriga utrymmen i föreningen Till lägenheten hör två förråd
-2020: Uppdaterat ventilationssystemet
-2020: Bytt ut alla fönster till energiglas
-2021: Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar
-2022:: Stamspolning

Kommande renoveringar

Ommålning av trapphuset kommer att ske 2022.

Övriga utrymmen i föreningen

Till lägenheten hör förråd i källaren och tvättstuga finns i föreningen.

Antal lägenheter

48

Byggnader

Byggår

1926

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

6 198 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Varmvatten, Kallvatten, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg

Avgiftsförändringar

Det finns inga beslut om att höja avgiften. Samtal med ordförande 2022-09-20.

Andelstal

2.4641%

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

606 015 SEK

Överlåtelseavgift

1312 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har totalt 18 p-platser och de kostar 700 kr per månad, När man har köpt en lägenhet och är godkänd av styrelsen har man rätt att ställa sig i parkeringskö, vilken skickas till föreningens styrelsemail (brf.hubert.konrad@gmail.com)

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl