Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 150 000 SEK
Adress
John Engellaus gata 12, Västra Munktellstaden, Eskilstuna
Typ
Bostadsrätt
KVM
73 kvm
Avgift
5 356 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Etagelägenhet med takterrass och å-utsikt

En liten bit av New York. Industrikänslan, de råa detaljerna, färgskalan och planlösningen ger New York-vibbar, men den här unika lägenheten ligger mitt i Västra Munktellstaden, ett område som andas industri och historisk rikedom. Ett unikt hem i två plan, med betong, sten, väggmålningar och takterrass med å-utsikt! Den råa betongväggen i vardagsrummet ger en makalös kontrast till en häftig väggmålning gjord av en lokal konstnär. Ett boende av internationell klass med en takhöjd om ca 3.1 m i vardagsrum och hall som skapar en fantastisk rymd. Utsikten från takterrassen är otroligt vacker över ån. Vardagsrummet går hand i hand med kök och är verkligen hemmets hjärta. Under sommaren avnjuts givetvis middagen på den magnifika takterrassen som har plats för matbord, den perfekta platsen att bjuda hem vännerna till.
Otroligt påkostad lägenhet med vattenburen golvvärme i hela bostaden i kombination med stora öppna ytor göra detta hem till något alldeles extra. Genomgående parkettgolv i hela bostaden. Vardagsrum och kök i öppen planlösning om ca 40 kvm. Köket är vitt från Vedum med bänkskivor i Herrljunga Terazzo. Via köket nås en utomhusmiljö till i form av en balkong i österläge, perfekt plats att avnjuta morgonkaffet. Vacker Ölandssten ger en snygg kontrast till de vita väggarna. Stilfullt badrum med kakel och klinker från Höganäs ger en varm och ombonande yta med all funktion såsom dusch, golvvärme och kombimaskin. En svart spiraltrappa i stål leder oss upp till bostadens övervåning till ett stort sovrum om ca 23 kvm. Via sovrummet som nästan upplevs som ett hotellrum leds vi ut till bostadens takterrass. En terrass om ca 21 kvm med pergola och plats för matbord samt loungemöbler. Ett helt unikt boende i sitt slag som verkligen bör upplevas på plats.

Som boende i Västra Munktell har du närhet till det mesta. Förskola finns i området, dessutom ligger högstadieskolan Faktoriet en kort promenad bort. Eskilstunaån ligger precis runt husknuten och erbjuder ett trevligt promenadstråk ner till Eskilstuna centrum där du finner restauranger, shopping och andra nöjen. Du bor inom gångavstånd till matbutiker, apotek och vårdcentral likväl högskola och tågstation. För den aktiva människan erbjuder närområdet ett brett utbud av träningsanordningar och för familjen finns möjlighet till roliga helgaktiviteter med de små på äventyrsbad.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Entré via säkerhetsdörr leder in till hall med snyggt klinker i grått. Vita väggar i kombination med akustikpanelen i vitt ger en lyxig känsla till hela hallen. Direkt i entrén möts du av takhöjden om 3.1 meter.

Vidare in i bostaden finner vi det rymliga vardagsrummet. Ett rymligt rum om ca 25 kvm, rummet get gott om plats för soffa, fåtöljer och annat möblemang som önskas. Den råa betongväggen ger en fin kontrast till de vita väggarna och den häftiga målningen på väggen som är målad av en lokal konstnär. Via vardagsrummet nås det helkaklade badrummet.

Bostadens badrum nås via entréplanet och har väggar av kakel och på golvet ligger ett klinker, både kakel och klinker från Höganäs keramik. Badrummet är utrustat med dusch bakom glasvägg, wc, kommod med förvaring, belyst spegelskåp, kombimaskin med både tvätt- och torkfunktion, spotlights i taket ger bra belysning samt handdukstork.

Bostadens kök är från Vedum, ett vitt kök med handtag i grått och svart ger en fin kontrast till den massiva stenskivan av Herrljunga Terazzo. Köket är rymligt och har plats för en matbord med plats för upp till 6-8 st sittplatser. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, köksfläkt, integrerad ugn samt mikro. Diskmaskinen är snyggt dold bakom en kökslucka och diskmaskinen sitter ergonomiskt placerad lite högre än normalt. Via köket nås den härliga balkongen i österläge som ger morgonsol. Det vackra förzinkade räcket på balkongen ger även exteriören av huset en industriell känsla.

Via en svart lackad spiraltrappa i stål specialkonstruerad för just denna bostad når vi bostadens övre plan. På övre plan finner vi bostadens sovrum, ett sovrum om ca 23 kvm som idag nästan upplevs som ett lyxigt hotellrum. Rummet har gott om plats för en dubbelsäng och som idag ett stort skrivbord. Via sovrummet når vi en klädkammare med gott om förvaring för kläder.

Från sovrummet når vi den stora takterrassen, en otroligt härlig yta som kan nyttjas under sommaren, här finns plats för såväl matbord som loungemöbler.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration - John Engellaus gata 12 Stadgar Brf Förstlingen Årsredovisning 2021 Brf Förstlingen

Länkar

Film

Allmän information

Pris

3 150 000

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

73 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

John Engellaus gata 12

Ort

Eskilstuna

Kommun

Eskilstuna

Lägenhetsnummer BRF

606-128

Våningsplan

3-4 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Förstlingen

Organisationsnummer

769634-0665

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Förstlingen innehar två hus med totalt 35 bostadsrätter och 1 lokal på fastigheten Notskriften 1 med adresserna John Engellaus gata 10 och 12 samt Brädgårdsgatan 1 och 3.

TV OCH BREDBAND
Tv och bredband via Stadsnät

FÖRSÄKRING
Fullvärdesförsäkring och styrelseförsäkring

BYGGNADSÅR
2019
Enligt ekonomisk plan

Brf bildades

2017

Juridisk person kan accepteras

Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning via fjärrvärme
Mekanisk till och frånluft med värmeåtervinning

Byggnadskommentar

Som boende har du tillgång till tvättstuga och cykelförråd samt ett privat förråd i källarplan. Det finns även möjlighet till garageplats på grannfastigheten. Föreningens hus är byggda med betongstomme vilket synliggörs i flertalet lägenheter, dessutom ger det bra isoleringsförmåga mellan bostäderna. Med betongen, förzinkade plåtdetaljer och den klassiska tegelstensfasaden går byggnaderna i ett med Munktellområdet och dess industrihistoria. Den oerhört välkomnande känslan som fasaden återspeglar resulterade i att projektet vann priset "Årets Fasad 2020" i kategorin nyproduktion.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 35
Antal lokaler: 1

Antal lägenheter

35

Byggnader

Byggår

2019

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 356 SEK/månad. I avgiften ingår Värme och vatten

Andelstal

2,3108

Andelstal insats

Uppgiften saknas i föreningens register

Andel av månadsavgift

Uppgiften saknas i föreningens register

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Nettoskulden har ej gått att få fram

Kommentar

Driftkostnaden är schablonmässigt beräknad och beror till stor del på nyttjandegraden.

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

550 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Bostadsrättsföreningen förfogar över 24 st. garageplatser på grannfastigheten via gemensamhetsanläggning. Separat kösystem tillämpas.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

139 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

112 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl