Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 3 750 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 250 000 SEK / Utgångspris
Adress
Stigbergsgatan 32B, Södermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
36 kvm
Avgift
1 799 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Tilltalande och yteffektiv 1,5:a med högt fritt läge på attraktiva Stigbergsgatan.

Välkommen till denna mycket trivsamma lägenhet på vackra Stigbergsgatan, belägen alldeles invid Fjällgatan med sin storslagna utsikt över Stockholms inlopp, Djurgården och Gamla Stan. Lägenheten har ljusa fina färger och ett högt fritt läge med härlig utsikt. Här finns ett trivsamt kök med gott om förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. I köket finns även en ordentlig matplats och nödvändiga bekvämligheter såsom diskmaskin. Det ljusa vardagsrummet är lättmöblerat och har en inbjudande och trivsam känsla. Den finns även en möblerbar inre hall som kan används som sovrum och härifrån nås det rymliga badrummet. Föreningen har även en vacker och lummig innergård med trädgårdsmöbler och grill sommartid och det finns även två gemensamma takterrasser med fantastisk utsikt över hela Stockholm

Stigberget är en av Södermalms vackraste platser och omges av kulturminnesmärkta miljöer, med charmiga trähus och imponerande sekelskiftesbyggnader. Här finns också fantastiska promenadvägar som erbjuder panoramautsikt över hela Stockholm. Den vackra tegelfastigheten ligger intill Fjällgatan och är ett mycket populärt hus där de boende ofta stannar länge.

Området Östra Sofia är ett av Södermalms mest attraktiva områden. På bara några minuters promenad når du Nytorget, som erbjuder livfullt folkliv med restauranger och trendiga butiker som Urban Deli, Nytorget 6, Bar Agrikultur, Acne och Aesop, för att nämna några. Fjällgatan, som ligger precis nedanför huset, erbjuder även den klassiska restaurangen Hermans med sin vegetariska meny. Nära Stigberget hittar du också ställen som Folii, Pats Place och Cafe Nizza. Inom de kommande åren kommer området få ännu större uppsving när den nya T-banelinjen dras genom Sofia.

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning: Mycket tilltalande lägenhet med generös takhöjd, vackra fönster med härligt ljusinsläpp, fina golv och vackra dörrar.

ENTRÉ
Välkomnande entré med plats för ytterkläder och skor. Redan i entrén som har bra avhängningsmöjligheter börjar den vackra fikbensparketten som sedan sträcker sig vidare in i den inre hallen. Vitmålade väggar i största delen av lägenheten.

INRE HALL
Från den inre hallen nås samtliga av lägenhetens rum. Här finns idag en smart platsbyggd förvaringshylla. Rummet kan användas som sovrum, arbetsplats eller liknande. Vacker fiskbensparkett och ljusa fina färger på väggarna.

KÖK
Smakfullt och mycket trivsamt kök med bra matplats framför det fint spröjsade fönstret med utsikt. Köket har bra arbetsytor med ljust kakel ovan och bakom de vita köksluckorna finns gott om förvaring. Maskinell utrustning finns i form av kyl/frys, gasspis, fläkt och diskmaskin. Köket har vackert trägolv och ljust målade väggar.

VARDAGSRUM
Tilltaget rum som enkelt möbleras med både soffgrupp och sovplats. Från detta rum nås en klädkammare. Vacker fiskbensparkett mot ljusa väggar.

BADRUM
Fräscht kaklat badrum med ljust kaklade väggar och stilrent rutigt klinkergolv. Här finns dusch, toalett, handdukstork, handfat och spegel.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Årsredovisning Stadgar

Allmän information

Pris

3 250 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

1.5

Boarea

36 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Stigbergsgatan 32B

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

323

Våningsplan

2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Stammen 23

Organisationsnummer

7164192887

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Föreningen en så kallad äkta bostadsrättsförening och förvärvade fastigheten år 1996 och upplåter idag 87 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler varav 2 hyrs ut med hyresrätt och en disponeras av föreningen. Föreningen har löpande genomfört flertalet renoveringar och i föreningens årsredovisning och hemsida kan man hitta mer info kring detta. Bland annat så har man genomfört Rörstambyte 1997 då även Elstambyte genomfördes. Föreningen äger marken (ej tomträtt) och det finns för varande ingen planerad beslutad ändring av månadsavgiften som höjdes 8 % 1/4-2023. Föreningen har en mycket informativ hemsida www.stammen23.se som är väl värd ett besök.


GÅRDSPLATS
Grönskande innergård med gemensamma utemöbler och en grill. Föreningen har även två fantastiska terrasser på taket med utsikt över hela Stockholm.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen har avtal med Tele2 om bredband och TV. Kostnad för bredband med 250/50 samt ett basutbud med TV-kanaler debiteras alla medlemmar varje månad. I avtalet ingår att du kan ladda ner appen Comhem Play och titta på TV. Leverantör är Tele 2/Com hem. Kostnaden för detta är 115 kr/månaden och är obligatorisk.

Övriga utrymmen i föreningen

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensamhetsutrymme finns i form av cykelrum och barnvagnsrum. Föreningen har en välutrustad tvättstuga i på första våningen med fem tvättmaskiner, två torktumlare och två torkskåp. Det finns även en bokningsbar föreningslokal på Lilla Erstagatan 6. Lokalen kan användas för privata sammankomster och kortare övernattning om man t ex har någon släkting eller vän på besök. Lokalen är utrustad med bord, stolar och husgeråd för upp till 24 personer. WC utan dusch. Enklare kök med kokplatta, kylskåp och micro. Bäddsoffa och 2 extrasängar. Vacker och lummig innergård med trädgårdsmöbler och grill sommartid. Föreningen har två gemensamma takterrasser med fantastisk utsikt över hela Stockholm

Antal lägenheter

87

Byggnader

Byggår

1930

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

1 799 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Varmvatten
I avgiften ingår, vatten, värme och Kabel-TV. En obligatorisk kostnad om 115 kr/månaden tillkommer för bredband..

Andelstal insats

0,54526%

Andel av månadsavgift

0,57965%

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

86 566 SEK

Kommentar

Driftkostnaderna är endast uppskattade då lägenheten för närvarande står tom,

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

175 SEK/månad

Summa driftkostnad

475 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 5 stycken garageplatser som föreningens medlemmar får hyra ( i dagsläget kö). I området gäller boendeparkering.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

164 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

168 kWh/m²

Energiklass

F

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl