Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Herrgårdsvägen 93, Centrala Väsby, Upplands Väsby
Typ
Bostadsrätt
KVM
106 kvm
Avgift
7 106 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Central 4:a i unikt läge med uteplats!

Central och välplanerad 4:a på markplan i en av Upplands Väsbys populäraste föreningar säljs nu! Här har du gångavstånd till Väsby Centrum med bland annat butiker och vårdcentral, Vilundabadet samt ishall, minigolfbana, elupplyst motionsspår samt pendeltågstation varifrån man tar sig vidare till Arlanda/Uppsala eller in till Stockholm C.

I Brf Vilunda bor du i en ekonomiskt stabil och omtyckt bostadsrättsförening med låg belåningsgrad (endast drygt 5000 kr/kvm) där stora underhåll har genomfört som stambyte och fönsterbyte vilket bådar för en oförändrad månadsavgift.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea

106 kvm

Gatuadress

Herrgårdsvägen 93

Ort

Upplands Väsby

Kommun

Upplands Väsby

Lägenhetsnummer BRF

407

Våningsplan

1

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Vilunda

Organisationsnummer

714800-2087

Allmän information

HSB Brf Vilunda är en av Upplands Väsby största föreningar med totalt 406 lägenheter med adress Herrgårdsvägen. Byggnaderna uppfördes mellan 1958-1963. Föreningen ligger mycket centralt i Upplands Väsby med närhet till Väsby Centrum och Upplands Väsby pendeltågsstation.

Försäkring
Vanlig hemförsäkring och försäkring för lösöre måste varje lägenhetsinnehavare alltid ansvara för att teckna själv. Föreningen har inte kollektivt bostadsrättstillägg vilket betyder att detta även måste tecknas till lägenhetsinnehavarens egen hemförsäkring.

Internet/TV
Gruppavtal finns för internet & TV via Tele2. Internet (upp till 100 Mbit från Tele2 via Fiber-LAN eller Fiber-Koax) måste boende själv beställa från Tele2 (tel. 90222) och säljaren måste avsluta sitt abonnemang vid avflyttning.

El
Kollektivt avtal för el vilket betyder att lägenhetsinnehavaren inte behöver teckna något eget elabonnemang. Hur mycket el som förbrukas i hushållen mäts och kommer sedan att debiteras på månadsavgiften. Månadsavgiften debiteras kvartalsvis och elförbrukningen kommer därmed att fördelas jämt på tre månadsavier. Observera att det är upp till köpare och säljare att själva komma överens om att dela upp denna kostnad sinsemellan om det behövs i samband med en lägenhetsöverlåtelse.

PARKERING
Uteplats utan elstolpe: 200 kr /månad
Uteplats med elstolpe: 240 kr /månad
Kallgarage: 350 kr /månad
Varmgarage: 400 kr /månad

Kötiden för att få en parkering har kortats ner betydligt och ligger på cirka 2 månader.

HSB
Föreningen tillhör HSB vilket innebär att köparen/köparna behöver vara medlemmar i HSB:s regionförening innan beslut om medlemskap i bostadsrättsföreningen tas. Ansökan görs direkt via webben: https://blimedlem.hsb.se/

Brf bildades

1955

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

2012 - Stambyte & fönsterbyte
2014 - Ventilationsrenovering FTX
2016-2019 - Takrenovering
2018 - Installation av passersystem
2020 - Energideklaration
2020 - Renovering av tvättstugor på Herrgårdsvägen 24-26 och 34

Kommande renoveringar

På föreningens ordinarie föreningsstämma år 2020 röstade stämman för ett genomförande av nya och större balkonger i föreningen. Planen är att installera nya balkongplattor och att balkongernas djup förlängs cirka 60 cm samt glasas in.
Föreningens styrelse är aktiva och arbetar stadigt med förbättringar i föreningen. Under hösten 2022 installeras nya laddstolpar för elbilar till de flesta parkeringsplatser utomhus. Ett stort projekt som för tillfälligt planeras är också renovering av vissa fasader samt utbyte av föreningens samtliga balkonger. Under 2022 pågår ansökan om bygglov och innan detta är klart kan vi inte svara på när projektet planerar att påbörjas. Styrelsen avråder dock samtliga medlemmar att utföra påkostade förändringar av sina balkonger så som inglasning.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns bastu, övernattningsrum, och föreningslokal som bokas mot en mindre kostnad. Föreningen har även en tvätt & smörjhall för bil att hyra. Extra förråd finns att hyra om det förråd som ingår till lägenheten inte räcker till.
Vid Herrgårdsvägen 14 finns en bouleplan och utanför Herrgårdsvägen 34 finns en grillplats belägen som är fria att använda för föreningens medlemmar. Brf Vilunda är även en HSB-förening och får därmed ta del av många av HSB:s rabatter.

Byggnader

Byggår

1958-1963

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

7 106 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

inkl. uppvärmning, vatten, kabel-TV, bredband & förråd.

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har totalt 160 parkeringsplatser och 116 garage (varm och kallgarage). Ingen plats är dedikerad till en lägenhet utan boende måsta alltid ställa sig i kö för att få en plats när det blir ledigt. När boende ställer sig i kö för parkering tas en köavgift på för närvarande 500 kr ut. Uppskattad kötid är för närvarande några månader men varierar bland annat beroende på hur många överlåtelser som sker. Vi rekommenderar nyinflyttade som önskar bilplats att så snart som möjligt efter inflyttning kontakta föreningens förvaltare Renew Service, tel. 08-34 38 00, för att ställa sig i kö.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy