Länk kopierad!

Visningar

sön 11 jun 13:30 - 14:00
Anmäl Er gärna för bättre service. - Görs via hemsidan! Från Hemnet väljer Ni först "Läs mer hos mäklaren" . Sen stor knapp "boka visning".
Välkommen!
mån 12 jun 17:00 - 17:30
Anmäl Er gärna för bättre service. - Görs via hemsidan! Från Hemnet väljer Ni först "Läs mer hos mäklaren" . Sen stor knapp "boka visning".
Välkommen!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 695 000 SEK / Utgångspris
Adress
Stångåvägen 26, Bagarmossen, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
54 kvm
Avgift
3 870 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus och välplanerad funkistvåa

Välkommen hem till denna genomgående tvårummare med utmärkt planlösning och fint ljusinsläpp! På naturnära Stångåvägen säljes nu denna ljusa och trivsamma lägenhet med ett trevligt läge och bra förvaringsmöjligheter. Utöver ett härligt ljusinsläpp erbjuder lägenheten 54 välplanerade kvadratmeter, ett rymligt kök med diskmaskin och matplats, ett lättmöblerat vardagsrum samt ett rogivande, rejält sovrum med en walk-in-closet. Till lägenheten hör ett förråd. Här finns också ett fint badrum med tvättmaskin. Kort sagt en hemtrevlig lägenhet för dig som vill bo centralt och naturnära!

Brf Söderbysjön är en trevlig och välskött förening med god ekonomi och strukturerade framtidsplaner. Föreningen tillhandahåller bland annat tvättstuga, cykelrum, övernattningsrum, samlingslokal, hobbyrum, gym/motionsrum, samt garage- och parkeringsplatser. I månadsavgiften om 3 870 kronor ingår värme, vatten och kabel-tv (bas) och källarförråd.

Här bor du i ett härligt och naturnära läge med någon minuts gångväg till vackra Nackareservatet. Endast ca 5 min till Bagarmossens centrum där du finner du ett stort utbud av matbutiker, apotek, restauranger, torghandel samt tunnelbanan. Med tunnelbanans gröna linje tar du dig till Södermalm på ca 10 min.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

HALL
Bostaden har en rymlig hall med avhängningsmöjligheter för ytterkläder och förvaringsmöjligheter genom garderob. Säkerhetsdörr.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med parkettgolv och vita väggar, här finns det gott om utrymme för soffa med bord och annat möblemang. De stora fönstren och den franska balkongen släpper in naturligt ljus.

KÖK
Ett fint kök med mycket förvaring och bra arbetsytor för matberedning. Här finns matplats för 4 personer invid fönster. Ljusa köksluckor, vitt kakel samt bänkytor i bl.a rostfritt. Köksutrustning i form av hällspis/ugn, fläkt, och kombinerad kyl/frys samt bänkdiskmaskin (i skåp).

BADRUM
Badrum med väggar i kakel, här finns wc, dusch, förvaringsskåp, handfat och tvättmaskin för bekvämligheten. Fint ljusinsläpp genom praktiskt vädringsfönster.

SOVRUM
Rymligt med plats för dubbelsäng. Även här är väggarna målade i ljus kulör och på golvet ligger laminatgolv. Bra förvaring i garderober och framförallt i lägenhetens walk-in-closet.

WALK - IN -CLOSET
För ypperlig förvaring, Elfa system.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Årsredovisning Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 695 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

54 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Stångåvägen 26

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

0797

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Söderbysjön

Organisationsnummer

769608-3158

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Söderbysjön är en äkta förening som bildades i mars 2002. I föreningen finns det totalt 359 lägenheter i 14 hus på adresserna Svartågatan 29-67, 48-84 och Stångåvägen 4-28. Lägenheterna fördelas enligt följande; 50 st 1 rok, 170 st 2 rok, 96 st 3 rok, 40 st 4 rok och 3 st 5 rok.

Ca 20 av lägenheterna är idag upplåtna med hyresrätt varav 1 säljs nu i maj 2023. Hyresrätterna säljs och upplåts som bostadsrätter då de blir vakanta, vilket utgör en dold tillgång som kommer stärka föreningens ekonomi ytterligare i framtiden.

Marken är upplåten med tomträtt med pågående avtal till 2022-10-01, avgälden höjs därefter till 1 722 400 kr. Detta kommer enligt styrelsen inte att medföra någon höjning av avgifterna.

Föreningen satsar på gemenskap och för de som inte vill engagera sig i styrelsen, men ändå vill ha ett rikt föreningsliv, finns flera andra grupper att engagera sig i. Till exempel en odlingsgrupp eller en grupp som sköter föreningens bytesrum, där medlemmar byter saker, såsom begagnade möbler, husgeråd och böcker.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar.
För mer info - se årsredovisning samt föreningens hemsida: www.soderbysjon.se

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, vänligen se bilagd årsredovisning och stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp. Fastighetsägarna har hand om förvaltningen. För framtida avgiftshöjningar se föreningens hemsida. F.n. inget beslut om höjning av avgiften enligt uppgifter från styrelsen.

MARK
Marken är upplåten med tomträtt.

KONTROLL
Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida och årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

ÖVRIGT
Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/.

Brf bildades

2002

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Ansluten till kabel-TV-nät. Leverantör: Tele2. Basutbudet ingår i avgiften.
Föreningen har tecknat avtal med Ownit. Föreningens medlemmar kan teckna separat avtal med Ownit för 99 kr/mån (100/100 Mbit/s).

Bredband går även att få via Bredbandsbolaget och Tele2.

Uppvärmning och ventilation

Fastigheterna värms upp med fjärrvärme.
Ventilation, mekanisk frånluft.

Byggnadskommentar

Flerfamiljshus

Utförda renoveringar

Föreningens fastigheter genomgick en omfattande renovering 1993-1994. Fastighetens VA-stammar byttes och samtliga kök och badrum renoverades
2022 Installation av 24 laddstolpar till p-platser, Solceller installerades på tvättstugan, projektet kring byte av elstigare avslutades.
2021 Föreningslokalen totalrenoverades, Huskrage - policyn antogs och medlemmarna informerades, Entréporter i trä slipades och lackades, Gemensamma grillplatser anlades. Enkla kontorsplatser inrättades för de som inte kan utföra kontorsarbetet i hemmet. Taken tvättades och impregnerades. Stamspolning.
2020 Optimering av föreningens sophantering. Byte av el-stigare och horisontella avloppsstammar i källargångarna.
2019 Byte av maskinpark, tvättstuga.
2018 - 2021 Byte av elstigare och proppskåp.
2018 OVK utförd och godkänd
2017 Stamspolning.
2016 - 2017 Fasadrenovering med tilläggsisolering, fönsterbyte (3-glas), dränering
2007 Balkonger renoverades.
2006 Fyra miljörum byggdes.
2005 Tilläggsisolering av samtliga vindar.

Kommande renoveringar

Föreningens underhållsarbete utförs kontinuerligt. För tillfället pågår relining av de små avloppsstammarna i källaren.

Övriga utrymmen i föreningen

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan ligger mellan Stångåvägen och Svartågatan. Bagarmosstvätten (föreningens tvättstuga) är en gemensam rymlig tvättstuga för hela föreningen belägen på Stångåvägen 28 är bra utrustad med bl.a. 18 tvättmaskiner, 9 torktumlare, 2 grov-tvättmaskiner och torkskåp, manglar och centrifuger. Här finns även en gäst-wc och en avkopplingshörna. Datoriserat bokningssystem.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns även barnvagns- samt cykelförråd. För den som behöver extra utrymme finns några extra förråd att hyra via föreningen.

GÄSTRUM
På Stångåvägen 28, har föreningen ett gästrum, här finns ett badrum med dusch & wc samt ett pentry. Som boende i föreningen kan du boka rummet för övernattning åt dina gäster. Gästrummet kostar 300 kr/dygn.

FESTLOKAL / FÖRENINGSLOKAL (Svartågatan 43)
Festlokal finns i fastigheten på Svartågatan 43 och kan hyras för 300kr/dygn.

HOBBYRUM
Hobbyrum i tidigare dubbelgarage som kan nyttjas utan ersättning.

GYM / MOTIONSRUM
På Stångåvägen ligger ett gym som föreningens medlemmar får nyttja - mot en kostnad på 400 kr per år/hushåll.

ELBIL
Som medlem i föreningen har du förmånen att ha en bilpool (elbil) för förmånlig uthyrning. Detta sker i samarbete med ett företag som heter Elbilio. Föreningen har tillgång till en bil just nu (ID.4 Volkswagen 5-sits) som man bokar genom Elbilios bokningsapp i mobilen. Man kan hyra bil för kortare resor men även under flera dagar.

HÖNSGRUPPEN
Sommarhöns finns och bor på en av gårdarna.

Antal hyresrätter

20

Antal lägenheter

359

Byggnader

Byggår

1954

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 870 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (bas). Föreningen är ansluten till kabel-TV-nät genom Tele2, basutbudet ingår i avgiften.

Beskrivning månadsavgift

värme, vatten och kabel-TV (bas).

Avgiftsförändringar

Föreningen har f.n. ingen planerad avgiftsförändring.

Andelstal

0,294400 %

Andelstal insats

Uppgiften har ej gått att få fram

Andel av månadsavgift

0,00294400

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

263 997 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Uppgifterna kan avvika mot vad som står angivet i årsredovisningen 2021 då dessa belopp kan ha förändrats sedan årsredovisningen gjordes. För den köpare där detta är av stor betydelse så uppmanas man att kontrollera detta ytterligare med föreningen att uppgifterna fortfarande stämmer.

Kommentar

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Överlåtelseavgift

1 313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

515 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

360 SEK/månad

Summa driftkostnad

660 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Det finns inga lediga parkeringsplatser eller garage i dagsläget och köerna är långa, beräknad är minst 3 år.

Föreningen har en elbilspool som innebär att det finns en bil som man kan hyra till förmånliga priser.

Totalt har föreningen 38 garage (kostar 550 kr per kvadratmeter och år för garage, observera att hyran bestäms efter hur stort garaget är) och 35 parkeringsplatser för uthyrning. Av parkeringsplatserna har 24 parkeringsplatser tillgång till elstolpe och kostar 425kr/mån.
De övriga elva parkeringsplatserna är utan el och kostar 345kr/mån. Fn kö.
Det finns även MC-garage.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

117 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

121 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Bagarmossen är en närförort söder om Stockholm som tillhör Skarpnäcks stadsdelsförvaltning och ligger ca 12 km från Stockholm C. Bagarmossen är ett levande område med blandad bebyggelse. Här hittar du 50-talshus, hus byggda under miljonprogrammet, 90-talshus och flera nybyggda hus. Bagarmossen har fått sitt namn efter en mosse som enligt legenden uppodlades av en bagare som ägde Skarpnäcks gård. Bagaren bodde i ett torp, Mosstugan, som låg vid nuvarande Emågatan 76 och som revs 1950.

I närheten finner man Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning och skridskoåkning på vintern och bad och motion i fina löpspår om sommaren. Björkhagens golfbana ligger också här liksom fina promenadstråk och stigar i härlig naturmiljö. Utöver detta finns det flera parker runt om i området. Flertalet förskolor och skolor finns i närheten.
Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

CENTRUM
Bagarmossens centrum renoverades 2003 och har en ny lekplats bortom t-banestationen, en vacker sittplats med perennplanteringar i den gamla ovala delen av torget och på platsen där den gamla stationsbyggnaden låg finns nu ett grönt torg med en lekkulle. Här finner man mataffärer, apotek, restauranger m.m.

KOMMUNIKATIONER
I centrum finner man Bagarmossens tunnelbanestation. Med tunnelbana tar det cirka 20 från Stockholm C med gröna linjen till Bagarmossen. Det finns även bussförbindelser i närheten bl.a. buss 161 till Gröndal via Älvsjö och Midsommarkransen. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se). Tunnelbanan går även förbi Gullmarsplan som är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl