Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 795 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Östergårdsgatan 18, Kirseberg, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
83 kvm
Avgift
6 072 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unik fyrarummare med tidstypisk charm & rymlig uteplats omgiven av grönska!

I den äldre delen av Kirseberg finner vi denna mysiga 20-tals bostad med egen ingång och uteplats i soligt läge. Bakom de äldre fasaderna gömmer sig en av Malmös oaser och undangömda pärlor. Den praktiska planlösningen ger ett fantastiskt ljusinsläpp från två väderstreck samt en social planlösning på nedre plan och en mer privat på ovanvåningen. Njut av brädgolv och trädetaljer i form av trevliga fotlister och djupa fönsternischer, lägg därtill en rejäl takhöjd. Som pricken över i:et en underbar utemiljö i bästa söderläge. Här lockas vi till varma soltimmar och gott umgänge bland såväl vackra blommor och vinrankor som fram mot sensommaren ger skörd! Att bo på Hagstorp är inte som att bo på andra ställen, här mossar grannarna och oftast uppstår en liten pratstund. Vuxna som barn hjälper varandra att se efter små som stora och vi ges full möjlighet att kunna släppa ut föreningens minstingar i en härlig parkmiljö. En perfekt bostad för många, allt med staden, city och havet inom kort räckhåll.

Kvarteret Hagstorp, som är över 100 år, är kulturhistoriskt och arkitektoniskt unikt och utgör tillsammans med intilliggande kvarteret Östergård ett stycke arbetarhistoria i Malmö stad. De (Hagstorp och Östergård) bildar en oas i Malmö stads bebyggelse, uppförda 1917 och 1921, med stora, gröna gårdar och odlingslotter i stadsdelen Kirseberg, en aktiv stadsdel, väl förankrad i sin spännande historia. Arkitekten, Erik Lallerstedt är en av tre arkitekter som var med och ritade Malmö Opera och många av hans byggnader uppfördes i klassicistisk stil. På denna spännande adress har du närhet till grönområden, gym och mataffärer. Du bor på cykelavstånd till city, centralstation samt universitet.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

HALL
På framsidan bjuds det på en liten uteplats. Villakänslan ges i form av egen entré till bostaden och redan när vi stiger in är känslan varm och hemtrevlig. Här finns gott om plats för avhängning. Mönstrad tapet samt bröstpanel på väggar samt golv i gråa toner.

KÖK
Rymligt och välplanerat kök med goda förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor samt matplats för 6-8 personer. Vit köksinredning samt ljusgrått kakel ovan rostfri bänkskiva. Vackert brädgolv och väggarna kläs av en ljusgul tapet samt bröstpanel.
Utrustningen består av spis, ugn, fläkt samt kyl/frys.

VARDAGSRUM
Ett ljuvligt vardagsrum beläget mot grönska och den soliga uteplatsen. Ni har en naturlig plats soffgruppen, men där ni samtidigt kan möblera om efter era preferenser. Det lite mörkare brädgolvet lyfter bostadens karaktär tillsammans med den ljusa väggen. Härifrån når vi uteplatsen samt trappan som leder oss mellan våningsplanen.

UTEPLATS
En lummig och spatiös uteplats i söderläge. Här njuter vi av umgänge långt in på senkvällarna ... Här finns gott om plats för utemöbler samt grill. Uteplatsen är inte upplåten med bostadsrätten men som boende disponerar man över den.

OVANVÅNING

SOVRUM 1
Rymligt sovrum som öppnar upp sig med ett stort spröjsat fönsterparti som släpper in dagsljuset. Sovrummet vetter mot den lugna gatan och är finns gott om plats för säng samt skrivbord om så önskas. På golvet ligger parkettgolv och ljusbeige ton på väggarna.

SOVRUM 2
Gårdsvänt sovrum med vackert brädgolv samt beiga väggar. Valmöjligheten finns här att plocka bort väggen för att skapa ett större sovrum.

SOVRUM 3
Gårdsvänt sovrum med vackert brädgolv samt beiga väggar. Valmöjligheten finns här att plocka bort väggen för att skapa ett större sovrum. Här finns även en klädkammare.

BADRUM
Våtrumstapet och golv i varma toner. Utrustning består av toalett, dusch samt handfat.

FÖRRÅD
Till lägenheten tillhör det ett källarförråd.

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 795 000 SEK (Högstbjudande)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea

83 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Östergårdsgatan 18

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

8

Våningsplan

1 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Hagstorp

Organisationsnummer

769601-8626

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Hagstorp är en äkta bostadsrättsföreningen och äger fastigheten Hagstorp 1 i Malmö. Föreningen består av 2 hus med 19 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Fastigheten är belägen på adresserna Östergårdsgatan 4- 26 och Österhagsgatan 52-60. Marken är friköpt.

EKONOMI
Bredablick har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.
Överlåtelseavgiften är 2,5 % och pantsättningsavgiften är 1 % av gällande prisbasbelopp.
Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

I enlighet med styrelsebeslut i november 2022 höjdes avgiften med 10 % från och med januari 2023.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2022 Energiinventering.
2021 Fasadreparation.
2020 Ombyggnad av resterande takkupor, målning av plåt på tak, nockräcken. Byte av samtliga radiatorventiler och termostater. Statusbesiktning samt översyn av fastighetens elsystem, förutom lägenheter. 5-års garantibesiktning av entrétrappor.
2019 Ombyggnad av 10 takkupor, montering nockband, översyn av takpannor. Relining av dagvattenstammar.
2018 Målning och reparation fastighetens samtliga fönster, ut-och invändigt. 4 mm LE-glas monterat i 10 fönster vid Österhagsgatan. Nytillverkning av 8 källarinnerfönster. Spolning och filmning av dagvattenstammar samt spolning och filmning av lägenhetsstammar. Lagning av två nedstigningsbrunnar/böj vid stuprör.
2018 Besiktning av tak, plåtarbeten och takkupor inför entreprenad.
2017 Naturlekplats. Målning av ytterdörrar, de från1978.
2016 Nya skorstenar.
2015 Nya entrétrappor och nya vindfång.
2014 Ny fjärrvärmeväxlare. Upptag av kanaler för ventilationsventiler, tilluft.
2011 Renovering av tvättstuga. Gungställning.
2010 Nya frånluftaggregat i hus A och B.
2001 Omläggning tak och kupor, målning fasad, fönsterrenovering.PARKERING
Föreningen har ingen egen parkeringsyta, men det finns möjlighet till boendeparkering på gatan. Tillstånd för boendeparkering söks hos Malmö Stad.

TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Comhem basutbudet ingår i avgiften.
Varje medlem tecknar eget avtal för bredband.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Innergård med stora planteringsytor, gräsmatta, träd, buskar och blommor, lekplats för barn samt ett miljöhus för källsortering. Gemensam tvättstuga finns med två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug och modern kallmangel. Torkrum är utrustat med avfuktare. I föreningens låsta miljöhus finns plats för cyklar.

ÖVRIGT
Föreningens timanställda vaktmästare sköter gräsklippning och rensning i rabatter, vissa tekniska göromål samt städning av sophus och tömning av sopkärl i tvättstugan. Två gånger om året samlas medlemmarna för en gemensam trädgårdsdag med samkväm.
Delat ägande är tillåtet.
Innan överlåtelse ska renoveringsreglerna och Brf Hagstorps stadgar vara genomlästa. Den nya bostadsrättsinnehavaren ska även skriva under blanketten "Godkännande av regler och anvisningar för ombyggnad och renovering i lgh ".

KONTAKT
Hemsida: https://brfhagstorp.bostadsratterna.se/

Uppgifterna är hämtade från berörd förenings årsredovisning och kontrolleras endast om särskilda skäl ges. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

1996

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

19

Byggnader

Byggår

1921

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

6 072 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV
I månadsavgiften ingår värme, vatten samt kabel-tv.

Andelstal

5,52%

Andel av månadsavgift

0,00552

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Kirseberg ger känslan av att bo på landet och i stan på samma gång. Blandningen av fristående småhus och flerfamiljshus ger Kirsebergs olika områden en unik karaktär där de rullar ut från kullen med kyrkan pa? toppen. Här konkurrerar koloniområdenas odlingar med omgivande grönska och mångfalden i ett av Malmös biologiska hot spots, nämligen det intressanta landskapet runt Segeå.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl