Länk kopierad!

Visningar

fre 29 sep 18:00 - 18:30
sön 1 okt 16:00 - 16:30
Endast tidsbokade visningar. Klicka på "läs mer hos mäklaren" och sedan "boka visning" för att boka in dig. Varmt välkomna!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 849 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Badvägen 12, Klagshamn, Klagshamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
113 kvm
Avgift
7 945 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Gavellägenhet i bra skick med underbar utsikt över Öresund och stor balkong i söder!

Välkommen till denna fantastiska gavellägenhet belägen på översta våningen i det populära området Klagshamn, med närhet till hav, strand och natur. Med en yta av 113 kvadratmeter och fyra rum och kök har du alla bekvämligheter du behöver. Lägenheten har fönster i alla fyra väderstreck och dessutom en stor och solig balkong i söderläge. Utsikten åt väster, norr och öster är slående, Öresundsbron, Turning Torso och Point Hyllie drar blickarna åt sig.

Gavellägenheten från 2006 är mycket välplanerad och pedantiskt skött med stora sällskapsytor och massor med ljusinsläpp. Lägenheten har tre sovrum, vardagsrum, kök, badrum, gästtoalett och tvättstuga - alla med ett modernt och stilrent utseende. Materialen är noga utvalda och av hög kvalité. Du välkomnas av en rymlig och ljus hall med separat avhängning för ytterkläder, och i anslutning till hallen finns även gästtoaletten. Den smarta planlösningen ger ett bra flöde i lägenheten. Det rymliga köket nås från två håll, vardagsrummet och tvättstugan. Kökets pärla är bänkskivan som är en snygg svart granitskiva. Vardagsrummet har ett stort burspråk som sätter en härlig prägel till rummet med mycket ljusinsläpp. Den stora balkongen på 9 m2 mot söder ger ett stort extra värde och ger möjlighet till sol och umgänge. Lägenheten är extremt välvårdad och det är bara till att flytta rakt in.
Med både närhet till hav och landsbygd finns det mycket att göra på din fritid. På promenadavstånd finns den populära stranden med fina badvatten och i småbåtshamnen kan du köpa färsk fisk. Här finns även riktigt bra skolor, förskolor, matbutik och pizzeria. Dessutom ligger Klagshamns Ryttarförening precis i närheten som har en helt nybyggd anläggning med toppmodernt stall.

Köpenhamn och Malmö nås med en kort buss-, bil- eller tågresa och shoppingcentrumet Emporia ligger ett par minuter bort med bil, liksom Hyllie Station och handelsområdet Svågertorp. Den här lägenheten har allt - de perfekta förutsättningarna för en unik livsstil i en avkopplande miljö. Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hela lägenheten har ett fint ljusinsläpp från fyra väderstreck. Genomgående har lägenheten ljusa väggar, ekparkett , fönsterbänkar av sten och persienner samt rullgardiner. Den är även utrustad med multimediauttag i alla rum, säkerhetsdörr och porttelefon.

Hall
Välkomnande rymlig hall med klädavhängning i avskild nisch till vänster. I anslutning till hallen finns även gästtoaletten.

Gästtoalett
Helkaklat och klinkergolv. Toalett, vask och spegel med ljusramp uppe och nere.

Sovrum 1
Sovrum på 10 m2 med inbyggd skjutdörrsgarderob. Ett fönster mot grönskan och sjön i norr och ett hörnfönster mot norr/öster.

Sovrum 2
Sovrum på 12 m2 med inbyggd skjutdörrsgarderob. Ett fönster mot grönskan och sjön i norr och ett hörnfönster mot Öresund och Danmark i väster/norr.

Vardagsrum
Vardagsrummet är på hela 33 m2 och här får man ledigt plats med soffgrupp, matsalsmöblemang och mycket mer. Vardagsrummet har ett burspråk med fönster i tre väderstreck - söder, väster och norr.

Sovrum 3
Sovrum på 9 m2 med två stora fönster mot söder varav det ena ett hörnfönster mot söder/väster. Här finns även en balkongdörr mot söder.

Kök
Rymligt kök på 16 m2 som är ett ekkök från Ballingslöv med bänkskiva av svart granit samt beige kakel. Här finns gott om plats för arbetsyta och förvaring, dessutom finns det plats för ett matbord för ca 4 - 6 personer. Utrustning: Hel kyl och frys, Integrerad diskmaskin, spishäll, fläkt, inbyggd ugn och micro. Allt från Electrolux 2006. Fönster och balkongdörr mot söder.

Tvättstuga
Tvättstugan ligger mellan hallen och köket som en passage. Tvättstugan är halvkaklad med klinkergolv och har tvättbänk med ho. Gott om förvaring och städskåp. Utrustning: Tvättmaskin Electrolux 2016 och torktumlare Electrolux 2006.

Badrum
Helkaklat badrum med spottar i taket och golvvärme. Utrustning: Dusch, toalett, vask med kommod, spegel med ljusramp och handdukstork.

Klädkammare
Rymlig klädkammare i anslutning till tvättstugan.

Balkong
Balkong på 9 m2 i söderläge som nås från både kök och sovrum 3. Balkongen har trätrall, belysning, eluttag och vindskydd i glas på sidorna.

Övrigt
Till lägenheten finns det ett stort vindsförråd som nås från trappa eller hiss.

Det finns ett gemensamhetshus för fest och möten. Lokalen kan medlemmar hyra för privata fester i slutet sällskap. Lokalen är fullt utrustad med servis, möbler och serveringsutrustning för ca 40 gäster, samt ljud och bildutrustning. Det finns tillgång till internet. Det finns även en bastu med dusch och wc som medlemmarna kan hyra.

Innergård är trivsam med en öppen gräsmatta och boulebana samt grillplatser som är utplacerade på två ställen utanför gemensamhetslokalen.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2022 brf kalkbrottet BRF Kalkbrottet Stadgar Brf Kalkbrottet ED Badvägen 12

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

2 849 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea

113 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Badvägen 12

Ort

Klagshamn

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

144

Våningsplan

4 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Kalkbrottet

Organisationsnummer

769613-6683

Allmän information

Brf Kalkbrottet är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2007. Den består av 48 lägenheter fördelade på tre hus. Föreningen äger marken.
Föreningen har gemensamt underjordiskt garage, i tre hus belägna på adresserna Badvägen 12, 14 och 16 i Klagshamn samt, genom en samfällighet (Kvarteret Lokomobilen) med Brf Stationsparken, ett gemensamhetshus med adress Badvägen 24.

EKONOMI
Riksbyggen AB sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 313 kr år 2023).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023).

Senaste avgiftsförändringen innebar en höjning med 10% 2023-01-01.
-Planerad avgiftshöjning: I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerad 2023-03-30)

Föreningen har gemensam el, de boende debiteras efter faktisk förbrukning.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
2015 Underhåll och ommålning av allt trä i utemiljön även byte av bank och omförhandling av räntor.
2016 Sänkning av månadsavgift med 6%. Byte av LED-belysning i alla armaturer och ommålning av hela garaget, även övergång till biogas.
2017 Ombyggnad till gemensam El (IMD)
2018 Värmebalansering för jämnare värme.
2019 Installation av solpaneler och monitorer i entréer. Även underhåll av alla entréer, så som målning och hissar.
2022 Renovering av plank och pergolor.

Föreningen följer en underhållningsplan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I gemensamhetshuset finns fest/möteslokal, bastu, kontor, soprum samt fastighetsförråd. Gemensamma grillar finns på innergården.
I det gemensamma huset på Badvägen 24 finns en större lokal för medlemmar att hyra för privata fester i slutet sällskap. Lokalen är fullt utrustad med servis, möbler och serveringsutrustning för ca 40 gäster, samt ljud och bildutrustning. Det finns tillgång till internet.
En bastu finns tillgänglig för boende i Brf Kalkbrottet. Bastun med tillhörande dusch och wc, hittar du i vårt gemensamhetshus. För att kunna nyttja bastun, krävs det en bastunyckel som kostar 200:- i engångsavgift.

KABEL- TV OCH BREDBAND
Telia levererar bredband via fiber, grundutbud för TV och möjlighet för IP-telefoni. Obligatoriskt tillägg om 173 kr/mån. Utrustning, så som gateway och digitalbox, finns i varje lägenhet och tillhör föreningen. Det finns möjlighet att köpa till extra kanaler i TV-utbudet eller ändra hastigheten på
internetuppkopplingen.

GARAGE OCH PARKERING
Under alla tre hus finns ett stort gemensamt garage som är kameraövervakat med 55 garageplatser för bilar och 4 st MC-platser. Det finns även tre laddboxar till el/hybrid bilar som föreningens medlemmar kan utnyttja. Till varje lägenhet finns möjligheten att hyra en garageplats för personbilsregistrerade motorfordon samt motorcyklar i föreningens garage. Om platser är lediga och ingen står i kö, så kan man även hyra en extra garageplats. Till varje garageplats hör också en fjärrkontroll till garageporten. Uppsägningstid för garageplats är 3 månader.
Det råder parkeringsförbud generellt i Klagshamnsområdet på gator och vägar, så ingen parkering på Badvägen. Dessutom har föreningen bestämt att det är förbjudet att stanna framför öppningarna i murarna utanför varje entré då detta kan försvåra för ett utryckningsfordon.
Gästparkeringen är alltså inte avsedd för medlemmarna förutom de 8 numrerade parkeringsplatser som kan hyras av medlemmar via Lokomobilens samfällighet

Kostnaden för garage är 350:-/mån för personbil, 150:-/mån för MC ? några få garageplatser kvar. Parkeringen vid gemensamhetshuset är endast gästparkering, och en sk. korttidsparkering max 24 tim.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Det är tillåtet att glasa in balkongerna.

KONTAKT
Hemsida: www.brfkalkbrottet.se
E-post: admin@brfkalkbrottet.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2007

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

48

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

7 945 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 173 kr/mån avseende kabel-tv, bredband och ip-telefoni.

Andelstal

2,60199%

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

941 515 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

66 kWh/m²

Energiklass

C

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Klagshamn växte fram som en industriort i början 1900-talet. Under lång tid bröt Skanska fram Kalksten i området och även om den industrin inte är aktiv idag präglar den fortfarande samhället. De små sjöar som ligger mitt inne i Klagshamn är gamla kalkbrott som vattenfyllts. Det som tidigare var cementfabrik är idag ridhus. Hamnen, som tidigare tog emot oceanångare, är numera en mysig småbåtshamn. Här tar 6:ans stadsbuss dig enkelt till Hyllie station på under halvtimmen, så även om du bor bland naturreservat på landsbyggden är Malmö City och dess puls aldrig långt borta.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl